Сензацията е факт! Швейцария изхвърли Франция от Евро 2020 след драма с дузпи

Мбапе пропусна ключовата дузпа за "петлите"
Обновена: 29 юни 2021 01:06 | 29 юни 2021 00:50, Красимир Ангелов
156
Сензацията е факт! Швейцария изхвърли Франция от Евро 2020 след драма с дузпи

Швейцария поднесе сензацията на Евро 2020 след като елиминира световния шампион Франция на осминафиналите на турнира.

Така световният шампион последва европейския Португалия и изхвърча от Евро 2020. “Петлите” бяха елиминирани от Швейцария след страхотна драма с дузпи в Букурещ - 7:8 или 3:3 в редовното време и продълженията. Големият длъжник за тима на Дидие Дешан бе Килиан Мбапе, който се скъса да пропусна по време на мача, а освен това и изпорти единствената дузпа.

Марио Гавранович, Фабиан Шер, Мануел Аканджи, Рубен Варгас и Адмир Мехмеди не трепнаха от бялата точка за Швейцария. За Французите точни бяха Пол Погба, Оливие Жиру, Маркюс Тюрам и Преснел Кимпембе, преди да дойде пропускът на Мбапе. Ян Зомер хвана ъгъла на нападателя и даде начало на празненствата.

Редовното време на срещата също беше много интересно. Харис Сеферович даде аванс на Швейцария в 15-та минута, а в 55-та Рикардо Родригес пропусна дузпа.

Последва шоу на Франция и три бързи гола - Карим Бензема се разписа два пъти в рамките на две минути между 57-та и 59-та и изравни Зинедин Зидан по голове за националния отбор. Двамата делят 6-та позиция във вечната класация с по 31 гола. Пол Погба вкара трети гол в 75-та минута и изглеждаше така, че е донесъл победата за Франция. Харис Сеферович (81) и Марио Гавранович (90) обаче пратиха мача в продължения.

Така Швейцария се класира за четвъртфиналите, където в петък в Санкт Петербург ще се изправи срещу Испания.

Всичко за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както й се отваря пътя на АНглия, така не и се отваря. Представи си, че срещне ИТалия или Белгия и я бият? Победителят няма да е ясен до финала.
72
2
 
13
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 2 години
Френският национален отбор от Африка отпадна...
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Allez les Вleu. Les coqs Bleu... Петлите май отидоха във фурната. Сами са си виновни, да изпуснат мач от 3 към 1 !!! Това е пълна глупост като тактика от Страна на Дидие Дешан.
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Швейцарците са симпатичен отбор с немсак дисциплина и точни пасове, но някак не вярвах, че бият Франция. Оказаха се неочакво добри.Поведоха с 1-0, направиха стабилна защита 50 минути задържаха резулатата, а имаха 2 чисти ситуации при които можеха да удвоят. Поведоха ги с 3-1, но те в последните 10 минути върнаха 3 гола - вярно единият бе от засада.издържаха ритъма на още 30 минути без да допуснат гол. Накрая биха с 5-4 при дузпите, без да се психират.
69
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англия, ако се справи с Германия и се отваря пътя към титлата. Отделно не знам дали сме видели всичко от Англия. Големи имена седят на пейката.
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световният шампион - Франция, Световният вицешампион - Хърватска и европейският шампион - Португалия - отпаднаха.Холандия и Франция отпаднаха от по-слаби отбори, Италия и Испания се измъчиха. Какво ли има да става? Белгия или Дания шампиони?
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черните перли се провалиха!
66
4
 
18
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ах ах ах...Френските шФеди играха някви африкански танци...*** албанци, сърби, македонци им разказаха, как стават нещата...
65
7
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Негроидният Мбапе ( "чист французин" ) струвал 160 милиона евро !!!!!! Ай сиктир , бе, ***.йм.уняк ! Бегай бричи комари ! Нобелов лауреат колко милиона получава ??? Ей, хора, кой ги вади и раздава тези милиони за кухоглавите зомбита по стадионите??? Тия нали това работят? Защо им дават толкова пари и от къде идват тези пари ?
64
9
 
23
 
! Отговори
Футболист преди 2 години
Гледах как някакви черни "френски" ***.йм.ун.яци се кълчеха по игрището в племенен екстаз когато вкараха 3 гола. Но пък видях и как бели хора -швейцарци им натириха задниците яко няколко пъти! По-добрият отбор беше швейцарският!!!Заслужена победа и доказателство за превъзходството на бялата раса !!!
63
2
 
3
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
До ИСТИНАТА..Много рано си почнал да пиеш бе мен! Или по скоро не си спирал от вчера.... Дано е пиянство, щото ако ги ръсиш такива небивалици трезвен не си за болница Ами за Сибир.... Да чукашш камъни докато ти дойде акъла.
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На европейско по пиене ние ще ги изхвърлим всичките!!
61
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франсетата и на световното бяха пред отпадане,но имаха късмет с Аржентина.Сега разбрахте ли защо паднаха на финала от Португалия 2016.Мултикулти свърши с позор.Отбора се командва от нахален *** с огромно его..На всичкото отгоре след тактическата грешка той сбърка и за изравнителния гол.
60
0
 
17
 
! Отговори
Фен преди 2 години
И двата отбора са ми безразлични, макар да ги уважавам за футболната им класа. Според мен франсетата сами се биха, поведоха си комфортно, карай на принципа "бий да те уважават". Още повече сякаш забравиха какви "швейцарци" имат срещу себе си. Яд ме е за Карим Бензема, когото много харесвам, той е особен вид нападател и вероятно щеше да стане голмайстор на турнира. Тъкмо се сдобриха с Дешан. Е, сега Дешан ще си ходи, а Бензема остава. Това е, бития бит...
59
1
 
26
 
! Отговори
до 82 преди 2 години
Да бе, и отбора на Швейцария е пълен с швейцарски имена...
58
18
 
4
 
! Отговори
Геро преди 2 години
Последните 20 мнения показват колко сме *** и палачорски народ, а руснаците и Радев точно такива ни изкат. Вързани неуки и утепани ,е те така се ръководи дуржава.
57
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малиии на джуджето Дешампчо пак му го набиха в 90-тата минута,тоз път обаче не се разрева на терена като през 1993-та,ама със сигурност си е поплакал у тях.
56
20
 
4
 
! Отговори
Турция се СМЕЕ преди 2 години
И все пак думата БЕРБАТ се използва в МОДЕРНИЯ ТУРСКИ ЕЗИК и всеки турчин от българия и турчин от турция като си преведе името БЕРБАТОВ се наслаждава на неворятните турски лингвистични финтове на МРЪСНАТА НЕПОЧТЕННА ДОЛНА ТВАР МИТКО БЕРБАТОВ но трябва да си ТУРКОЕЗИЧЕН да се забавляваш а не *** и безмозъчен червен ***
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тез Франция мноО слаби бе и ние да ги фанем и ние ке ги бием, *** не на пуснАха
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кеф Те имат комплекси от тая 90-та минута. Навремето Емил Костадинов им го наби точно в 90-тата минута. :D Извод: Трябва да се играе до края. Докато съдията не каже "Край на мача", трябва да се играе.

Спонсорирани публикации