Русия обвини САЩ в агресия за оспорвания газопровод "Северен поток-2"

Проектът, който е почти завършен, би удвоил руските доставки до Германия
Обновена: 6 дек 2020 21:00 | 6 дек 2020 17:27, Веселина Йорданова
425
Русия обвини САЩ в агресия за оспорвания газопровод "Северен поток-2"
Снимка: БГНЕС

Русия обвини Съединените щати в незаконно и агресивно поведение във връзка с коментарите за оспорвания газопровод "Северен поток-2", който ще свърже Русия с Германия, предаде ДПА.

Още по темата
Изказването на американски дипломат с призив за спиране на проекта е акт на "политическа агресия и незаконна съпротива" срещу газопровода, написа снощи във Фейсбук говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Робин Куинвил, шарже д'афер в посолството на САЩ в Берлин, заяви следното пред вчерашното издание на в. "Ханделсблат": "Сега е моментът Германия и ЕС да призоват за мораториум върху изграждането на газопровода". По думите й това би изпратило ясен сигнал, че Европа "вече не приема постоянното злонамерено поведение на Русия".

Захарова обвини САЩ, че от десетилетия се опитват да подкопаят руските тръбопроводи въпреки съществуващите договори и прикани Вашингтон да се придържа към международните правила.

Полагането на тръбата в Балтийско море бе спряно в края на миналата година под натиска на американските санкции, но Русия се ангажира да продължи проекта сама.

Руски строителни кораби са били засечени днес на радарите близо до германско-датската граница, където са планирани довършителни работи по оставащия 2,6-километров участък от "Северен поток-2".

Германските власти разрешиха изграждането до края на годината, припомня ДПА.

"Северен поток-2" е почти завършен. Той би удвоил доставките на руски природен газ през Балтийско море до Германия, най-голямата икономика в Европа.

Противниците на проекта, сред които САЩ, Полша и Украйна, твърдят, че газопроводът ще осигури на Русия икономически контрол над Германия, докато германското правителство казва, че ще създаде преки и сигурни енергийни доставки. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички ви пожелавам да спечелите зелена карта и да видите американската мечта, те там постилат и размитат за вас. Така България ще се изчисти от вас, а вие ще сте най-после там, където ви е мястото, в американските гета.
317
0
 
1
 
! Отговори
Глей сега 8: преди 3 години
Глей сега бе приятел - силата на парите. И трите козлезца goats са направили такива поразии, че самия факт, че съм ви отървал от тях изисква финансова благодарност. Питай Интерпол, МВР, ГДБОП и СП за какви козленца става на въпрос и понеже са просащ считам , че както ФБР обявява награди за главите на издирвани престъпници и плаща, така и за тия тримата трябва да ми се плати. Колкото до Банев той не в моя юрисдикция, а във ваша само *** му. Казах не са за мене ...
316
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажете за американската мечта колко милиона спят по улиците или живеят в гета и не могат даже да четат, не да пишат. Кажете колко милиона са наркоманите и убийствата на мексиканските наркокартели.Това е вашата американска мечта.
315
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин се гаври с ЕС и основен виновник и помагач в тая гавра е Германия. В крайна сметка излиза че единствено САЩ се борят за справедливост в Европа. Германия помага на Русия, а Унгария и България не смеят да си отворят устата срещу агресора Русия.
314
0
 
1
 
! Отговори
Глей сега 7: преди 3 години
Колко са три милиона долара в евро по днешен курс. Да бъдат платени в евро знаеш в сметката на кое училище. Нямам им доверие на инфлационната печатница на федералния резерв!Три за щастие к'во!
313
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дядя Вова пак им го сложи отзад с този поток, а тук разказват каква била руската мечта...
312
12
 
9
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Браво на САЩ... Рассия трябва да бъде мачкана с повод и без повод...
311
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е говнокомандващият на Русия товарищ Путин да излезе от бункера и да поведе победоносните крепостическо-колхозни войски на абордаж към Германия.
310
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До344САЩ не ***,а се гаври с руснаците.Гаври се защото Блатная е треторазредна държава и нищо не може да направи на САЩ.А,твоят вова се оказва и по слаб президент от пияндето Елцин.Стотици милиярди са загубите на Русия от Кримската авантюра.И ще продължава да е по зле ,докато не върнат Крим.
309
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американската мечта- кариера, семейство, къща, кола, децаРуската мечта- Зелена Карта
308
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и ти си един красавец...
307
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мария Захарова освен да се зоби с аржентинско брашно и да си показва конските зъби на телевизора друго не умее. Руския МИД само се излага с тая пр.с.тачка.
306
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
америка иначе е много велика, но изтърва Русия да я размине и сега плаши гаргите.А сега на Вова ще му накривят на... капата, с дупе.
305
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сащ *** от дъното на опашката, защото Вова ги изрита от предните места.Там е заровено кучето.Иначе говедовъдите от 10 дола вода вадят да си крият лъжите с лъскави думи като демокрация.Не на нас тези, моля, на някой друг, ако обичате.
304
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Другите ,ако са недоволни нека да наложат санкции на американски компании. Русия със сигурност ще го направи ,но това се равнява на толкова малка щета."Да наложиш санкции на американски компании значи да изпаднеш в жалкото положение на КНДР, т.е. да изостанеш от света с няколко десетки години.
303
0
 
1
 
! Отговори
Глей сега 6: преди 3 години
Станаха три милиона долара, че са просащ и трите козлета. Можем да продължаваме ако искаш ... Аз не съм нито просащ нито антисащ, обаче съм с особено мнение за че ако продължават да се правят на неоколониалисти, неонацисти и неоробовладелци, това неизбежно ще доведе първо до икономическа война, която ще прерастне в открит военен конфликт, който те ще загубят, но всички ще го ду.ха.ме много дълго време докато сащоимперията се разяжда отвътре и отвън ...
302
7
 
5
 
! Отговори
джон дал преди 3 години
Браво на Германия.Гледа си националните интереси.Хич не ги вълнува че някой от другия край на света не му харесвало.
301
0
 
2
 
! Отговори
111 преди 3 години
До Анонимен 329Бе ти сериозно ли задаваш такъв въпрос? Не ти е лесно да питаш от обора, като явно само можеш да мучиш в тоналност си бемол.
300
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ отнеха и последното оръжие в злобните ръчички на Путин газовия шантаж на ЕС. Без това оръжие Рашка се превръща в една жалка африканска държавичка от третия свят. Хейтъра Путин сам си заработи санкциите щото се правеше на много умен.
299
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма намеса, но само американците можели да налагат санкции...Е, нищо, скоро американците ще научат, че повече не могат.

Спонсорирани публикации