В кадър: Над 600 афганистанци натъпкани в самолет, проектиран за 150 души

Машината въпреки това излетяла и кацнала успешно в Катар
17 авг 2021 13:41, Нели Христова
152
В кадър: Над 600 афганистанци натъпкани в самолет, проектиран за 150 души
Снимка: Defense One

Една необикновена снимка показва отчаяното бягство на стотици афганистанци от талибаните. Defense One публикува кадър, който показва стотици хора, натъпкани в американски военен товарен самолет, в отчаян опит да избягат от Кабул.

Смята се, че снимката, публикувана от американския сайт за новини за отбраната и сигурността Defense One, показва, че 640 души са натъпкани в самолет C-17 Globemaster III. Това е най-големият брой хора, които машината е превозвала, тъй като е проектирана да лети с максимум 150 души.

Според информацията на представителите на отбраната на САЩ пътниците на полета, са били безопасно евакуирани от Кабул за Катар в неделя.

Полетът не е имал намерение да поеме толкова голям товар, но някои афганистанци панически са се качили на борда пред полуотворената рампа на C-17, съобщава Defense One.

Този C-17 Globemaster III е само един от няколкото, които успяха да излетят със стотици хора на борда си, като другите самолети може да са превозвали и още повече пътници.

Отчаянието на много други афганистанци бе забелязано на летището в Кабул в понеделник, когато хората се вкопчваха в  движещите се военни самолети, а поне двама души загинаха, след като изпаднаха от ходовата част на машините, докато те набираха височина.

Видеозаписи показват стотици хора, тичащи заедно с военен превозвач, докато той се движи по пистата.
Летището, подсигурено от американската армия, беше единственият възможен път за бягство, след като талибаните поеха контрола над сухопътните граници на страната.

Но американските сили трябваше да затворят летището в понеделник в опит да ограничат хаоса и тълпите. Летището бе отворено отново в ранните часове във вторник, съобщи американски генерал, добавяйки, че сега американският персонал отговаря за контрола на въздушното движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той е проектиран но за 150 хамериканци с наднормено кило. Афганците са като 4:1 с хамериканците, тежат не повече от 50 кг всеки.
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента 10 000 американски граждани са заклещени около летището и в него.Талибаните избиват американци.А Комрад Байдън си пие млекцето ,докато Хънтър смучи крек в спалнята на Линкълн .
17
7
 
0
 
! Отговори
ф преди 2 години
Че какво толкова? В общежитието бяхме се натъпкали в асансьора 12 момичета, вместо 4. Дежурният учител като ни видя подивя.
16
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Америка праща войски в чужди държави са "лошите", когато си изтегля войските - пак са "лошите", че са си тръгнали. Е, угодия за путинофилите няма
15
2
 
22
 
! Отговори
Рапалясник преди 2 години
Ванга ще вземе да излезе права, че до 2050, Европа ще се ислямизира. Не го вярвах това, когато го четох през далечната 2000 година.
14
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте това и съпоставете ценностите. Когато Титаник е започнал да потъва на спасителните лодки първо са били качвани жените и децата на пасажерите. Тук виждаме точно обратното.
13
4
 
6
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Заповядайте в ЕС! Добре Дошли
12
2
 
23
 
! Отговори
ДААД преди 2 години
ДА ИМ ДАДАТ ПО 1 АВТОМАТ ДА СИ ОТВОЮВАТ СВОБОДАТА ОТ ТАЛИБАНИТЕ! ТО ТАКА Е ЛЕСНО ДА ИЗБЯГАШ КАТО НАШИТЕ ТАРИКАТИ В ЕВРОПА. ЧЕ ПОСЛЕ НИ ИЗБИРАТ И ЧАЛГАДЖИИ И НИ ДАВАТ АКЪЛ КАК Д А СЕ ОПРАВЯМЕ....
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е как да няма, има разгледай хубаво снимката.тези са подбрани, не са случйни
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като пиков час в градския транспорт преди пандемията..А в маршрутките какви сардини бяхме.... Като се смесят аромат на чесън, пот и парфюм беше интересно...
9
3
 
11
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
ТОВА СА АМЕРИКАНСКИ ГРАЖДАНИ ! ДЖО БАЙДЪН ВСЕКИ ДЕН СЕ ГАВРИ С АМЕРИКА!
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВ Катар ще е бачкане по строежите и дисциплина, определено няма да ги посрещнат с розови мечета и няма да им позволят да щипят.
7
2
 
41
 
! Отговори
Gg преди 2 години
Добре де, защо няма жени и деца?
6
1
 
32
 
! Отговори
Азъ преди 2 години
Млади талибани бойци биват изнасяни към Европа, да благодарим на САЩ! Колко изнасилвания, убийства и терористични актове ще правят из Европа?
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега Хамериканчетата да си ги приберат на техният остров а не да ги разкарват по катар а от катар по европа. От катар има директни полети за София. Тези талибанчета ще ги видите след някой ден на летището след това ще разнасят заразата из София и страната. А да са ви честити.
4
0
 
53
 
! Отговори
баш майстора преди 2 години
Почти не виждам жени и деца, това е голям срам!
3
1
 
20
 
! Отговори
Асан преди 2 години
По колко са платили за билетя :)))
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арабите се възползват, за да наберат малко роби, които да им бачкат.
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо са само на един ред?

Спонсорирани публикации