Китай забранява на медиите да показват "женствени" мъже

Местните власти подават основни критерии за подбор на теми и участници в тв предавания
Обновена: 4 сеп 2021 23:03 | 4 сеп 2021 21:14,
102
Китай забранява на медиите да показват "женствени" мъже
Снимка: Pixabay

Китайската радио-телевизионна служба налага все повече ограничения на развлекателната телевизионна индустрия. Най-новото разпореждане гласи: по телевизията да не се показват мъже, които имат „женствен стил“ или пък представят някаква друга „естетика, излизаща извън нормата“. Занапред много стриктно трябвало да се контролира подборът на актьорите и събеседниците, които се показват по телевизията. От предаванията щели да се изкоренят „противоестествените съдържания“, „обезобразеният вкус“ и „повлияната от Запада естетика“. В развлекателната телевизионна индустрия със средствата на културата трябвало да се насади „патриотичен и добродетелен морал“, пише Deutsche Welle.

Недвусмислените указания на ръководството в Пекин повеляват още, че телевизионните канали трябва да се придържат към следните основни критерии при подбора на теми и участници: „политическо качество, морална стабилност и високи културни стандарти“. До телевизионно участие не бива да се допускат културни дейци, заемащи „неправилни политически позиции“, а регулацията на културните предавания допълнително се затяга. Властите предупреждават още, че ще бъдат взети мерки както срещу „противоестествените съдържания“, така и срещу прекалено високите хонорари на телевизионните звезди и укриването на данъци.

Новите разпоредби очевидно идват като реакция на последната телевизионна мода в Китай, която извежда на преден план певци и актьори с по-нежно и женствено излъчване. Политическото ръководство в Пекин явно гледа с лошо око на една задълбочаваща се тенденция: все повече китайски поп-звезди подражават на южнокорейските си и японски колеги, които следват един стил на момичешка елегантност.

Все по-голям контрол над обществото

Разпоредбата на Китайската радио-телевизионна служба е само една от многобройните мерки, с които властите усилват контрола си над различни сектори от икономическия и обществен живот в страната – като се тръгне от високите технологии и се стигне до образованието. Както вече информирахме, преди няколко дни беше приет нормативен акт, според който младите хора под 18-годишна възраст имат право да играят електронни онлайн игри само три часа седмично. По-конкретно: по един час дневно в дните между петък и неделя, в празнични дни и през ваканцията. Това разпореждане отразява тревогата на властите, че все повече млади хора могат да развият пристрастеност към компютърните игри.

В обобщение: китайските власти все по-безкомпромисно забраняват всякакви дейности и явления, които по мнението на управляващата Комунистическа партия противоречат на основните ценности на страната. Целта е ясна: да се разшири контролът над обществото. Вече от доста време се води война срещу така наречената „неморална“ поп-култура, която според официален Пекин отклонявала хората от правилния път. Критиката се насочва както срещу заслепените фенове, така и срещу лошия (според властите) пример, който им дават звездите.

Има и още нещо важно: на фона на спадащата раждаемост в Китай властите смятат, че у младежта трябва да се развиват традиционни представи за мъжествеността. През последните месеци властите и държавните медии отправяха остри критики към популярни звезди от мъжки пол, които използват много грим и по този начин излъчвали „женствена визия“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
10
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Китайците са Мъже! Китайките са Жени!Децата им са Личности! Аз не съм видял един дори китец да сваля жени ато утрепани семити из Канаан,тоест "европа". Китайските Мъже бранят Жените си. Обичат Жените си. Любят Жените си. Верни са на Жените си. За какво са им семитски педеращини на тези достойни Бойци? За нищо. Искам за шеф на медиите в Царство България Китаец или Китайка. Не искам турски,гръцки,арменски,грузински,испански,еврейски или арабски neдерастu да управляват медиите ни. Да живее Китай !
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е много обидно за ваксинираните маскарчетата
46
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО на Китай
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 44 Модела едно дете и ГЕЙОВЕ в Китай доведе до дисбаланс в милиони ,малко жени,много мъже.явно се опитват да обърнат нещата преди да рухне Китай.Сега са им разрешили и по три деца.
44
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно на мъжете малко им трябва.
43
0
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
На фона на Брюкселския извратен джендъризъм китайската политика започва да изглежда съвсем приемливо,въпреки че не е...Какви времена!
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента Китай иска да е научен и технологичен лидер. Очевидно е че там е нужен здрав морал.
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай започва да ми харесва :))
40
0
 
10
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Не виждам каква технология може да предложим в замяна освен тази за суджук и ракия :) ние нямаме нищо патентовано
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре известно е, че демокрацията се крепи на невежеството на населението си, но Китай показва че е грамота страна.
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИванчодРУГАРЯ ЛЕНИН е проповядвал за общите жени.Камсамолките можели да обслужват мъжетеси максимум три пъти седмично и да не отказват на никой партиен член.Сексуалнара революция тогава в русия е била под закрилата на жената на ленин.В ютуб има доста архиви от онова време,за съжаление на Руски.по късно Сталин ги трудоустроил в Гулаг и да строят Байкало Амурската магистрала.И.Т.Н.Т
37
0
 
20
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Папата приветства хомосексуалните, а комунизма ги отхвърля. В какви луди времена живеем...
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 37 - Останем ли в ЕС това ще бъде смъpт за България - след 30-50 години няма да има България.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето на СССР когато бяхме в СИВ имаше обмяна на опит - тоест ако някой развие нова техногия я преодставяше на другите, и всички я получаваха моментално. А защо сега в ЕС западите компании като Мерцедес, БМВ, Сименс, БОШ не предоставят новите си технологии на България за да се развива и да произвежда сама стоки вместо да ги внасяме и купуваме от Германия. Брюксел защо не ги задължи да ни предоставят технологиите си, както нас ни задължава да спазваме техните производствени стандарти? Защо задълженията са едностранни само за наша страна?
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия не е в ЕС и са много по-добре от България, да не говорим за Белорусия която е светлинни години напред.
33
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - В ЕС сме по-зле от Северна Корея, в ЕС днес се живее много по-бедно от времето при комунизма. Днес България е просякинята на Европа. Влизането ни в ЕС беше катастрофа за България.
32
0
 
10
 
! Отговори
кНтаво преди 2 години
Браво !!!
31
5
 
2
 
! Отговори
Станишев преди 2 години
Не може така другари куманисти,предавате заветите на Надежда Крупская и на Световния ГЕЙ Интернационал.Китайските другари да спретнат един мощен ГЕЙ ПАРАД воден от Китайската Кумунистическа Партия.Венсеремус,ГЕЙОВЕ ЖЕНДЪРИ ПО ЦЕЛИЯ СВЕТ,ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеята е да не се излъчват по този начин клипове на кей поп групите и да се въртят китайските групи и певци.
29
4
 
18
 
! Отговори
Истината преди 2 години
А после казват комунизма бил лош