Доц. Мангъров: Група хора ви отнема свободите под предлог, че спасяват вашето здраве

Той заяви, че се страхува да не смачкан от хората, затварящи страната
12 фев 2021 22:55, Нели Христова
718

"Група хора ви отнема свободите под предлог, че спасяват вашето здраве. Вие се съгласявате, защото ви е страх. От сутрин до вечер ви плашат. Страхувам се от натиск. Страх ме е от самото начало, че ще бъда смачкан от всички тези, които са в състояние да затворят цялата страна", заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че не е получавал заплахи и съобщения от политици заради позициите и мненията му. А някои от колегите му се сърдят, но имало и такива, които го разбират.

През 1995 и 1996 г. по целия свят е върлувал грип, наречен "Ухан 95". Симптомите са включвали висока температура, кашлица, усложнение от бронхопневмония.

Инфекционистът посочи в предаването "Денят ON AIR", че единственото общо между вируса от 95/96 г. и коронавируса, е, че и двата са тръгнали от Ухан. Този от 1995 г. е грипен вирус, а другият, от 2019 г., е към коронавирусите. Всяка година по света от грип загиват най-малко 500 000 души, стана ясно от думите му.

"За миналата година са починали малко под 8 хил. души от Ковид-19, в САЩ те са около 400 000. Смъртността е 0,13%, много по-малко от един процент", подчерта доц. Мангъров.

Инфекционистът отбеляза, че загубата на близки се случва всяка година при епидемията от грип, но никой не съобщава сутрин колко души са починали. По думите му никога не е имало такова чудо, каквото през миналата година.

"Другите вируси също се карат тежко, това не е нещо необичайно. Никой не сложи маска по време на свинския и хонгконгския грип. Някой манипулира хората по най-безобразен начин. Целта е светът да се доведе до разорение. Акцентира се от сутрин до вечер върху едно и също", обясни началникът на Клиниката по детски инфекциозни болести.

18 са болните от Ковид-19 в болницата, в която работи доц. Мангъров, като в момента от кислород се нуждаят едва трима от тях.

"Това е вирус, за който нямаме дефинитивно лечение. В много малък процент, когато вирусът засегне цялата белодробна тъкан и човек няма възможност да си покрива нуждите от кислород, може да се наложи хоспитализация. В повечето случаи е безуспешно човек да се сложи на кислород. Да, имало е хора, които съм лекувал и които са загинали", призна доц. Мангъров.

Според него, ако наистина ваксините срещу стария щам действат и срещу новите щамове, това означава, че щамовете имат един и същи антигенен строеж. Това би трябвало да означава, че прекаралите стария щам няма да се разболяват от новия. Не сме наясно дали ваксините защитават от старите щамове, отбеляза инфекционистът.

"Човек, който е прекарал вируса, няма как да се разболее, защото има имунен отговор. Антителата се произвеждат от лимфоцитите. Когато човек се разправи с вируса, част от тях остават в лимфните възли и костния мозък - дават възможност при нов контакт със същия вирус да се размножат и бързо да изработят отново антитела", поясни доц. Мангъров

"Не разчитаме на медикамент, защото нямаме такъв. Има ваксини, които водят до това, че когато човек се зарази със заболяването, срещу което е направена ваксината, той го кара по-тежко. Не съм против ваксините. Тези ваксини, които се налагат масово, не са преминали всички етапи на добрата клинична практика. Всички ваксини се намират в трета фаза на клинично проучване", каза още той.

И изтъкна, че една ваксина се изпитва и вкарва в масова употреба чак след десетина години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


718
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
10
 
2
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Направете си труда да му гледате шоуто или Студио Х на Тошко Йорданов. Ще разберете много неща. Всички мои познати ще гласуват за Има Такъв Народ!
392
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С онази разлика, че не беше Симеон, ами ДПС и компания, които всеки знае, че дърпаха конците на Симеон. До момента всички играят срещу Трифонов и не смятам, че някой му дърпа конците. Ако имаше такива - щеше да има пари за телевизията си, а те едва се справят.
391
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам какво лошо има в това да си е вършил работата Трифонов. А и той сам каза, че няма да управлява. Намерили са умни и интелигентни хора, които да го правят.--------------------------------------------------То и Симеон (по-скоро кукловодите му) беше намерил млади, образовани и успешни хора - Велчев, Никито Василев, една девойка,дето обикаляше всички телевизии, как се казваше....Славито ще се прегърне с Тиквата след изборите, помнете ми думата, лика-прилика са
390
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Мангъров. Както винаги - право куме в очите. Щеше да е много смешно ако беше просто филм да гледаш как платените *** режат клона на който стоят. За да стане някой *** означава, че за НИЩО ДРУГО НЕ СТАВА некадърник на макс, т.е. ше е от първите които ще изритат в съвсем скоро време на улицата точно поради измислената ПЛАНдемия. Същото е за т.н. НОЩ и лекарите които ги подкрепят - явно е че заработват допълнително за всяването на психоза, което значи че са некадърници без пациенти
389
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да. Трифонов каза, че ще урежат всички кражби, грабежи от българския гражданин. А една от най-големите кражби е тая раздута държавна администрация. И мен би ме било страх от него. Явно не играе по свирката на Бойко.
388
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голема мисирка е тоя
387
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами.. плащат. ГЕРБ имат 900 000 човека държавна администрация. Няма нужда да им плащат допълнително. И без това взимат сумати пари без да вършат никаква работа. Взели са на мушка Трифонов, който каза, че ще намалят на половина тази раздута държавна администрация. И аз да съм - и аз ще бия минуси на положителни коментари за Трифонов. Как ще ми взима безгрижната работа, от която получавам пари от данъците на други хора и не правя нищо по цял ден освен да чакам да гласувам за Боко и компания.
386
8
 
