Helpbook: Лунен пейзаж в елитен столичен квартал

Сигнал и от Варна за самоволно включване към улично осветление
25 мар 2021 18:36, Анисия Иванова
40

Разбити улици, огромни кратери, кални езера и порутени бордюри - обичайните "екстри“, с които се сблъскваме в платформата на Helpbook.info.

Изпратиха ни снимка от столичния квартал „Изток“, на която се вижда състоянието на настилката на централна улица в района. Подобна е гледката в целия квартал, а където кипи строителство е просто потресаващо, според автора на сигнала. Тежките камиони буквално са смлели настилката и са я превърнали в „лунен пейзаж“. Не по-различно е положението и на ул. "Гагарин" в същия квартал. Дупки, вода, кал - не може нито нормално да се придвижва пеша човек, нито да се шофира.

Не по-различна е обстановката в район „Младост“. В градинката пред жилищен блок има повалени храсти и дървета, които е нужно да се отстранят. Отделно, настилката е в ужасно състояние и има крещяща нужда от подмяна, докато не се е пребил някой или нещо още по-лошо.

Получихме притеснителен сигнал от варненския квартал „Аспарухово“, по повод самоволно включване към улично осветление. Ето какво пише нашият потребител: „Неработеща улична лампа пред улица "Найчо Цанов" 73-75 днес беше включена по комшийски към работещите лампи на улицата. Беше опънат към 60 м кабел и включена към мрежата лампа със стар, клатещ се метален стълб. Бяха рязани клони на дървета, намиращи се на свлачище. Всичко това бе извършено от нелицензиран/неоторизиран човек за тази дейност. Сега нямаме гаранция, че на следващия дъжд няма да тръгне ток по въпросния стълб. Освен това плафонът не е матиран и заслепява живущите“.

От район „Изгрев“ ни изпратиха адекватно предложение за подмяна на улична лампа, която не работи от години. Молбата е осветлението да се възстанови с енергоспестващо такова - с две тела така, че да може да се освети цялата пътека до входа, е апелът на автора на сигнала.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До 9 и всички други подобни. Искаш да кажеш, че подобни снимки не можеш да видиш и в Лондон, Ню Йорк, Париж, Рим, даже Москва? Тц, тц, къде ви раждат такива ***?
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешка, от БСП бил кмета, ама и аз как забравих, че това е квартала на върхушката на БКП...
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този квартал не беше ли един от тези с кмет на ***, щото в нашият елитен манастирските си ги запълниха си изключение на една две улици.
10
3
 
9
 
! Отговори
:) преди 3 години
Елитен? Щом е столичен, няма как да е елитен. Цялата "столица" е едно гето, а на софиянци мога само да им кажа: ГОРКИЧКИТЕ !!!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВидяхА иначе за кой ще гласуваш?Да не се окаже, че агитираш за тия, дето искат да ни направят пътните настилки като в Норилск?
8
3
 
18
 
! Отговори
Видях преди 3 години
Че и най загубеното немско село е по добре уредено,чисто,с работещи и щастливи хора .... отколкото и най престижният квартал в София...например Банкя с нейната канализация или Младост който и да е номер с разбити улици. Гласувам за ГЕРБ,защото съм мазохист и искам да страдам...
7
1
 
14
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
"Умниците" нарязаха асфалта точно преди да се развали времето миналата седмица, при положение, че се очакваше сняг и студ. По-лоша синхронизация за ремонта на дупките по БДС и в Африка няма....
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онзи ден някакъв буквално си беше изхвърлил на платното буци кал, ама огромни на Братя Бъкстон и Каблешков.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъков пейзаж.
4
2
 
8
 
! Отговори
Цвета Караянчева преди 3 години
ПРИ ГЕРБ Е ТАКА --НАРОДА ЛИКУВА..НОВИ ПЪТИЩА, НОВИ УЛИЦИ..НАРОДА Е С ГЕРБ !
3
2
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Елитен нема
2
2
 
22
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Лунен пейзаж е цялата ни държава благодарение на герберистката *** !
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елитни квартали в България няма. Вие чувате ли се какво говорите?

Спонсорирани публикации