Доц. Мангъров: Група хора ви отнема свободите под предлог, че спасяват вашето здраве

Той заяви, че се страхува да не смачкан от хората, затварящи страната
12 фев 2021 22:55, Нели Христова
718

"Група хора ви отнема свободите под предлог, че спасяват вашето здраве. Вие се съгласявате, защото ви е страх. От сутрин до вечер ви плашат. Страхувам се от натиск. Страх ме е от самото начало, че ще бъда смачкан от всички тези, които са в състояние да затворят цялата страна", заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че не е получавал заплахи и съобщения от политици заради позициите и мненията му. А някои от колегите му се сърдят, но имало и такива, които го разбират.

През 1995 и 1996 г. по целия свят е върлувал грип, наречен "Ухан 95". Симптомите са включвали висока температура, кашлица, усложнение от бронхопневмония.

Инфекционистът посочи в предаването "Денят ON AIR", че единственото общо между вируса от 95/96 г. и коронавируса, е, че и двата са тръгнали от Ухан. Този от 1995 г. е грипен вирус, а другият, от 2019 г., е към коронавирусите. Всяка година по света от грип загиват най-малко 500 000 души, стана ясно от думите му.

"За миналата година са починали малко под 8 хил. души от Ковид-19, в САЩ те са около 400 000. Смъртността е 0,13%, много по-малко от един процент", подчерта доц. Мангъров.

Инфекционистът отбеляза, че загубата на близки се случва всяка година при епидемията от грип, но никой не съобщава сутрин колко души са починали. По думите му никога не е имало такова чудо, каквото през миналата година.

"Другите вируси също се карат тежко, това не е нещо необичайно. Никой не сложи маска по време на свинския и хонгконгския грип. Някой манипулира хората по най-безобразен начин. Целта е светът да се доведе до разорение. Акцентира се от сутрин до вечер върху едно и също", обясни началникът на Клиниката по детски инфекциозни болести.

18 са болните от Ковид-19 в болницата, в която работи доц. Мангъров, като в момента от кислород се нуждаят едва трима от тях.

"Това е вирус, за който нямаме дефинитивно лечение. В много малък процент, когато вирусът засегне цялата белодробна тъкан и човек няма възможност да си покрива нуждите от кислород, може да се наложи хоспитализация. В повечето случаи е безуспешно човек да се сложи на кислород. Да, имало е хора, които съм лекувал и които са загинали", призна доц. Мангъров.

Според него, ако наистина ваксините срещу стария щам действат и срещу новите щамове, това означава, че щамовете имат един и същи антигенен строеж. Това би трябвало да означава, че прекаралите стария щам няма да се разболяват от новия. Не сме наясно дали ваксините защитават от старите щамове, отбеляза инфекционистът.

"Човек, който е прекарал вируса, няма как да се разболее, защото има имунен отговор. Антителата се произвеждат от лимфоцитите. Когато човек се разправи с вируса, част от тях остават в лимфните възли и костния мозък - дават възможност при нов контакт със същия вирус да се размножат и бързо да изработят отново антитела", поясни доц. Мангъров

"Не разчитаме на медикамент, защото нямаме такъв. Има ваксини, които водят до това, че когато човек се зарази със заболяването, срещу което е направена ваксината, той го кара по-тежко. Не съм против ваксините. Тези ваксини, които се налагат масово, не са преминали всички етапи на добрата клинична практика. Всички ваксини се намират в трета фаза на клинично проучване", каза още той.

И изтъкна, че една ваксина се изпитва и вкарва в масова употреба чак след десетина години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


718
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Анонимен 66 Не ми слагате минус на мен,а на сметките на доц.Мангъров.
52
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Квичете мафиоти, времето ви изтече.
51
5
 