4
 
! Отговори
Борисов преди 3 години
Фанете го този и го ваксинирайте публично пред министерски съвет.Стига е клявкал като мисирка по медиите.Нали искаше пенсионери да ваксинира къде се скри? Гешев ,фанете го и го ваксинирайте немедлено! Има ли още склерози от БАН за ваксиниране?!Изядоха бюджета и за *** няма,а другаря С-О-Р-О-С гледа през гугъла!
385
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
tova e savsem svobodno i savsem dobrovolno, mangarov, kakto vie svobodno i dobrovolno mojete da si izkluchite interneta, toka, vodata, gps signala na telefona...da si sprete svobodno i dobrovolno i samostoiatelno pritoka na chist vazduh prez dupkite na ustata i nosa...;-)))....svobodno i dobrovolno e da jiveete....nikoi ne vi iznasilva da jiveete i da pravite ujkim tablici...;-)))
384
4
 
9
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Те още от миналата кампания Герб почнаха с тези приоми с платените ***. Имам познат, който и участвал в схемата. Тогава им даваха по 10лв на ден. Явно сега са се поуплашили и са вдигнали мизата. Аз за това не гледам плюсове и минуси, имам си глава на раменете и сам си правя заключения.
383
3
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
КОГАТО ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ СЕ ЛЕКУВАТ ОТ ПОЛИТИЦИ , НЕ ПРОЧЕЛИ ДОРИ ЕДНА КНИГА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ , КАКТО СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ , СЕ НАЛАГА БОКО"ЛУЦИТЕ ДОКАРАЛИ ПАРЛАМЕНТА ДО 7 % РЕЗИЛ И СМЕНЯЩИ КОНСТИТУЦИЯ С КОНСТИТУКЦИЯТА ДА СЕ ИЗМЕТАТ !
382
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера четох, че от ГЕРБ са започнали масова кампания в сайтове като този. Плащат по 20 лв на ден на ***, които да бият минуси на коментари и мнения, които са положителни за конкуренти на ГЕРБ, и които да пишат негативни мнения за същите конкуренти. По този начин да управляват настроенията на хората, защото явно знаят, че сме прости овце и че сме лесно манипулируеми.
381
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаА на теб колко плащат за да "ръгаш сушени люти чушки в боба"?!
380
0
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Защо слагам малко копи-пасте когато пиша до някой колега? Защото като трие *** с поста затрива и номера и става пълна каша! Или както се изразява един коментатор под друга статия в друг сайт : " мацан г+++ с горещи варени тикви".
379
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евла Мангаловия ,страшен цирк прави,голям социопат
378
6
 
6
 
! Отговори
кога ще ги стигнем преди 3 години
Председателят на парламента Цвета Караянчева и премиерът Бойко Борисов получават по 7 300 лева.В тези суми не влизат допълнителните възнаграждения като прослужено време и други бонуси.С тях заплатите им скачат над 10 000 на месец.
377
9
 
14
 
! Отговори
акуд преди 3 години
а Доц. Мангъров взима по 200,00лева за преглед на ковид и ни лъже че трябва да пием определени хапчета от определени търговски марки от който той взима комисионна :)
376
1
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 523 "Ама вие требва да сте много зле. Китаец ял прилеп на пазара в залУхан и така почнала пландемията."Така си е! Фaкт e, чe ce cпрeтнa хубaвичкa cвeтoвнa кризa! Щe рaзбeрeм пo нaтaтък мoжe би зaщo!? Тoвa, чe вируca бил прecкoчил нa хoрaтa oт прилeп, пaнгoлин, змия... дeтo китaйцитe cи ги ядaт oт 1000 гoдини и нe e прecкoчил, тa чaк в днeшнo врeмe e зa тия дeтo кoнcумирaт дoмaтитe c кoлчeтaтa!
375
9
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
За няма 12 часа над 500 поста само заради името на Мангъров в заглавието! Този човек стана известен само защото каза : "Царят е гол!"
374
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгарите гласуват за бойко българ.оубиеът

Спонсорирани публикации