Русия обвини САЩ в агресия за оспорвания газопровод "Северен поток-2"

Проектът, който е почти завършен, би удвоил руските доставки до Германия
Обновена: 6 дек 2020 21:00 | 6 дек 2020 17:27, Веселина Йорданова
425
Русия обвини САЩ в агресия за оспорвания газопровод "Северен поток-2"
Снимка: БГНЕС

Русия обвини Съединените щати в незаконно и агресивно поведение във връзка с коментарите за оспорвания газопровод "Северен поток-2", който ще свърже Русия с Германия, предаде ДПА.

Още по темата
Изказването на американски дипломат с призив за спиране на проекта е акт на "политическа агресия и незаконна съпротива" срещу газопровода, написа снощи във Фейсбук говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Робин Куинвил, шарже д'афер в посолството на САЩ в Берлин, заяви следното пред вчерашното издание на в. "Ханделсблат": "Сега е моментът Германия и ЕС да призоват за мораториум върху изграждането на газопровода". По думите й това би изпратило ясен сигнал, че Европа "вече не приема постоянното злонамерено поведение на Русия".

Захарова обвини САЩ, че от десетилетия се опитват да подкопаят руските тръбопроводи въпреки съществуващите договори и прикани Вашингтон да се придържа към международните правила.

Полагането на тръбата в Балтийско море бе спряно в края на миналата година под натиска на американските санкции, но Русия се ангажира да продължи проекта сама.

Руски строителни кораби са били засечени днес на радарите близо до германско-датската граница, където са планирани довършителни работи по оставащия 2,6-километров участък от "Северен поток-2".

Германските власти разрешиха изграждането до края на годината, припомня ДПА.

"Северен поток-2" е почти завършен. Той би удвоил доставките на руски природен газ през Балтийско море до Германия, най-голямата икономика в Европа.

Противниците на проекта, сред които САЩ, Полша и Украйна, твърдят, че газопроводът ще осигури на Русия икономически контрол над Германия, докато германското правителство казва, че ще създаде преки и сигурни енергийни доставки. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До326Няма никаква намеса,САЩ могат да налагат санкции на всеки застрашаващ техните интетереси по света.Другите ,ако са недоволни нека да наложат санкции на американски компании.Русия със сигурност ще го направи ,но това се равнява на толкова малка щета ,че американските компании няма и да усетят.
297
8
 
6
 
! Отговори
Е? преди 3 години
В Москва вече строят 200 метрови ! Жилищни "блокчета" за добър ден, а в ситито със своите седем 300+ небостъргачи, отвя Ню Йорк ахахахахаха идва 442 метра сграда, боли ли, соросии ахахахахаха
296
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паничката ще му трябва скоро на тръмп.Да проси през решетките.
295
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един паток даде фира. Но аз пак да повторя. Само да не виждам плаващия Чернобил около Слънчака, че тогава ше стане лошо Русии мусии ше видят народния гняв.
294
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин да взема една паничка и да отива да проси пред Белия дом. Белким Байдън се смили от окаяния му вид и му разреши да си дострои гЪзопроводчето, това му е единствения шанс за завършване на СП2.
293
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за белината какво да кажем...
292
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фактически в Раша се лее препарат за вана на корем и на повечето не им пука за такива абстрактни понятия като граница на бедността. Едно шишенце и Рус отново е Велика Сила.
291
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аргументите, с които америка си служи да плаши Русия не са се променили много от студената война.Просто шефовете на трибуквените агенции са други. Това ако не е демокрация, няма какво друго да е.Точно заради това, поток ще има.
290
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11Че какви интереси има курника Русия в Германия?
289
3
 
6
 
! Отговори
Ей соросите, преди 3 години
В Москва вече има повече небостъргачи от Ню Йорк, факт! Баси "ватенки те" аз, баси "просията" ахахахахаха
288
5
 
8
 
! Отговори
социалната Раша ?!? преди 3 години
50 хиляди рубли на месец това е чертата на бедност в САЩ под която държавата ти дават безплатна храна.5 хиляди рубли е чертата на бедност в Русия под тази черта живеят 30 милиона колхозника.Да се вземе предвид, че храната в САЩ е доста по-евтина отколкото в Русия.
287
1
 
0
 
! Отговори
Глей сега 5: преди 3 години
В икономическият свят когато се прави проверка за нищожност обикновено падат глави ...това означава, че сделката е сключена при липса на прозрачност в нарушение на закона, без обществено обсъждане, скрито от публичното мнение и в ущърб на публичния интерес и в интерес на някой, който се крие зад лобисти. При отделния човек когато правят такава комуникация с него пък и го овикват той е в пълното си право да им тегли по една майна на всичките и да се чуе вштм и мртв
286
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към руснаците имаме само едно изискване- плаващия Чернобил да не се появява в Черно Море! Поняли ***!
285
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само солена водичка за вас, центаджии, студена СОЛЕНА вода.
284
1
 
0
 
! Отговори
Глей сега 4: преди 3 години
В този свят не усещаш понякога кога има проверка за нищожност. През това време всяко твое действие може да доведе до загуба на доверие и обявяване на нищожност на една или повече страни забъркани в конфликта.Много хора не минахте проверката.
283
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, кофти им е на американците, но...няма как, ще свикнат.
282
0
 
1
 
! Отговори
Глей сега 3: преди 3 години
Доверието е много скъпа, но и много трудно за намиране валута. С дребнави *** дето правят мръсни малки номерца и се пазарят за неща за който не могат да се пазарят, защото не са техни, а пък на всичкото отгоре сприхави па и се сърдят представяш ли си и се правят на сърдити за беля дето те са направили, ама се опитват да кажат, Абе сам си си виновен!Харесва ли ти отговора ми?
281
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прасчото Путинчо си построи една ко4инка от слама поради липса на други възможности и лошият вълк САЩ му издуха ко4инката.
280
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога русофилин е казал, че няма да стане така....СТАВА ТОЧНО ТАКА! Помня като се спречкаха Иран и САЩ преди около година. Бяхте обявили край на американците, а Иран почнаха сами да си хвърлят ракети в задния двор....резултата е ясен.
279
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже и на центаджиите им се иска да няма поток и врякат по форумите и ръсят мозък, но няма да стане така.

Спонсорирани публикации