Сензацията е факт! Швейцария изхвърли Франция от Евро 2020 след драма с дузпи

Мбапе пропусна ключовата дузпа за "петлите"
Обновена: 29 юни 2021 01:06 | 29 юни 2021 00:50, Красимир Ангелов
156
Сензацията е факт! Швейцария изхвърли Франция от Евро 2020 след драма с дузпи

Швейцария поднесе сензацията на Евро 2020 след като елиминира световния шампион Франция на осминафиналите на турнира.

Така световният шампион последва европейския Португалия и изхвърча от Евро 2020. “Петлите” бяха елиминирани от Швейцария след страхотна драма с дузпи в Букурещ - 7:8 или 3:3 в редовното време и продълженията. Големият длъжник за тима на Дидие Дешан бе Килиан Мбапе, който се скъса да пропусна по време на мача, а освен това и изпорти единствената дузпа.

Марио Гавранович, Фабиан Шер, Мануел Аканджи, Рубен Варгас и Адмир Мехмеди не трепнаха от бялата точка за Швейцария. За Французите точни бяха Пол Погба, Оливие Жиру, Маркюс Тюрам и Преснел Кимпембе, преди да дойде пропускът на Мбапе. Ян Зомер хвана ъгъла на нападателя и даде начало на празненствата.

Редовното време на срещата също беше много интересно. Харис Сеферович даде аванс на Швейцария в 15-та минута, а в 55-та Рикардо Родригес пропусна дузпа.

Последва шоу на Франция и три бързи гола - Карим Бензема се разписа два пъти в рамките на две минути между 57-та и 59-та и изравни Зинедин Зидан по голове за националния отбор. Двамата делят 6-та позиция във вечната класация с по 31 гола. Пол Погба вкара трети гол в 75-та минута и изглеждаше така, че е донесъл победата за Франция. Харис Сеферович (81) и Марио Гавранович (90) обаче пратиха мача в продължения.

Така Швейцария се класира за четвъртфиналите, където в петък в Санкт Петербург ще се изправи срещу Испания.

Всичко за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
9
 
8
 
! Отговори
Тълковния речник преди 2 години
Бербатов е симпатяга но с изцяло ТУРСКА ФАМИЛИЯ.....за справка си вземи ТУРСКО-ТЪЛКОВЕН речник да се преведеш изцяло ТУРСКАТА фамилия на Бербатов ще те открехна че идва от изцяло ТУРСКАТА ДУМА:"БЕРБАТ" преведена на ИСТИНСКИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК означаваща:"МРЪСЕН,НЕПОЧТЕН,ДОЛНА ТВАР" и да не верваш факт но има много ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ с турска дума за фамилия примерно като СОЛАКОВИ и прочие
52
2
 
5
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 2 години
Колеги, в отборите им играят хора които искат да играят- подобно на колежанските отбори в САЩ - който не му се учи си търси лесен старт в живота със спорта, нормалните французи/германци/американци пращат децата си да учат нещо стойностно и затова са все по-малко във футбола. В Бг през соц-а кой ходеше в спортното?
51
2
 
28
 
! Отговори
Berba преди 2 години
Чао на Френската Джамахирия
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мала Азия Малазия та покрай резервното име на държавата Турция което е МАЛА АЗИЯ некой над Украйна свали този ТУРСКИ САМОЛЕТ сигурно с изцяло ТУРСКО ОРЪЖИЕ но това беше чак ВТОРИЯ СВАЛЕН ТУРСКИ САМОЛЕТ от ТУРСКОТО ОРЪЖИЕ а първият свален ТУРСКИ САМОЛЕТ го свалиха над ИНДОНЕЗИЯ и летеше за КИТАЙ и отново беше свален от ТУРСКО ОРЪЖИЕ а не военновъздушните сили на АВСТРАЛИЯ нещо което никога не съм казвал
49
1
 
27
 
! Отговори
Кеф преди 2 години
Ох, Африканска Арабия отпадна,каква трагедия! Но най-голям кеф е,че в 90-та минута им го набутаха...третия гол де..Вече ще имат комплекси от тая 90-та минута Африканска Арабия...Айде,продължавайте да клякате преди всеки мач...кеф ...кеф..кеф..
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То тоя Килиан Мбапе си е чист французин. Майка му го е родила зад второто фонтанче във Версай напук на джендърската технология за размножаване на човешкият вид.
47
3
 
