Доц. Мангъров: Група хора ви отнема свободите под предлог, че спасяват вашето здраве

Той заяви, че се страхува да не смачкан от хората, затварящи страната
12 фев 2021 22:55, Нели Христова
718

"Група хора ви отнема свободите под предлог, че спасяват вашето здраве. Вие се съгласявате, защото ви е страх. От сутрин до вечер ви плашат. Страхувам се от натиск. Страх ме е от самото начало, че ще бъда смачкан от всички тези, които са в състояние да затворят цялата страна", заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че не е получавал заплахи и съобщения от политици заради позициите и мненията му. А някои от колегите му се сърдят, но имало и такива, които го разбират.

През 1995 и 1996 г. по целия свят е върлувал грип, наречен "Ухан 95". Симптомите са включвали висока температура, кашлица, усложнение от бронхопневмония.

Инфекционистът посочи в предаването "Денят ON AIR", че единственото общо между вируса от 95/96 г. и коронавируса, е, че и двата са тръгнали от Ухан. Този от 1995 г. е грипен вирус, а другият, от 2019 г., е към коронавирусите. Всяка година по света от грип загиват най-малко 500 000 души, стана ясно от думите му.

"За миналата година са починали малко под 8 хил. души от Ковид-19, в САЩ те са около 400 000. Смъртността е 0,13%, много по-малко от един процент", подчерта доц. Мангъров.

Инфекционистът отбеляза, че загубата на близки се случва всяка година при епидемията от грип, но никой не съобщава сутрин колко души са починали. По думите му никога не е имало такова чудо, каквото през миналата година.

"Другите вируси също се карат тежко, това не е нещо необичайно. Никой не сложи маска по време на свинския и хонгконгския грип. Някой манипулира хората по най-безобразен начин. Целта е светът да се доведе до разорение. Акцентира се от сутрин до вечер върху едно и също", обясни началникът на Клиниката по детски инфекциозни болести.

18 са болните от Ковид-19 в болницата, в която работи доц. Мангъров, като в момента от кислород се нуждаят едва трима от тях.

"Това е вирус, за който нямаме дефинитивно лечение. В много малък процент, когато вирусът засегне цялата белодробна тъкан и човек няма възможност да си покрива нуждите от кислород, може да се наложи хоспитализация. В повечето случаи е безуспешно човек да се сложи на кислород. Да, имало е хора, които съм лекувал и които са загинали", призна доц. Мангъров.

Според него, ако наистина ваксините срещу стария щам действат и срещу новите щамове, това означава, че щамовете имат един и същи антигенен строеж. Това би трябвало да означава, че прекаралите стария щам няма да се разболяват от новия. Не сме наясно дали ваксините защитават от старите щамове, отбеляза инфекционистът.

"Човек, който е прекарал вируса, няма как да се разболее, защото има имунен отговор. Антителата се произвеждат от лимфоцитите. Когато човек се разправи с вируса, част от тях остават в лимфните възли и костния мозък - дават възможност при нов контакт със същия вирус да се размножат и бързо да изработят отново антитела", поясни доц. Мангъров

"Не разчитаме на медикамент, защото нямаме такъв. Има ваксини, които водят до това, че когато човек се зарази със заболяването, срещу което е направена ваксината, той го кара по-тежко. Не съм против ваксините. Тези ваксини, които се налагат масово, не са преминали всички етапи на добрата клинична практика. Всички ваксини се намират в трета фаза на клинично проучване", каза още той.

