Сблъсъци във Вашингтон, Сенатът прекрати окончателния избор на Байдън

Привърженици на Тръм проникнаха в сградата на Капитолия
Обновена: 6 яну 2021 22:32 | 6 яну 2021 21:42, Красимир Ангелов
348

Снимка: БГНЕС

Сенатът на САЩ прекрати дебата за удостоверяването на резултатите от гласуването на Избирателната (електоралната) колегия, според които демократът Джо Байдън е победил президента републиканец Доналд Тръмп на изборите през ноември.

Това стана факт, след като сградите на Конгреса на САЩ на Капитолия са блокирани от полицията след сблъсъци с привърженици на Тръмп, предаде БТА.

Заседанието беше преустановено минути след началото, след като против сертифицирането на резултата в Аризона се изказа членът на Камарата на представителите от този щат, републиканецът Пол Госар. По думите му той и още 60 негови колеги възразяват срещу преброяването на гласовете на електорите (членовете на колегията) в Аризона, предаде ТАСС.

Привърженици на американския президент Доналд Тръмп пък блокираха сградата на Капитолия, където конгресът трябваше да обяви окончателно новия президент на страната. Двете камари на парламента - Сенатът и Камарата на представителите, се събират на общо заседание, на което ще бъдат отворени и преброени гласовете на Избирателната колегия.

Пред сградата обаче има сериозна демонстрация. Съобщава се и за сблъсъци между протестиращите и полицията. Протестиращите пробиха полицейския кордон и достигнаха до сградата.

Членовете на Конгреса са евакуирани в рамките на сградата, като са били посъветвани да изключат електронните устройства, да заключат вратите и да са готови да се скрият под столовете.

Заради напрежението полиция евакуира присъстващите от офиси на американския Конгрес, съобщи Франс прес.

Демонстрацията в подкрепа на Тръмп започна малко преди заседанието на Конгреса. Конгресът заседава само около час, но достатъчно за част от републиканците да повдигнат възражения срещу отчитането на вота от щата Аризона.

С това те си навлякоха гнева на лидера на Републиканската партия в Сената - Мич Макконъл, който заяви, че "гласоподавателите, съдилищата и щатите вече са се произнесли" за победата на Байдън и опитите тя да не бъде зачетена "ще навредят завинаги на републиката", съобщава БНР.

А лидерът на демократите в Сената Чък Шумър обяви, че конгресмените, поддържащи Тръмп, се опитват да извършат преврат.

Едва след съобщенията за нахлуване в Конгреса, Тръмп призова привърженицзите си да протестират мирно. Заради случващото се обаче кметът на Вашингтон Мюриъл Баузър обяви полицейски час и нареди на всички жители да се приберат по домовете си. Полицейският час ще остане в сила до 6 сутринта местно време

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кой е диктатор, бе Борисов ли дето 11 пъти ви бие на избори. Ами бийте и вие, ама не умеете."--------вЕрно не умеят - достатъчно "качествено" да купуват, манипулират, фалшифицират избориоще не се е появил тоя, който го умее по-добре от Борисовкато се появи, и Борисов ще спре да бие на избори
156
8
 
18
 
! Отговори
браво преди 3 години
Това не е битка на Тръмп срещу Байдън, а на нормалността срещу пошлото, извратеното и вулгарното. На нормалните бели хора срещу глобохомо доктрината. На цивилизацията срещу антифа анархията. Пълна подкрепа за привържениците на Тръмп !!!
155
5
 
10
 
! Отговори
Така де преди 3 години
Ако това продължи ...Гражданската война им е в кърпа вързана и скоро ще гледаме Разединени Американски Щати, след което ще обявят Путин за Пророк.
154
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
изпратете сините каски
153
10
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
България на коя страна е питам със американските патриоти или демократите изнасилващи и убиващи малки деца за собственото си извратено сексуално удоволствие а във снъф актове и филми???Жената във Фшингтон умря !
152
6
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Великата Америка на наште демократковци;))) Смех в залата;)))
151
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е за това Китай ще управлява света скоро. Там ако някой само си помисли да атакува парламента AI-то ще го засече и ликвидира навреме:)
150
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До The PURGEКой е диктатор, бе Борисов ли дето 11 пъти ви бие на избори. Ами бийте и вие, ама не умеете.
149
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е създаде временно правителство и да се разпусне веднага Сенатът. Да се назначат нови избори за президент.
148
2
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Топката сега ще е в тиквун и атлантическите прислужници с америкнаските патриоти ли сме или със сатанинската педо снъф мафия!????Става напечено !
147
4
 
13
 
! Отговори
Д преди 3 години
Време разделно дойде.И колкото и да е странно да го кажа ,надеждата е в американците.Белите американци.
146
8
 
9
 
! Отговори
БРАВО! преди 3 години
Приятерят ня Кремъл ще бъде единственият американски президент, който ще лежи в затвора и не заради неплатените си данъци, а за разделяне и противопоставяне на нацията...
145
5
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Чебурашката и Калеко се припотяват в момента кофти ще да им е предполагам незнам :)
144
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им дадат копчето на печатницата за пари .Те нататък сами ще се оправят ;)
143
4
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
"РИБИКОН Е ПРЕСЕЧЕН"
142
1
 
4
 
! Отговори
Простак преди 3 години
Жена е простреляна във врата По-точно в гърдите е простреляна и то от полицията.
141
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да живее Тръмп. Защитника на свободния свят. Скоро очаквайте големи разкрития. Неща, които не сме и сънували ще излязат наяве. Тръмп ги остави до последно да се саморазобличат и сега ще ги погне здравата заедно с военните. Току що Майк Пенс си смени туитър банера със снимка на Байдън и Харис. Открит предателски акт.
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вегетарианско, не месно :).....Единственият, който го оцени.
139
0
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Жена е простреляна във врата във Вашингтон с опасност за живота!
138
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън в момента обеснява, как някаква малка тълпа предизвиква безредици и това не е гласът на амариканският народ - дежаву :))

Спонсорирани публикации