Артишок - защо да го хапвате през пролетта?

Вижте кои са най-големите му ползи
11 мар 2021 01:00, Теодора Драгоева
1
Артишок - защо да го хапвате през пролетта?
Pixabay

Артишокът е сред най-красивите зеленчуци на планетата и въпреки това, дори хората, които се хранят здравословно, понякога забравят за него. Определено този зеленчук не е нито сред най-често продаваните, нито сред най-често консумираните.

Съществуват обаче причини, подкрепени с изследвания, които трябва да ви убедят да добавяте по-често артишок в менюто си. Ако досега не сте купували и/или приготвяли артишок у дома.
 
Ето защо трябва да включите този зеленчук в менюто си:
 
1. Артишокът е голям източник на фибри. 100 грама от него съдържат почти 9 грама фибри, около една трета от необходимия ви дневен прием. В допълнение към поддържането на добро храносмилане, фибрите играят роля и в регулирането на нивата на кръвната захар и инсулина за стабилна, равномерна енергия. Фибрите също така хранят полезните чревни бактерии, свързани с имунитета, настроението и противовъзпалителните процеси.
 
2. Артишокът е богат на антиоксиданти. Концентрацията на антиоксиданти в една порция артишок е много голяма. Антиоксидантите играят роля в защитата на клетките от преждевременно стареене. Те също така ограничават увреждането на клетките.

Още от полезните свойства на артишока ще откриете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Но преди 3 години
Напоследък е по-модерен Арчи-шокът !

Спонсорирани публикации