Сблъсъци във Вашингтон, Сенатът прекрати окончателния избор на Байдън

Привърженици на Тръм проникнаха в сградата на Капитолия
Обновена: 6 яну 2021 22:32 | 6 яну 2021 21:42, Красимир Ангелов
348

Снимка: БГНЕС

Сенатът на САЩ прекрати дебата за удостоверяването на резултатите от гласуването на Избирателната (електоралната) колегия, според които демократът Джо Байдън е победил президента републиканец Доналд Тръмп на изборите през ноември.

Това стана факт, след като сградите на Конгреса на САЩ на Капитолия са блокирани от полицията след сблъсъци с привърженици на Тръмп, предаде БТА.

Заседанието беше преустановено минути след началото, след като против сертифицирането на резултата в Аризона се изказа членът на Камарата на представителите от този щат, републиканецът Пол Госар. По думите му той и още 60 негови колеги възразяват срещу преброяването на гласовете на електорите (членовете на колегията) в Аризона, предаде ТАСС.

Привърженици на американския президент Доналд Тръмп пък блокираха сградата на Капитолия, където конгресът трябваше да обяви окончателно новия президент на страната. Двете камари на парламента - Сенатът и Камарата на представителите, се събират на общо заседание, на което ще бъдат отворени и преброени гласовете на Избирателната колегия.

Пред сградата обаче има сериозна демонстрация. Съобщава се и за сблъсъци между протестиращите и полицията. Протестиращите пробиха полицейския кордон и достигнаха до сградата.

Членовете на Конгреса са евакуирани в рамките на сградата, като са били посъветвани да изключат електронните устройства, да заключат вратите и да са готови да се скрият под столовете.

Заради напрежението полиция евакуира присъстващите от офиси на американския Конгрес, съобщи Франс прес.

Демонстрацията в подкрепа на Тръмп започна малко преди заседанието на Конгреса. Конгресът заседава само около час, но достатъчно за част от републиканците да повдигнат възражения срещу отчитането на вота от щата Аризона.

С това те си навлякоха гнева на лидера на Републиканската партия в Сената - Мич Макконъл, който заяви, че "гласоподавателите, съдилищата и щатите вече са се произнесли" за победата на Байдън и опитите тя да не бъде зачетена "ще навредят завинаги на републиката", съобщава БНР.

А лидерът на демократите в Сената Чък Шумър обяви, че конгресмените, поддържащи Тръмп, се опитват да извършат преврат.

Едва след съобщенията за нахлуване в Конгреса, Тръмп призова привърженицзите си да протестират мирно. Заради случващото се обаче кметът на Вашингтон Мюриъл Баузър обяви полицейски час и нареди на всички жители да се приберат по домовете си. Полицейският час ще остане в сила до 6 сутринта местно време

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е Тръмп най-накрая да премине от думи към дела и да арестува педофилската шайка, която фалшифицира изборите. Да се възползва от подкрепата на хората.
16
9
 
36
 
! Отговори
Отпор преди 3 години
Тръмп даде отпор. Кукловодите си помислиха, че могат лесно да го смажат, но вместо това ядосаха милиардер. Помислиха си, че след като си избраха някакъв черен за президент преди Тръмп, а сега дементен дядка вече могат да правят каквото си искат и света им е в краката. Винаги ще има велики хора, които да развалят кефа на шепа самозабравили се богаташи, които си мислят че контролират света. Дали ще е някой немец, италианец или японец няма значение, но винаги ще има...
15
1
 
32
 
! Отговори
Гледайте Записите преди 3 години
и Живия Сигнал - нахлуха в сградата на Конкрета, така наречената Капитолия, като влязоха вътре пребиха Полицайте, нищо че последните бяха с палки, Майк Пенс го изведоха от Сикрет Сървис, Вашингтон е под Обсада, Комендатски Час е въведен!!
14
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГерманецКрим е руски. Въпросът е затворен.
13
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е страшно това което вършат либералнитенеоболшевики,владеят медиите и вменяват всякакви изродщини от еднополови бракове,смяна на пола до ***..отския веганизъм,спретнаха и на Тръмп загуба!!Кавото и да говорят необолшевиките при бай Дончо американската икономика бумтеше,а новият сенилен дъ..ртак им обещава повече права на неевропейските северноамериканци!Същото се случва и у нас,жилите им се пънат на социолозида ни докажат че българите сме видио..тени ***!Страшно!
12
3
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
ТОТАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА СТАН ФАКТ ,ТОВА Е ИСТОРИЧЕСКО СЪБИТИЕ ОТ ГЛОБАЛЕН МАГНИТУТ!РАЗБИРАТЕЛИ КАКВО СТАВА !!!ТОВА Е ЕПОХАЛНО СЪБИТИЕ КОЕТО ЩЕ РЕЗОНИРА ЗА ДИСИТИЛЕТИЯ НАРЕД!
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е при демокрацията да има само две партии и електорите да избират по незнаен за никой начин само милиардери за президенти. Уинстън е казал, че демокрацията е най-добрата система, защото няма по-добра система от демокрацията, а Уинстън както всички знаем е умен човек.
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците с бг произход гласуваха за Тръмп на изборите.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Coроc? В затвора хахаха
8
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байдън е напълнил памперсите, народа ще го съблече гол и ще го намаже със катран и перушина ако тоя дърт измислен пенсионерин стане президентин.
7
20
 
6
 
! Отговори
Алкатраз за Тръмпаки преди 3 години
Това ли ви е демокрацията тръмпистки изчадия? Ми да раздават шмайзерите и да пускат Ю ботовете като 41 да си ги измерим? Ам този път хавай японците не го застрашяват ама едни други да..... Йоропа убер алс!
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас е лесно - ние нямаме армия, която да изкарат срещу народа. Голяма грешка направиха че затриха армията. Ся няма кой да ги спасява.
5
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите американци искат справедливост, а не измамника Байдън!
4
15
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е законния президент на Сащ.
3
22
 
8
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Хаха.. на путиноидните тръмпанзета им се привижда революция. Шумра от смях :)Нищо, което не може да се реши с малко сълзотворен газ не се е е случило.
2
4
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
хихихи
1
13
 
37
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
АМЕРИКАНСКАТА РЕОВЛЮЦИЯ ЗАПОЧНА ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ АМЕРИКАНСКИ ПАТРИОТИ СИ ЗАВЗЕМАТ СТОЛИЦАТА !!!!!!лУДООООООООООО

Спонсорирани публикации