Сблъсъци във Вашингтон, Сенатът прекрати окончателния избор на Байдън

Привърженици на Тръм проникнаха в сградата на Капитолия
Обновена: 6 яну 2021 22:32 | 6 яну 2021 21:42, Красимир Ангелов
348

Снимка: БГНЕС

Сенатът на САЩ прекрати дебата за удостоверяването на резултатите от гласуването на Избирателната (електоралната) колегия, според които демократът Джо Байдън е победил президента републиканец Доналд Тръмп на изборите през ноември.

Това стана факт, след като сградите на Конгреса на САЩ на Капитолия са блокирани от полицията след сблъсъци с привърженици на Тръмп, предаде БТА.

Заседанието беше преустановено минути след началото, след като против сертифицирането на резултата в Аризона се изказа членът на Камарата на представителите от този щат, републиканецът Пол Госар. По думите му той и още 60 негови колеги възразяват срещу преброяването на гласовете на електорите (членовете на колегията) в Аризона, предаде ТАСС.

Привърженици на американския президент Доналд Тръмп пък блокираха сградата на Капитолия, където конгресът трябваше да обяви окончателно новия президент на страната. Двете камари на парламента - Сенатът и Камарата на представителите, се събират на общо заседание, на което ще бъдат отворени и преброени гласовете на Избирателната колегия.

Пред сградата обаче има сериозна демонстрация. Съобщава се и за сблъсъци между протестиращите и полицията. Протестиращите пробиха полицейския кордон и достигнаха до сградата.

Членовете на Конгреса са евакуирани в рамките на сградата, като са били посъветвани да изключат електронните устройства, да заключат вратите и да са готови да се скрият под столовете.

Заради напрежението полиция евакуира присъстващите от офиси на американския Конгрес, съобщи Франс прес.

Демонстрацията в подкрепа на Тръмп започна малко преди заседанието на Конгреса. Конгресът заседава само около час, но достатъчно за част от републиканците да повдигнат възражения срещу отчитането на вота от щата Аризона.

С това те си навлякоха гнева на лидера на Републиканската партия в Сената - Мич Макконъл, който заяви, че "гласоподавателите, съдилищата и щатите вече са се произнесли" за победата на Байдън и опитите тя да не бъде зачетена "ще навредят завинаги на републиката", съобщава БНР.

А лидерът на демократите в Сената Чък Шумър обяви, че конгресмените, поддържащи Тръмп, се опитват да извършат преврат.

Едва след съобщенията за нахлуване в Конгреса, Тръмп призова привърженицзите си да протестират мирно. Заради случващото се обаче кметът на Вашингтон Мюриъл Баузър обяви полицейски час и нареди на всички жители да се приберат по домовете си. Полицейският час ще остане в сила до 6 сутринта местно време

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
ЧИЧО ТОМОВАТА КОЛИБА ХАРИЕТ БИЧЕР СТОУ
36
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май почва Втора гражданска война в САЩ?Тръмп е страхлив. Ще предаде хората си. Ще избяга и ще ги остави полицията и съда да ги арестуват и затворят.
35
3
 
23
 
! Отговори
+ преди 3 години
Началото на края на поредната империя вече започна да тика... тик-так, тик-так,тик.....
34
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напишете в Ю ТУБ -"Народ против безпредела"Само като въведение - булевард пълен с народ, който отива към Капитолия.До тук нищо особено.Но в един момент се оказва, че всички, вървящи говоят на РУСКИ. И се надъхват, как щели да щурмеват Конгреса.Това се предава за руските медии в момента.
33
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера БНТ показа някакъв исландски филм Войната на една жена,спокойно можеше да го нарекът бесовете на един изперкал екоталибански мозък,ето такива спретнаха и победата на сенилния Бидон!!Влдееш ли медиите,владееш всичко,либералнитеса по-опасни и от червените кхмери бе братче!То либерализъм,то чудо,ако им се удаде да владеят света ще тръгнем голи и ще живеем в пещери!У нас пък най-лошо е че Борисов им изпъ;нява прищевките и цяло лято беснееха по улиците а сега искат и властта!!УЖАС!
32
2
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Джорджия е превзета също от патриотите !Юга се вдига отново!
31
2
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ КМЕТСВА И ОБЩИНИ НА ГРАДОВЕ ПО ЦЯЛА АМЕРИКА БИВАТ ПРЕЗЕМАНИ ОТ АМЕРИКАНСКИ ПАТРИОТИ !тОВА НЕ НЕВЕРОЯТНО НЯМАМ ДУМИ КАКВО СЕ СЛУЧВА СЛЕДЕТЕ В ИНТЕНЕТ!МИЛИОНИ АМЕРИКАНЦИ С ОРЪЖИЯ СЕ ВДИГАТ НА РЕВОЛЦИЯ ,АРМИЯТА И ПОЛИЦИЯТА ПРИМИНАВА НА СТРАНАТА НА ПАТРИОТИТЕ !ТОВА Е Е ХОРА ТОВА Е МОМЕНТА !
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен27Я кажи кой е чернокож? Байдън или Тръмп? Че аз нещо бъркам бяло с чеерно
29
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е страхлив и не поддържа поддръжниците си.Страхливо ги провокира и няма да защити никого, който се жертва за него.
28
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре започна 2021!!! Бий демонократите! Байдън, Клинтъновци, Обама в затвора в Гуантанамо!
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влезли са в сградата а политическите плъхове са избягали да се крият по бункери. Нещо, народната любов не им се нрави.
26
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахте ли колко много истина имаше в думите на баба Ванга, че последния президент на САЩ ще бъде чернокож?Това вече не е САЩ.
25
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почна гражданската война в Сащ,
24
3
 
38
 
! Отговори
истината боли преди 3 години
Полицията във Вашингтон е с Народа, иначе никога не можеш да проникнеш в една от най-ограняваните сгради в Света. Пуснаха видео с Протестиращи на стълбите на 2-рия етаж на Капитолия - това е невиждано, на това ниво на сградата се допускат само Сенатори и Конгресмени, т.е. никога Човек от Народа не е стъпвал на тях. Каквото и да стане - имаме Исторически Момент!!
23
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията в Америка деградира напълно. За това са виновни и двете партии.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарю ПАТРИОТ защо имам чуството че НЕ разбираш КОЙ протестира в САЩ??Мисля че тия които са по площадите в САЩ са ТВОИ ПРОТИВНИЦИ т.е НЕ СА ЛЕВУНДЕРИ!!НЕ са и ЛЕВИ АНАРХИСТИ т.е. по новому либералЕ!
21
7
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
ТОВА Е СЪБИТИЕТО НА ВЕКА СРАВНИМО С ОКТОМВРИЙСКАТА РЕОЛЮЦИЯ !АМЕРИКА БОРИ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ СВЕТЪТ Е С АМЕРИКАНСКИТЕ ПАТРИОТИ!
20
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп и Орбан спасители на бялата раса да живее президента Тръмп, линч за Джо Байдън и Камала Харис дето се ваксинираха със гумени игли.
19
4
 
19
 
! Отговори
шумим преди 3 години
Непонятна ми е тази екзалтация от събитията в САЩ и разделянето на про- и анти-. Дали ще остане Тръмп или ще дойде Байдън, нашата беднотия и сервилността на нащенските политици няма да се прекратят.
18
4
 
33
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Не мога да повярвам аз даже какво се случва !Това е събитие сравнимо със смяната на цяла епоха ,нямам думи още не мога да повярвам новата американска революция започна !

Спонсорирани публикации