3
 
! Отговори
До 61 преди 3 години
Хвалиш се, че си мърляч, който дори не си мие ръцете?!И даваш мнение?!? И мислиш, че имаш право на такова с IQ под 90?!Damn!
50
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи според сметките на доц.Мангъров Ебола и СПин са по-безопасни болести от Ковид 19.
49
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Мангарка, давай още да изметем крадливата шайка на 4. Април.
48
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е.Много вярно казвно от доц. Мангъров.Този който обича хората им е дал свобода и любов.В Бог и Любовта всичко е красиво.
47
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво ли? Само човек дезинформатор би изчислил смъртност от Ковид 0,13 %,защото дели починалите от Ковид на цялото население,а не само на заразените! Така се получава,че СПИН е по-безопасна болест от КОВД, като разделиш починалите от СПИН на цялото население на държавата се получава по-нсика смъртност. Но така не се изчислява смъртност,както твърди доц.Мангъров.
46
12
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АЗ КОРОНА ВИРУСА ГО ИЗКАРАХ 2 ПЪТИ ВЕЧЕ !!!НЕ МИ ТРЕБЕ НИ ВАКСИНА НИ ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ!!!!КОЙТО ИСКА ДА СИ СПАЗВА ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ! НО ДА НЯМА ЗАДЪЛЖАВАНЕ НА ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ , ЗАЩОТО ДОРИ НОСЕНЕТО САМО НА МАСКАТА ВРЕДИ СЕРИОЗНА НА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА ! ПО МАЛКО КИСЛОРОД ВОДИ ДО СТРАХОТНИ ПРОБЛЕМИ ЗА СЪРЦЕТО И МОЗЪКА ПЛЮС СТРЕСА ЗА ОРГАНИЗМА!
45
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 54 По-скоро не е луд,а като че ли харесва да го величаят и обича да си налага мнението,а не научни доказателства.
44
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Мангърка, кажи им цялата истина на тези телетa.
43
18
 
16
 
! Отговори
+++ преди 3 години
Учителя Плъх от кустенурките нинджа стана политик и веднага взе съвети да дава. Е такава ни в цялата държава , винаги некомпетентните са на върха..
42
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами той просто говори много неверни неща. Не може да смята смъртност от Ковид 19 като дели починалите от вируса на цялото население. Така получава 0,13%, само че така не се изчислява смъртност. Смъртността се изчислява като се разделят починалите от броя заразени!
41
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прибирайте много моля ,този е извратен на N- та !Тотален позор!Кой плаща да дестабилизира обществото?Каква е тази лакомия за власт да си играят със здравето на хората за " фатални" дивиденти!Бил с "антитела "и откога?Като постоянно е в телевизора и никога не е бил изолиран!В ковид отделението разполага с най новите и скъпи лекарства,може да се лекува както си иска,но болните не лекува,нямало " лечение" ,оставя ги сигурно да стигнат до интубация и хайде ...!
40
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на смелия доктор, малко е луд да рита срещу ръжена, на безусловно е смел!!!!
39
12
 
33
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Напълно е прав. Шепа хора живеят на гърба на целия свят.
38
18
 
15
 
! Отговори
Станислав преди 3 години
И каква стана тя. Милиони учени и лекари по цял свят са в грешка и огромна заблуда за ваксините. А глупостите му за смъртност от 0,13% е при заболяваемост на по-малко от 5% от населението. А грипа го карат 90% по два пъти на година и смъртността е 0,1% ето това е разликата, че ако всичките 90% изкараме два пъти Ковид ще стане страшно но той смятай като кръчмарите едно време 2+2 = 5
37
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако човек няма възможност да си покрива нуждите от кислород не следва хоспитализация а следва ковчег... Прекалено безотговорно поведение за лекар." Помислете си ако сте на 74 години и един такъв реши че сте навършил средната продължителност на животът и ви каже "трябва да умрете щото вече направихте средната продължителност" Лудости.Единственото което ще се постигне с неговите безумия са още мъртви.За лечение тоя предлага да умрат колкото умрат а останалите да чакат следващият път.Безумно
36
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** армията впрегната,нищо ще се излекуваме от вируса на 4 април!
35
9
 
17
 
! Отговори
Си - си преди 3 години
Вече изкарах Covit 19. Да неприятно беше, но не желая да се ваксинират и да бъда безплатно опитно зайче. Колко % гаранция се дават, че няма да се разболея? Каква сума е ми заплатят ако умра въпреки измислената ваксина? Защо не се говори за гаранция, защо постоянно ни зарибяват за ваксините без гаранции?
34
8
 
7
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До АнонименЩе го направим генералисимост в Сибир, за там е кадърен, всички ще му верват !