Тервел за Кубрат: Той не спази стриктно тактическата задача, допусна грешки

По думите на брат му Кобрата се чувства добре
13 дек 2020 20:50, Нели Христова
154
Тервел за Кубрат: Той не спази стриктно тактическата задача, допусна грешки
Снимка: БГНЕС

„Кубрат игра мъжки, достойно. Би се с дух и не се предаде, въпреки двата нокдауна в третия рунд, което му прави чест. Кубрат представи България. Независимо, че загуби този мач, той все пак достигна до това ниво и игра в този мач”. Това заяви в специално интервю за NOVA братът на Кубрат Пулев – Тервел, за срещата му с Антъни Джошуа.

Според него в хода на мача нещата се променят, а за това ключова роля играе и умората. В тактическо отношение задачата на Пулев е била различна.

„Въпросът е, че той не спази стриктно тактическата задача. Имаше и други грешки, по други показатели не можа да се конкурира. Нямаше нужната бързина. Това са показатели, които са важни за крайния резултат. Равносметка тепърва ще правим”, добави Тервел Пулев.

След срещата българския боксьор се чувства добре, дал е две допинг проби и е изпълни стриктно предписанията след срещата. Братът на боксьора подчерта, че и Джошуа има леки контузии и травми.

„Всеки пита за здравето и тялото, но да не забравяме, че човек е душата. Душата на Кубрат е душа на войн, не може да бъде сломен. Губиш, когато се предадеш. Кубрат не се отказа, игра до последно”, каза Тервел.

Той е бил критичен към по-големия си брат, а Кобрата е приел мнението на близките си. По отношение на тактика и действията на ринга, Тервел смята, че грешки е имало. Стратегиите и тактиките на Джошуа са били разглеждани предварително. Много точно е било определено какво да прави Кубрат, спрямо предишни мачове на световния шампион.

„Кубрат не успя да противодейства, там бе разковничето за нокдауните. В крайна сметка това е бокс, Кубрат получи удари и загуби мача. Джошуа беше това, което видяхме и очаквахме да бъде. Просто Кубрат не игра добре. Ако беше изпълнил техническите предписания, на Джошуа щеше да му е много по-трудно”, смята Тервел.

Боксьорът разкри, че семейството е изкарало коронавирус, но това не може да бъде оправдание за загубата му. Той не пожела да коментира детайли, но сподели, че всички в болницата, където е доброволец, са стискали палци на брат му.

„Въпреки всичко му прави чест, че не отмени мача. Кубрат ми се издига в очите като дух, като борбеност. Може би аз на негово място щях да откажа срещата”, сподели още Тервел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кубрат е един от най великите спортисти които БГ имала, горд съм че такъв човек е българин. Моля всички които пишете и чувствате обратното да се позамислите малко, кога за последно си спомняте след 94, или някой друг случаен медал, кога някой толкова време защитавал БГ спорт. Който го гледа вчера, като мен видя как можеше и да остане легнал, нали, но ставаше всеки път докато можеше. Браво Браво дано да се съсредоточи сега да създава спортисти като него. Браво Кобра, велик си!!!!
55
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истината е, чеБокса е изкуство, не е да си чобанин :) Пулев нали лаеше много, не го оправдавай със слабата психука :) Джошуа е среден клас боксьор, дори не се напрегна, представям си Фюри, който има вроден талант....:))
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако и Тервел беше слезнал на ринга с Андреа .можеше и да имат шанс .
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, не знам. Голям кютек изяде, че чак жал ми стана за нашенеца. Дано няма някой вътрешен кръвоизлив.
52
9
 
7
 
! Отговори
Все пак преди 3 години
Направил е, каквото е могъл, и е първият българин, стигнал до такова ниво ! А тия, които го заливат с помия, нека се опитат да направят нещо повече, тогава да ги видим !
51
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За малко да го наградят посмъртно с орден Стара планина.
50
4
 
10
 
! Отговори
Истината е, че преди 3 години
Кубрат твърде се пренавива и се поддава на емоциите срещу такива противници, затова започва словесно да ги напада още преди двубоя, а като излезе на ринга, съзнанието му е повече заето с личността на противника, вместо да се съсредоточи в играта ! Точно това използваха и Кличко, и Джошуа, защото срещу такива и най-малката грешка и разконцентриране стават фатални ! Ако беше излязъл просто за да прави добър бокс, можеше да се представи много по-добре и срещу двамата, и дори да стигне до победа !
49
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кеде е *** Пулев.Покрил се е от срам.Кличко го започна когато беше млад,а Джошуа го довърши когато остаря.Срам и позор.Стана за посмешище пред цял свят.И той самия не знаеше какво прави там на ринга.Излагация.
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корекция:Пулев му стискаше да излезе да го пребият като кутре. Едва не го убиха.
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотно се представи, ай стига вече ни занимавахте...
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още не е ясно, дали няма мозъчни травми, въпреки че има много малко сиво вещество.
45
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За разлика от критикуващите го Пулев му стискаше да излезе и да се бие. Той направи този мач, а вие какво сте направили в живота си?
44
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма значение, че целия свят ни се смее заради Пульо. Ние продължаваме напред.
43
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Липсваше му наистина бързина.Ако беше избягал от ринга в третия рунд можеше да седне до Андреа,ама Джошуа и съдията го върнаха.Иначе е боец,виждал съм го как се бие в дискотека.
42
4
 
14
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Няма оправдание за селянията.
41
3
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Освен т'ва тея в тежка са доста скучни, хамали които се млатят докато единия падне.
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва не загина геройски като Марко Тотев със знамето.
39
5
 
9
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Гледайте интервюто със Сарафчето единствения голям шампион по бокс на България в "Ничия земя " или с Карбовски. Голям шампион, голям човек. Евала ! Много прилича на Гьоко Сгуриградски, мир на праха му. Такива хора могат да бъдат обичани от народа. А не нек'ви превземки и първенюта.
38
8
 
9
 
! Отговори
Гербераст преди 3 години
Комунистите са виновни ! Джошуа също !
37
11
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ееее ... притури се планината, само че този път затисна Кубрат, но колкото и да го плюят разни комплексари той постигна много в професионалния бокс ... Ееее не стана световен шампион в профи-бокса, но 2 пъти стигна до финала, което никак не е малко ... !!!

Спонсорирани публикации