След тежка квалификация: Мирела Демирева е на финал в скока на височина в Токио

Тя изпадна в много неприятна ситуация
Обновена: 5 авг 2021 09:07 | 5 авг 2021 07:11, Нели Христова
51
След тежка квалификация: Мирела Демирева е на финал в скока на височина в Токио
Снимка: БГНЕС

Сребърната медалистка от последната Олимпиада - Мирела Демирева, ще бъде част от финала в скока на височина и в Токио.

Макар и трудно, родната атлетка успя да преодолее котата от 195 сантиметра, която бе нужна за място сред най-добрите в съботния финал.

Българката обаче показа доста колебания в представянето си, като се нуждаеше от общо 12 опита в днешната квалификация, но най-важното е, че тези 195 сантимета бяха преодолени.

Всичко за Демирева започна ужасяващо, защото тя направи два неуспешни опита на 182 сантиметра, но за щастие се концентрира и преодоля тази начална височина.

След това тя бе безупречна на 186, преди да дойдат нови два неуспешни опита на 190. И тази дистанция бе преодоляна от третия път, а следващата - 193 сантиметра, от втория.

Така дойдоха заветните 195 сантиметра. Демирева направи две грешки, като след това изпадна в доста неприятна ситауция.

Тя остана сама в сектора, всички нейни съпернички си бяха или свършили работата или бяха отпаднали, а липсата на публика създаде още по-тежка обстановка.

Мирела обаче показа, че е истински боец, като с последния си скок влетя в утрешния финал, където ще скачат 14-те най-добри в света. Това са атлетките, постигнали нужните 195 сантиметра. Сред тях само три състезателки преодоляха височината от първия си опит.

Финалът е в събота от 13:35 часа българско време, а Демирева има олимпийско сребро за защитаване. "Добре съм, стъпка по-стъпка и съм на финала. Това беше целта за днес. Този сезон ми е трудно да си намеря ритъма, но в момента се чувствам във форма здрава съм. Може би колебанията са въпрос на психика, настроение, но сега се чъвствам добре.  Накрая си казах, че ако не скоча няма финал. Нямах изобр. Това е Олимпиада и конкуренцията е жестока.  Няма какво да ми тежи, защото пет години се готвя за този момент. Стискайте ми палци", заяви тя пред камерата на БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех, момиче!
31
4
 
0
 
! Отговори
pipi преди 2 години
До Анонимен Само да ти кажа,че никой не работи за държави вече. Работим за компании/бизнеси които плащат добре и ни предоставят възможност за нормален стандарт на живот. Не ни *** за държавите.
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните неподготвени късметлии.
29
3
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Момичето е до тук, толкова може. Все пак й пожелавам успех! Да скочи поне 2и10.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Японците са много точни хора.Електроника автомобило строене..
27
3
 
13
 
! Отговори
Така преди 2 години
Лесни победи няма!Успех момиче!
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42, дори и да не спечели медал, пак е гордост. Колко са тия дето са в челната 10 на Света? Ние сме малка и бедна държава, без зали и условия за трениране, а това момиче ни нарежда до най-великите в Света. За благодарност, някакви обсъждат фамилията й. Абе умни, някой обсъжда ли фамилията на Юсеин Болт? Защо не обсъдите името й, Мирела! Или преведено, носещата мир! Хайде де, обсъдете го.
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От *** по голям *** няма .Момичето може да спечели медал ,смотан *** плюе..
24
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моя приятелка от детството е. Добро момиче. Стискам й палци да постига нови и нови успехи. България се гордее с теб!
23
3
 
6
 
! Отговори
ДИмЕрева преди 2 години
Добре - оправихте името в заглавието и статията, НООправете и ТАГ-а !!!Ех, нekадърна работа !Неrpaмотна по-точно !!
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напред Мирела !
21
3
 
6
 
! Отговори
@Нели Христова преди 2 години
Мирела Димерева --> Мирела Демирева
20
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми пука каква е фамилията й! Какво значение има, когато е възпитана да обича България! Тя е избрала България, вее знамето ни, говори езика на предците. Дори и преди 200 г някой от роднините й да не е бил с бг корени, това дете е българско и е българче. А на Веско ще му задам въпроса, ония деца дето са с бг фамилии в Англия и Германия, но живеят там, говорят тамошните езици и утре ще работят за други държави, повече ли са българи от това прекрасно българско дете?
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тука пак 80% от коментарите са писани от *** или и *** ьовци.. да има едно лесно и на знамето ще се изс ерете бе майм унии!
18
7
 
20
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Веско, не е много разумно да плюеш българка, ако ще корените и да са туземски.Омразата,която насаждаш прилича на Радевата. Ако жлъчиш само ненавист, мястото ти не за в България.Където съм бил в чужбина, хората са се радвали да познават българи, ти не си от тях! Умен човек си.
17
4
 
5
 
! Отговори
мак преди 2 години
В крайна сметка - Демирева или Димерева?
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
28, някои не правят разлика между турци и българи. Чете Демирева и веднага йок. То по тая логика всички с имена като Иван и Екатерина са руснаци, а Карините са германси видиш ли! Не обяснявай на пр*ост човек че е такъв, най-много да се напъне и да ти докаже че е още по-пр*ст.
15
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауу, грозна била. Съвсем нормално симпатично момиче си е. Е, за изискванията на мис мокра кифла не отговаря, факт. Нито пък за мис про*ста тръ*тка, но все пак е на спортна олимпиада, а не на чалга олимпиада. Моля да правите разлика с единствената сива клетка, която има в главите ви.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 24 един, ама сребърен бе лиг льоо а ти от леглото не можеш да скочиш даже..
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Веселине, що не се гръмнеш? Това момиче кое знаме вее, а? Българското! Значи е българка. На какъв език говори? Български. Успехите й за коя държава се записват? За България! Ти какви успехи записа за България? Може би някоя вандалска постъпка в центъра на Берлин? Не ми пука каква й е фамилията. Тя е българска състезателка, вееща Българското знаме и получава моето уважение.

Спонсорирани публикации