3
 
! Отговори
Цитати от Б.КЛИНТЪН преди 2 години
"АЗ БИЛ КЛИНТЪН се разболях от такава неизличима смъртоносна болест че най късно до 2005 ще съм умрял"........."НАЙ-ГОЛЯМАТА ФАТАЛНА И НЕПРОСТИМА ГРЕШКА КАТО Президент на САЩ и за двата ми мандата е че съучаствах в автономията на Косово което трябваше да си остане изцяло за държавата Сърбия"........."Като действащ президент на САЩ се напикавах от страх и живеех под земята да не ме гръмне ислямски терорист а след 11.09.2001 комай си отдъхнал и смел станал"...ИРАН и БЛИЗНАКА ИМ АЛБАНИЯ СПИН КУИН
46
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 72. Точно когато Ембапето пропусна да вкара дузпата,жената се помотваше нещо пред телевизора..такъв шут и вкарах изотзад,...за разлика от "французина....Аз не пропускам...
45
7
 
2
 
! Отговори
Кюрди,Химия,СПИН преди 2 години
Садам Хюсеин побългарил Рейгън ....Папа Йоан Павел покрай крайната ХРИСТИЯНСКА ФАНАТИЧКА Майка Тереза искал да спретне обратен възродителен процес на Албанците връщайки ги към Христа а в ПЕТРОЛНИЯ РАЙ ИРАН където над 99% изповядват исляма някой усложливо им заразил ВЪЗРОДИТЕЛЯ ФРЕДИ МЕРКЮРИ да умре от СПИН та да не ги върне към ИРАНСКИЯ ЗОРОАСТРИЗЪМ които изповядвал....АЛБАНОФОБЪТ номер 1 след 2001 БИЛ КЛИНТЪН публично твърди че Косово трябвало да се остане за СЪРБИЯ та Ислямспин,Ислямхимикали..
44
4
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Мбапе дали не е грапав черен жабок
43
2
 
35
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Югославия победи африка.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То само с натурализиране не става. Докато има тези разправии в ръководството, футбол няма да имаме.
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 57Ти пък ако мислиш,че в другите страни сега не ги хранят. Какво да им се кефя на сегашните "французи". Да гледам надменния Погба който винаги е нацупен и сърдит и се мисли за голямата звезда ли. Или да се радвам на Франция,че е портата на Европа която вкара десетки милиони мюсюлмани в християнска Европа. Сега онези се множът като за последно и всичко е извън контрол. И ние трябва да сме толерантни с тях,а ония да викал Алах акбар когато нещо не им изнася и да се взривяват по улиците.
40
4
 
25
 
! Отговори
Ельоменат преди 2 години
На кратко албанските швейцарчета победиха африканските франсета. Радвам се за Шакири. Как можаха да дадат дузпата на уплашени Родригез? Той я беше пропуснал още преди да я бие, толкова беше вкаменен.
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не знам ное какво спим,а не натурализираме набързо 20 бразилци и аржентинци и не почнем да се класираме за големи първенства. Явно с българските лигльовци няма да стане работата.
38
4
 
1
 
! Отговори
Че как ли Не преди 2 години
ПИЕР БУЛ френският освободител на черните от робство написва "ПЛАНЕТАТА НА МАЙМУНИТЕ" а друг освободител на черните от робство франсето Борис Виан пише оня шедьовър за РЕВАНШИСТА ИЗЦЯЛО БЯЛ чернокож...След като Садам Хюсеин то ест Ирак напада Иран на 22 септември ден на Независимоста на България самия Роналд Рейгън става насилственно БЪЛГАРИН или РУСНАК....."Колко хубаво би било Иран,Ирак плюс Турция да се изтребят взаимно" е класик САЩ...зарад химически услуги за турция срещу Кюрдите от И-МАФИЯ
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Франция пада, изпадам в нечовешка радост!
36
11
 
15
 
! Отговори
Да не спорим преди 2 години
И да се опитаме да обобщим коментарите дотук - - - нищо не мо'е да зарадва българина така , както мо'е да го зарадва чуждото нещастие......... Бъдете здрави , щастливи и доволни , скъпи сънародници!!!
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Бензема много ви здраве на вас и цялата френска флотилия единия отвратителен отбор си замина довиждане господин бензема
34
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** дyмaтa дeлиpиyм никога няма да разбере какво означава защото е най-долнопробно кaчecтвo змийcкa злoбa!

Спонсорирани публикации