И изтъкна, че една ваксина се изпитва и вкарва в масова употреба чак след десетина години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


718
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом не казва "истината" на шайката значи е луд!!!Прав е човека за това че от сутрин до вечер се насажда страх от телевизиите.
32
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се обзаложим ли, че ако стане депутат ще смени плочата и ще запее друга песен?Всички преди избори са популисти и омайват хората с това което искат да чуят. Но станат ли депутати.......
31
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
доц.Мангъров кате=о че ли има някакво психическо отклонение от групата на нарцистичните като при Доналд Тръмп. По-лошото е,че говори невярна информация или по-точно говори дезинформация.
30
14
 
17
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
Toя, изкуфелия, най-после, няма ли кой да си го прибере ?
29
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иван Вазов би казал за такъв:"Бедний, бедний Мангъров, защо не остана тираджия в Канада?"
28
15
 
8
 
! Отговори
V преди 3 години
На боко тиквата му казват че само когато се заразят повече от 70 % ще бъде спрян грипа и че мерките само удължават агонията .А наща тиква пак неговото си знае .Мерки та мерки. Вируса на грип аааа... на герб може да се победи само на 4 април ;)
27
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така си е,доблестен мъж който казва истината.Мангъров президент!
26
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уволнете новият политик-тираджия. Пак е намерил по-платена служба. Тираджия да лекува хора и да лъже по телевизиите.
25
25
 
20
 
! Отговори
Гешев действай преди 3 години
Този пелтечещ психопат, тръгнал да става депутат защо не е подводен под наказателна отговорност? Колко хора трябва да измрат за да има някакво наказание за такива като него и славуца от учиндол, който му даваше трибуна? Те двамата ли са най-умните на света.
24
31
 
20
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Всеки нормален човек с малко здрав разум , слушайки това недоразумение ,ще разбере, че този не е с всичкия си. Говори като невротик, несвързано и нелогично. Единствената му цел е медийно внимание. Трябва да си много закъсал, за да се лекуваш при този извратеняк. Да отиде да ръси глупостите си пред близките на починалите от вируса-млади и по-възрастни и тогава ще усети колко хората го презират.
23
9
 
42
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Германски...учени са разбрали,а други са...потвърдили,че ваксината...помага най-много на тези,които я...продават.
22
32
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този се държи като че ли е най-знаещия, най-умния, най-начетения сред всички.В научните среди това е признак за болестно състояние. Дойде времето психиатрите да се намесят. Всяко негово изявление е по-голяма дезинформация от публикуваната ежедневно във Фейсбук.
21
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Класически психопат!
20
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е човека, на никой не му пукаше за хората, а сега изведнъж голяма загриженост. Имахме страхотно здравеопазване и доктори, дори в селата имаше болници. Всичко се разруши, джипитата не те лекуват, а само пишат, лекарите не те лекуват,а гледат по коя пътека ще вземат повече, сестрите и те гледат някой лев да им дадеш. Трагедия.
19
31
 
21
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
А бе психопат смотан, ние да не сме балами и не виждаме какво правят другите държави по целия свят? Да не би само в България да го има този вирус? Да се говорим, че тук изобщо не са строги мерките, а и *** много-много не ги спазва.
18
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо каза, че ваксините не са тествани добре, а после, че нямало свобода. Като няма добри ваксини, няма живот, а не свобода. Каква свобода, като хората ще загубят живота си с тая свобода.
17
19
 
12
 
! Отговори
Борисов преди 3 години
Фанете го този и го ваксинирайте публично пред министерски съвет.Стига е клявкал като мисирка по медиите.Оня Мангърата дето искаше пенсионери да ваксинира къде се скри? Гешев ,фанете ги и ги ваксинирайте немедлено! Има ли още склерози от БАН за ваксиниране?!Изядоха бюджета и за *** няма,а другаря С-О-Р-О-С гледа през гугъла!
16
25
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луд умора няма!Слагайте му усмирителната риза и на .......,
15
32
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тези думи е редно да се намеси прокуратурата,тези безобразия трябва да спрат веднъж завинаги.Световна пандемия я заключил само в ВГ,като че ли всичко е само тук и щаба е виновен за мерките."Различния " психо кандидат депутат си играе с живота на хората,на тези които иска да го избират.Особено,че чак в крайна фаза да се влиза в болница,а не да се предотврати точно в болница,на хора с по тежки симптоми,ей затова трябва да се намесят властите,този е безнадежден,стигна дъното от мерак за депутат
14
26
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че това което говори е смешно но да не забравяме че е насочено към група хора които са изключително ниско интелигентни и това ще юу спечели някой гласове за жалката партия

Спонсорирани публикации