Фибри за пиене - за по-добро храносмилане и още нещо

Те повишават защитните сили на организма
29 апр 2021 23:00, Иванка Гъркова
12
Фибри за пиене - за по-добро храносмилане и още нещо
IStockphoto

Всеки от нас знае, че приемът на фибри помага за нормалното функциониране на храносмилателната система. А по време на пандемия, заради застояването у дома, много лекари ги препоръчват заради нередовното ходене до тоалетна и проблемите със стомаха. Освен чрез някои плодове, зеленчуци и храни като например овесени ядки, ние можем да си ги набавим и чрез псилиум – добавка на прах, която не всички познаваме.

Какво представляват псилиум фибрите?
 
Най-често се предлагат под формата на прах, получен при стриване на семената на бял пясъчен живовляк. Той се приема с вода и е 100% естествен лаксатив, но неговите ползи не свършват дотук. Продуктът поддържа баланса на разтворимите и неразтворими фибри в организма, което благоприятства храносмилането. 70% от тях образуват слуз, която предпазва червата и стомаха. Тя се разтваря в дебелото черво и подобно на обикновена гъба, попива водата и отпадъците, с което изчиства токсините. Другите 30% са неразтворими и отговарят за по-лесното придвижване на вредните вещества и храната през червата.
 
Освен като прах (приеман чрез вода или сок от 1 до 3 пъти дневно), псилиум фибрите се срещат и като гранули, капсули и в някои диетични барчета.
 
Какви са предимствата от пиенето на псилиум фибри на прах?
 
Имат най-високо съдържание на фибри
 
Според холистичния терапевт Кейти Холиган, те са много полезни за здравето, защото само в седем грама от тях или около една супена лъжица, има около 25% от препоръчителния дневен прием.
 
Отличен помощник в храносмилането
 
Псилиум фибрите се считат за естествен пребиотик. Те насърчават растежа на добри бактерии в червата благодарение на високото съдържание на разтворими и неразтворими фибри. А те са чудесни за подпомагане на храносмилателната система, пише Byrdie.
 
Повишават имунитета
 
Другото предимство на този натурален пребиотик е, че има положително действие върху имунитета, който по време на пандемия е от особено значение за това дали ще се разболеем.
 
Още за предимствата на псилиум фибрите ще откриете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има вече изкувствени фибри от нефтопродукти и палмово масло. Много са полезни и цената им е добра
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минко 57год.Ерген, навъртя и ти годинките
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Имат най-високо съдържание на фибри"Кво? Фибрите имали най-високо съдържание на фибри ли?

Спонсорирани публикации