Как мотивират да си сложим ваксина? Пари, пици, бургери и лотария за $1 млн.

САЩ са най-креативни в офертите
16 май 2021 07:12, Александър Попов
97
Как мотивират да си сложим ваксина? Пари, пици, бургери и лотария за $1 млн.
Снимка: БГНЕС

Как да накараш хората да се ваксинират срещу коронавирус, особено ако имат предубеждение към тях? В редица страни предлагат одобрените препарати на нетрадиционни места - от молове и стадиони до увеселителни паркове. Също така взимат и любопитни мерки за насърчаване на ваксинационния процес. От САЩ до Русия, страните започват инициатива за мотивиране на хората, които все още се колебаят. Испанският ежедневник „Ту отро диарио“ представя някои от най-любопитните инициативи:

Сладолед в студена Русия

В Русия над 9,4 милиона души вече са напълно ваксинирани, но с напредването на кампанията смятат, че най-добрият начин да насърчат населението си да се ваксинира е да получат безплатен сладолед след манипулацията.

САЩ, царе на офертите за ваксинация

Няколко щата водят инициативи, които обикалят по света. Ню Йорк непрекъснато създава нови мерки, като предлага безплатни хамбургери и пържени картофи на ваксинирани граждани. Единственото необходимо е да представите картата, която потвърждава, че сте получили дозите. Но в „Голямата ябълка“, също се ползват отстъпки за посещение на зоопарка или пътуване с метро.

За мнозина ваксинирането е повод за празнуване и американската верига „Krispy Kreme Donuts“ раздава безплатни ежедневни понички през останалата част от годината на тези, които вече са получили дозите.

Спортните събития също добавят ефект - „Yankees and Mets“ не само предлагат ваксинации в дните на състезание, но и раздават билети за спортното събитие.

Но от всички предложения златния медал държи щата Охайо. Там ще се изтегли лотария за нито повече, нито по-малко от един милион долара на седмица сред хората, които се ваксинират. Тегленето ще се провежда в продължение на четири седмици и ще има само петима победители. Сред изискванията е да са пълнолетни, да живеят в Охайо и да са получили поне първата доза.

Безплатна пица в Израел

Израел е една от страните, която убедително води в плана за ваксинация. И сред мерките са възможността да се получи безплатно приготвена храна на всеки и дори някои барове раздават пици и бира.

Таблети в Йерусалим

От своя страна в град Йерусалим се разиграват таблети сред млади хора, които заведат родителите си или друг възрастен над 50 години, за да се ваксинират.

Пари в Сърбия

В Сърбия пък обещаха по 25 евро за сложена първа или втора доза ваксина до 31 май за всички над 16 години. Парите ще се изплащат след 1 юни, обяви президентът Александър Вучич. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: ваксинираневаксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
24
 
! Отговори
НОШТ преди 2 години
Най-работещат мотивация е, че фашагите ще ти възсрановят правата, ако се боднеш доброволно
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте сега! Познавам хора с поражения от Ковид.И най-вече сърце. За починалите -има статистика, която красноречиво говори.Така, че дали ще се мре от Ковид или ще имаш поражения от него или ще се мре от ваксина или също не е ясно как ще те предпази, всеки си решава!
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България те "мотивират" с чакане по опашки
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте им по един квадратен ще се наредят като сурвакарски меки и на опашка.
18
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стимулите са в самите ваксини.Ваксинираш се и получаваш я билет без завръщане за посещение при дядо Господ, я някоя тромбоза - за други късметлии.Честито на печелившите.Всичко е до късмет.
17
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За хора с кучешки паспорти, кучешки примамки. Просто. Какъв трябва да си за да си рискуваш здравето за един сандвич/сладолед, може да си отговори всеки.
16
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нито един ваксиниран, защото това не е ваксина. Гледахте ли клиповете магнитите, направо брулят бадеми?! Сигурно е кофти да разбереш, че си чипирано животно.Когато си пPocT, никой не може да ти помогне.
15
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм моряк, преди да направя първото си пътешествие се ваксинирах задължително против "жълта треска". За тези, които не знаят - да прочетат какво е и колко е по-опасна и смъртоносна от този нов смешен грип. Ваксината си я платих сам. Какъв е този зор да ваксинират срещу вид грип не зная, но аз задължително НЯМА да се ваксинирам .Твърде, ама твърде е съмнейшън работата.
14
4
 
27
 
! Отговори
Маймунчев преди 2 години
Кило банани, на опашката в зеления коридор.
13
3
 
24
 
! Отговори
бИЛИЯ ГЕЙтс преди 2 години
Сто кила ракия давамСамо ваксинка да ви слагам
12
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой някъде Ви дава нещо безплатно, то стоката сте Вие. Защо след като е толкова безвредна, се налага да ми плащат за да си я сложа - отворете си очите народе, като стадо овце сте ... без коментар!!!
11
5
 
40
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Съмнителна работа!Щом насила ти "правят добро", значи нещо не е наред.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бира къде дават
9
6
 
30
 
! Отговори
12 преди 2 години
Чета и не мога да повярвам, значи за да си здрав някой ти дава пари и други неща.В този свят, за да ти дават нещо безплатно е много, ама много подозрително.Планетата е пренаселена и се грижат за живота ни, айде бе.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирал се е!Още навремето в Симитли!Не знаехте ли?
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А публичните домове как ли подпомагат ваксинациите?
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По едно кебапче за електората на герб
5
2
 
37
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Когато едно нещо е безплатно - стоката си ти!Еврейска поговорка.
4
4
 
27
 
! Отговори
. преди 2 години
Имайки предвид какво представлява ваксината далеч по-резонно е да раздават ковчег, венец и място...
3
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Рушия ги плашат с ГУЛАГ за да ги мотивират и пак никой не иска да се ваксинира с новичока на вовата.

Спонсорирани публикации