Моловете: Трето затваряне ще бъде пагубно за работещите при нас!

За четири месеца загубите за търговските центрове били над 100 млн.
149
Моловете: Трето затваряне ще бъде пагубно за работещите при нас!
Снимка: БГНЕС

Пагубни ще бъдат последствията от евентуално трето ограничаване на достъпа до търговските центрове в страната.

Това заявяват в позиция от Асоциацията на ритейл центровете. Подобно действие ще засегне много негативно заетите в бранша над 150 000 души и техните семейства.

На база на данните, които имаме за загубите от подобна мярка за същия период миналата година, както и информацията за ефекта на пандемията върху бизнеса ни до момента, категорично смятаме, че една огромна част от компаниите в него няма да успеят да се възстановят и отворят след евентуално трето затваряне на търговските центрове в страната, пише в нея.

Затварянето на търговските центрове за над четири месеца генерира над 100 млн. лева загуби за членовете на асоциациите. От началото на кризата до момента тази сума е много по-голяма, като тепърва предстои да бъде установен реалният ѝ размер.

От бизнеса посочват, че според Тексаската скàла на Тексаската медицинска асоциация и Комитета за инфекциозни заболявания, по която се ръководи Националният оперативен щаб, рискът от пазаруване в мол е класифициран като умерен и съпоставим с дейности като посещение на плаж, плуване в басейн или седмица работа в офис сграда.

На фона на безпрецедентните мащаби на кризата към момента няма доказана връзка между дейността на търговските обекти и нарастването на броя на заразените в страната. Центровете изпълняват всички наложени им мерки и спазват установените международни стандарти за безопасност, за да осигурят защитена среда за наемателите и посетителите си.

В допълнение сме готови да обсъдим и други мерки, които се прилагат успешно в региона, за да можем да продължим работата си – така, както го правят колегите ни в останалите страни на Балканите, посочват от асоциацията и изразяват готовност за среща и разговор с институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Пагубно или не - ама цените в моловете сега са най-изгодни. Всичко на половин цена и по-евтино.
48
13
 
14
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Моловете с апразни и преди и сега. Работещите там са шепи лузери без образование,некви тийнове на по 20 дето така или иначе са там временно. И преди живеехме без молове, моля без глупости от сорта как , ако те фалират щяло да стане еди какво си...нищо няма да стане спокойно. Аз се радвам за моловете и кръчмите , тези смукаха пари от хората дълги години, за такива ли ви е жал?
47
0
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 3 години
така е
46
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ОТВАРЯТ ЗАВЕДЕНИЯТА. ТОВА Е СТРАШНА ГРЕШКА
45
2
 
6
 
! Отговори
До41 преди 3 години
Търговията лице в лице е вече минало,новата реалност е онлайн пазаруването,вярно че това ще донесе до загуба на доста работни места ама в никакъв случай няма да спре потреблението!
44
4
 
9
 
! Отговори
доло БСП преди 3 години
Проблема е в социалистическото образование. Вместо да научат хората да произвеждат, те ги учеха на История на БКП. Как са рушали капитализма и прочее. Пазеха в тайна Испанския Грип 1918, и героизираха убийците от 1923. Трябва да измре това осакатено поколение и ново, по-жизнено да построи България.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами вече отвориха и колове и заведения, те сега такъв рев ще натдадът ако ги затворят. Може би учениците за 3 седмици да ги спрат. А ресторантите да са на 50%. Хората уж без пари останаха, а се пълнят заведенията без проблем
42
3
 
8
 
! Отговори
до 33 преди 3 години
Ква работа имаш ти в БГ бе тъпан ? Тук нямаш икономика а тоя тръгнал да лъже че работа имап..скрий се бе лъжец
41
4
 
7
 
! Отговори
до 42 преди 3 години
За това сме зле в българия, щото всеки проосяк чака на помощи като тебе и вместо да бачка цинкя да го подпомогнат ! хахахахха Той МОЛ отворил, ама са ше му помага някой на милия , я у лево бе ! Сиктир сикиджам
40
3
 
8
 
! Отговори
Илия преди 3 години
Имали намерение да говорят с институциите, спазвали всички мерки? Наложи ми се да мина през два-три търговски центъра в София и Плевен тази седмица, масово маските под носа, охраната си чеше ...трибуквието.. Какво точно спазват, че нещо не ми е ясно
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И всичко това, защото мутрата не иска да даде помощи на засегнатия бизнес и да остави затворени молове и заведения.Навсякъде в Европа подпомагат бизнеса, за да не фалира.Дадоха пари и на нашата мутра, но той НЕ ИСКА да ги дава, за да запази икономиката.И до хейтърите по-долу.Не се настройвайте срещу останалите българи.Може и вие да сте засегнати от кризата и да имате нужда от помощ, за да не фалирате.Но, много е лесно да стоиш отстрани и само да плюеш по останалите.Мутрата е виновен.
38
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моловете вече са отживелица.
37
4
 
9
 
! Отговори
истината преди 3 години
Тук някои имат нещо против моловете. Аз съм от реалното производство. Ако търговията спре, /в частност моловете се затворят/, складовете ще се напълнят с готова продукция и работниците в реалното производство ще трябва да си стоят в къщи.Проблема е в това какво произвеждаш и търси ли го някой. Ако произвеждаш ниско качество, не можеш да го продадеш и нямаш пари да отидеш в мола...
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не става и на къра бе!Е преди няколко дни даваха един доктор дето се хванал да гледа дървета сливови 11 години и му ги бяха отрязали.Човека за хоби ги гледал,не е ползвал пари от ЕС и някой му ги унищожи.А ходи да гледаш нещо после в БГ.Ще те унищожат ако не им плащаш рекет!Нищо не става тук!НИЩО!
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не! "спрете хейта, засяга ни до последния човек"Подкрепям!
34
1
 
16
 
! Отговори
Не! преди 3 години
В загадката се пита, след колко години няма да има в какво да се преквалифицирате? Колко професии ще оцелеят изобщо? И като бедна държава, на колко ли ще възлиза безусловният базов доход, защото това се задава на хоризонта...
33
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За жалост,търговията такава каквато беше няма да се върне никога,туризмът в такива мащаби какъвто беше няма да се върне никога,колкото по рано го осъзнаят заетите в тия сфери толкова по малко ще загубят!
32
2
 
20
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Сега зануляват няколко сектора, но това е началото. Цялата дандания е за посрещането на 4тата индустриална революция подготвена от "великият рестарт". Сега се гаврите с моловете, но изкуственият интелект ще причини катастрофа. Замислете се какво идва, спрете хейта, засяга ни до последния човек. Това не е борба с вирус, разберете.
31
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моловете,кажете какво произвеждате и каква е ползта от вас?А магазините в МОЛ-овете? Малки,мазни прекупвачета от магазините за шир-потреба в Турция и после-бам на щандчето в МОЛ-а на тройна цена?!Ай сиктир бе,марш в производството,да видите къде се пече и къде се вади хляба!Работа има за целия китайски народ,само нашите изклесаци реват за помощи се оплакват от липса на работа!
30
12
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До Не!Много ми е интересно какво ще плямпат всички продавачки ако те се озоват на ръба на оцеляванет интубирани в болница? Щото познавам няколко такива ресторантьора дето ревяха против мерките и след като минаха през интензивното много рязко извенъж смениха страната.

Спонсорирани публикации