Добавки за отслабване? Не всички са безвредни!

Информирайте се добре, преди да прибегнете към тях
Обновена: 6 сеп 2021 07:13 | 5 сеп 2021 23:00, Екип на Tialoto.bg
11
Добавки за отслабване? Не всички са безвредни!
Снимка: iStock

Отслабването не е никак лесно и въпреки това на пазара има толкова много добавки и хапчета, които обещават „магически резултати“. Дори да повишават метаболизма ви, да понижават апетита ви и да изкарват излишната вода от тялото, трябва да бъдете доста внимателни с добавките, които купувате, тъй като някои от тях не са съвсем безвредни. Информирайте се добре, преди да прибегнете към:

Сокове и шейкове, заместващи хранене


Не забравяйте, че такива шейкове съдържат подсладители, изкуствени аромати, екстензивно преработени съставки и протеинови изолати. Такива продукти могат не само да повлияят на функциите на бъбреците и черния дроб, но дори са неефективни за дълготрайна и по-интензивна загуба на тегло. Добавените захари в такива смутита могат да повишат риска от разболяване от диабет, хипертония и сърдечни заболявания.

Фет бърнъри


Много продукти, обещаващи бързо изгаряне на мазнини съдържат опасната киселина usnic acid. Тя може да доведе до увреждане на черния дроб. Много фет бърнъри използват гуарова гума, хром, хитозан или карнитин, които могат да ви причинят дискомфорт поради проблеми с червата. Следователно, преди да купувате или консумирате хапчета или добавки за изгаряне на мазнини, винаги проверявайте техните съставки и се образовайте как се усвояват от тялото.

Зелено кафе


Проверете етикета на този продукт, ако се състои от кофеин и йохимбе, не се шокирайте, ако изпитвате необяснима тревожност или „тежка глава“. Кофеинът във високи дози може да има отрицателно въздействие върху сърцето ви. Ако имате анамнеза за сърдечни проблеми, трябва да избягвате силно кофеиновите напитки.

Хапчета за отслабване


Такива таблетки или хапчета имат потенциал да причинят високо кръвно налягане поради наличието на неприятни съединения като фенилпропаноламин, фенфлурамин и ефедрин, които активират централната нервна система (ЦНС) за потискане на апетита. Така че вместо да губите или поддържате теглото си, може да се окажете пациент с високо кръвно налягане или сърдечно заболяване.

Какво да направите, за да отслабнете можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Движение, спорт, лека храна, вечер символично, до минимум чипс, бисквитки и подобни.Шансовете да загубите килограми са над 90 на 100.Всичко останало е вероятно заблуда - диети, хапчета и подобни.Няма как да седиш цял ден пред бюрото, в колата и вечер на дивана... И да имаш прилична фигура.Мързела и вярата в чудеса на диети и хапчета за отслабване не помагат.:-)
10
1
 
6
 
! Отговори
Св преди 2 години
- Докторе, спортувам, пия вода, пия добавки за отслабване, кантара не е мръднал и с грам надолу. Къде бъркам? .... - В хладилника!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче ваксините всичките са безвредни, безопасни и задължителни. Всичко е химия, всичко , което е дело на фармацевтиката и опитва да повтаря и имитира природата по изкуствен начин, но хората искат бърз и експлозивен ефект, защото ги мързи и са невежи. Науката+ ще им реши всички проблеми.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябва да се намали плюскането ама как да стане вечер една ракийка с шопска салата след това вкусна пържола с картофки и накрая турска баклава така се зарежда организма гаче ли заспиваме зимен сън и в продължение на дълго време няма да се храним
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... освен това са безсмислени, не работят. За отслабване и нужно глад и движение. Нищо друго.
6
1
 
0
 
! Отговори
SOS преди 2 години
Наистина се отслабва рязко с едни химии в кутии, но те водят до онкологични заболявания (рак).
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По големи глупости отдавна не бях чел. Много им знае главата какво е фет бърнър
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да си трошите здравето със съмнителни "добавки", яжте по-малко месо, или откажете месото за известно време и работете физически труд (или спортувайте). Спорта и движението е здраве. Другото - да мързелуваш и да отслабнеш - няма да стане.
3
2
 
5
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Кленбутерол- най добрия фет бърнър за 4 лв на софарма.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зумба в ю-туб.
1
1
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Мотика

Спонсорирани публикации