Сензацията е факт! Швейцария изхвърли Франция от Евро 2020 след драма с дузпи

Мбапе пропусна ключовата дузпа за "петлите"
Обновена: 29 юни 2021 01:06 | 29 юни 2021 00:50, Красимир Ангелов
156
Сензацията е факт! Швейцария изхвърли Франция от Евро 2020 след драма с дузпи

Швейцария поднесе сензацията на Евро 2020 след като елиминира световния шампион Франция на осминафиналите на турнира.

Така световният шампион последва европейския Португалия и изхвърча от Евро 2020. “Петлите” бяха елиминирани от Швейцария след страхотна драма с дузпи в Букурещ - 7:8 или 3:3 в редовното време и продълженията. Големият длъжник за тима на Дидие Дешан бе Килиан Мбапе, който се скъса да пропусна по време на мача, а освен това и изпорти единствената дузпа.

Марио Гавранович, Фабиан Шер, Мануел Аканджи, Рубен Варгас и Адмир Мехмеди не трепнаха от бялата точка за Швейцария. За Французите точни бяха Пол Погба, Оливие Жиру, Маркюс Тюрам и Преснел Кимпембе, преди да дойде пропускът на Мбапе. Ян Зомер хвана ъгъла на нападателя и даде начало на празненствата.

Редовното време на срещата също беше много интересно. Харис Сеферович даде аванс на Швейцария в 15-та минута, а в 55-та Рикардо Родригес пропусна дузпа.

Последва шоу на Франция и три бързи гола - Карим Бензема се разписа два пъти в рамките на две минути между 57-та и 59-та и изравни Зинедин Зидан по голове за националния отбор. Двамата делят 6-та позиция във вечната класация с по 31 гола. Пол Погба вкара трети гол в 75-та минута и изглеждаше така, че е донесъл победата за Франция. Харис Сеферович (81) и Марио Гавранович (90) обаче пратиха мача в продължения.

Така Швейцария се класира за четвъртфиналите, където в петък в Санкт Петербург ще се изправи срещу Испания.

Всичко за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
1
 
! Отговори
мангела меркел преди 2 години
Супер политика правилно си преценил.
92
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
otlichna politika Petkovic! :-)
91
6
 
5
 
! Отговори
Мамамбумбу преди 2 години
Чао, Фрафрика. Няма да липсваш на никого.
90
3
 
3
 
! Отговори
мангела меркел преди 2 години
Вчера някой коментира че бащата на редактора на този сайт бил сомалиец?хазарските циг....трябва да започнат да тъпчат западна европа също хърватия,полша и словения със по 20-30 милионна не.ри на година тогава ще разберът кой на кого взима работата,кой на коя страна е воювал през втората световна,расизъмът във медицината........
89
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вчера добра пара(75лв.) изкарах от мача,1Х на 1.75 коеф. браво на мен
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Bravo Sommer!
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
bravo Granit Xhaka and Co! ;-)
86
7
 
8
 
! Отговори
Един преди 2 години
Отборът на Сенегал този път не му мина номера. Като вземеш една дузина нееггри, дадеш им по няколко милиона, и после не можеш да очакваш, че ще им се работи много. Това е доказана истина. Те си разбират от сопата. Навремето по плантациите хората са знаели как да говорят с такива. Там е нямало претенции и разходки, имало е работа. Тия вчера се разхождаха по терена и очакваха швейцарците сами да се бият. Е, не стана, въпреки че швейцарците са много по-слаби като качества.
85
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мале тука някои ***, дето сигурно трудно си отлепят з.адниците от дивана, яко си вадят комплексите :D Сигурно не са и стъпвали във Франция, но франсетата били надменни, арогантни, не знам си какви. По-злобни и завистливи ксенофоби и расисти от много *** трудно могат да се намерят по земното кълбо. Добре че сега и доста млади хора могат да пътуват и учат по света и манталитетът им е доста по-различен
84
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
"булгурустанчета а къде е българия на това европейско?"Чакай малко, сега Митко като си дойде и ще оправи нещата. Вече работи активно - разхожда се нервно, ръкомаха и се кара на всички като на някакви ученици. Дори си е сложил официалните дънки с кръпки и фланелката с черепче. Готов е за шеф н БФС.
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
булгурустанчета а къде е българия на това европейско?
82
1
 
0
 
! Отговори
Фабио Коентрао преди 2 години
До Наблюдател 83Дават ги шейховете. В Сити е същата работа. Неймар го откупиха с освобождаващата клауза за 222 млн. евро.
81
2
 
5
 
! Отговори
мангела меркел преди 2 години
африкански отбори са франция,швейцария,англия,холандия,полу африкански са германия,белгия,дания,европейски са чехия,италия,русия,украина,уелс.
80
1
 
9
 
! Отговори
Че Гобара преди 2 години
Тоя Дешан когато и да си подаде оставката, все ще е късно. Аз толкова грешки от треньор не съм виждал откакто се помня. Да имаш такъв отбор, и да правиш глупост след глупост като треньор. Накрая си седна и чакаше мача да свърши. Това ако е треньор, аз съм самосвал.
79
1
 
4
 
! Отговори
Пич преди 2 години
"Не отписвайте Германия. Германия излезе от група на смъртта с една загуба от Франция породена от нелеп автогол"Че кой отписва Германия? Според мен мача Англия-Германия ще е повторение на този. Само дето немците са доста по-силни от швейцарците. Очаквам големите английски звезди да гризнат дръвцето по подобна схема. Само гледайте ...
78
1
 
2
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Французите с тази игра ако бяха победили това щеше да е абсолютно скандално. Свалям шапка на швейцарците, изиграха си мача с желание, на 150% от възможностите им, с правилна тактическа схема. Дори пропуснаха дузпа и няколко чисти положения. От другата страна големите звезди се разхождаха по терена като на тренировка, с изключение на 15 мин след пропуснатата дузпа. И този френски треньор ... по-добре да го сменят.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някакви картуняци, купуват други картуняци за милиони за да ни показват колко могат да ритат кауня. Оле божкеее!
76
2
 
3
 
! Отговори
Deutschland преди 2 години
Не отписвайте Германия. Германия излезе от група на смъртта с една загуба от Франция породена от нелеп автогол. Англичаните нямат победа над Германия на голям форум в директни елиминации от 1966г. Един финал Италия - Германия ще бъде супер.
75
1
 
9
 
! Отговори
Deutschland преди 2 години
Юго Лорис върна Франция от отвъдното със спасената дузпа. Бензема също си свърши работата с двата отбелязани гола. Двама са грешниците. Мбапе. Не може да оцели вратата цял мач и изигра безобразно първенство. Изпусна последната дузпа. Да кажем млад е, няма опит и му дойде в повече напрежението. И тук идва втория виновник. Дешан. Дал на разклатения психически и неопитен Мбапе да бие последна дузпа. Извади Гризман. Сбърка тактиката. Защитата също трагична и има грях.
74
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дешан подходи адски надменно - първо пробва с тактика, която не са играли половин година. Веротяно разчиташе, че швейцария сама ще се бие. Когато 45 минути изоставаше с 1-0 промени нещата. Впоследствие при 3-1 извади Гризман. Безумие! Жестоко подценяване на швейцарците.