България свети в червено на COVID картата, летният сезон е под въпрос

Целият бранш вече работил на принципа last minute
125
България свети в червено на COVID картата, летният сезон е под въпрос
Снимка: БГНЕС

Летният туристически сезон ще бъде открит още на 1 май, като чуждите туристи ще влизат с PCR тест, сертификат за ваксиниране или свидетелство за наличие на антитела.

Според Димитър Попов, председател на УС на Българската асоциация на туроператорите и туристическите агенти, това съвсем не е достатъчно.

Още по темата

„Звучи много добре – отваряне на сезона, но има още много други неща, които трябва да се вземат предвид. Новината ще трябва да си я вземем с щипка сол“, коментира той пред БНР.

Като положителна новина Попов определи анонса за старт на сезона на 1 май за пазарите, „където имунизирането върви с пълна сила“.

България все още свети червено на COVID картата и това в никакъв случай не е в наша полза, изтъкна Попов.
По думите му това е основният показател, който се гледа за чартърните полети.

Не можем да очакваме успешен сезон, докато не подобрим показателите си, стана ясно от казаното от Димитър Попов.

„Разчитаме на най-близките пазари – на румънците. Разчитаме на пазар Израел. Полша – тези пазари, които бележеха ръст последните години. Големият въпрос остава за Русия. Вероятно може Русия да се отпуши. Западна Европа остава голямата въпросителна“, каза той.

Попов обърна внимание върху реципрочността – същевременно се налагат ограничения за българите, пътуващи до Африка и те се поставят под задължителна карантина.

„За бранша налагаме забрани за българи, пътуващи до дестинации като Занзибар, Египет, Тунис, за които не е доказано, че имат нещо общо с нигерийската мутация. Поставяме българите под задължителна карантина. Само че между тези клиенти има и хора ваксинирани, хора с антитела. Няма логика между двете мерки“, отбеляза Попов.

Според него целият бранш вече работи на принципа last minute.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвратих се от такива бедни ингилизи.Идва на бара и поръчва 5 големи водки и 1 бира.Пие ги на екс като руснак без мезе.Съответно след малко отива във WC-то и повръща.Върна се и пак поръча 5 водки и 1 бира.Питам го:''Добре де нали е сега повърна защо поръчваш още?''Отговора беше:''Аз съм си платил!''Платил олинклузив.Какъв кеф му прави?Това почивка ли е изобщо?Един вид нарочно ги набутва за да са вътре от бара.Е мерси от такива туристи!
20
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко и дисциплиниани да сме в пандеията. На ли сме с руските. б .ок ..л уци. Всеки западняк си има едно на ум. И гърците са налък народ. Ама такова лагачество към Москва нямат.И анархистите и терористите им гният по затворите.
19
1
 
3
 
! Отговори
Аз пък се изсрах преди 3 години
Одеве!
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла европасвети в червено. Исландия е зелена, части от Финландия и Норвегия са жълти. Паника и рейтинг от страна на измислени журналисти
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13То няма условия за друг тип летовници в слънчака.Самият курорт е такъв.
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хиляди туристи от Африка, Афганистан, Пакистан и др... са спрени на границата с багажа си!Те ще спасят Сезона!Защо не Ги пускате!
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тез показатели не само летен ами и зимен на банско няма да има.
14
2
 
27
 
! Отговори
Бай-бай сезони преди 3 години
Ей сега се юрнаха тълпи туристи. БГ приключи като туристическа дестинация защото привличаше само тези, на които Испания и Гърция са им скъпи. Сега голяма част от тях са във furlough (демек неплатен отпуск) или вече Испания им е ОК финансово защото пуснаха много евтини почивки. И това ще е години наред, цените ще са ниски и за бг-кло.зе.та просто няма да има желаещи. Зимният туризъм по-има шансове защото ски почивка у нас излиза много по евтино от Алпите
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да видим сега колко балъци вярват на това тука в коментарите, че ми е интересно
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се напълни с ингилизи Слънчака,ама с бедни ингилизи дето са на социални помощи там и ползват само олинклузив.
11
2
 
19
 
! Отговори
vlady преди 3 години
За елитните туристи пианисти с отлична алкохолна подготовка 1 май е добра дата - вероятно ще е достатъчно топло за неофициално европейско първенство по балконинг. България трябва да стане европейски център на пианизма и балконинга, също е крайно време да се разработи официален регламент за състезания по балконинг, да се провежда европейско и световно първенство и в бъдеще да стане олимпийски спорт.
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Свети си в червеноНа тебе като не ти става (или си някакво извращение), какво съветваш другите?Тебе никой не те брои за жив, ти акъл даваш.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6Ама верно ли е това дето казваш? От година не съм правил. Група учени бяха казали, че Ковид се предава по полов път и да не рискуваме. Що не писа миналата пролет бе?
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То всичко е под въпрос а мутрата обещава 2000лв заплата а каракачана да остане по назад 2500 ама будалите свършиха 30 години лъжа който остана тук си провали живота
7
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На гоуноморието сезона винаги е и ЩЕ бъде под въпрос, защото:Всичко се застрои, дюните бяха унищожени, мидите ги изтралиха, рибите ги изловиха и изтровиха, водата е пълна с *** и фекалии, Даже и бирата е с цени, все едно я карат от МАРС!Да не говорим за вдлъбнаточелите, дето те обикалят по чадърите да вземат такса "диня"... , но не пазят от джебчиите...А манджата в хотела - по безотпадъчната технология.Накрая се прави опит да те прекарат и с мини-бара.Сезон ли?! МЪКАААА!!!!!
6
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер. Плажовете ще са си само за нас и морето ще е чисто. Ей това е добра новина. Браво на днес бг.
5
21
 
4
 
! Отговори
Свети си в червено преди 3 години
Но хората не се спират да се джасат и да правят секс и да забременяват.После ще четем за трагедии с умрели бременни и увредени ковид бебета и как ще обвиняват държава и лекари за това че едни хора просто са се джасали като животни по време на епидемия и как някой друг им бил виновен че са правили секс и не са спазвали мерките за социална дистанция.
4
4
 
26
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Пълно безумие е да се открива летния сезон на 01.05. Всички знаем приказката за гергьовския дъжд. Тогава и температурите са максимум 20-22 градуса. Не виждам, кой ще се съблече и легне на мокрия пясък. Също така не виждам смисъл да налея едни 1000 лева за да си стоя в стаята или да пия по цял ден. Та само месец по-късно със същите пари ще си изкарам прекрасно.
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гербисто-патриотАбе, що пишеш по 2 пъти едно и също нещо? Да не заекваш писмено?
2
8
 
18
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Нека да откриваме летния сезон още на 1 Май, да сме преди Гърция, където откриват на 14 Май. Ние да сме водеща турстическа дестинация, нищо че тук времето през Май не става за море и за плаж. Важното е да има турсити да идват, а какво ще правят си е тяхна работа.

Спонсорирани публикации