2/3 от германците ваксинирани, но голяма част от останалите не биха го направили

Какво казват тези, които не искат ваксина при никакви обстоятелства
30 окт 2021 17:15, Красимир Ангелов
179
2/3 от германците ваксинирани, но голяма част от останалите не биха го направили
Снимка: БГНЕС

Над 66% от германците вече са напълно имунизирани срещу Ковид-19. Много от неваксинираните обаче казват, че няма да си поставят ваксина и в бъдеще. Защо? DW показва техните аргументи:

Повечето неваксинирани срещу Ковид-19 в Германия нямат намерение да се ваксинират и в бъдеще - независимо от свързаните с това ограничения. Онлайн-проучване на института Форса, проведено по поръчка на германското правителство, показва, че 65 процента от неваксинираните в никакъв случай не желаят да си поставят ваксина срещу коронавирус и през следващите 8 седмици. Други 23 процента са отговорили на този въпрос с "по-скоро не". Това означава, че близо 90% не са променили позицията си срещу ваксинирането.

Още по темата
Проучването е проведено между 29 септември и 10 октомври 2021 година, а целта му е да се разберат причините за нежеланието на хората да се ваксинират. По този въпрос обаче участниците в него са изтъкнали много различни аргументи.

Страхове и конспирации

За една трета от тях (34 процента) одобрените ваксини не са били изпитани достатъчно надеждно. 18% са посочили, че се страхуват от нежелани странични ефекти, а 16% искат сами да решават как да постъпят или отхвърлят задължителното ваксиниране. Други 15% се съмняват в надеждността на ваксините, не вярват на официалните информации по темата или се опасяват от увреждания и дългосрочни последици от ваксинирането.

Допитването показва още, че 69 на сто от неваксинираните в Германия споделят напълно или отчасти мнението, че коронакризата се използва за повече контрол от страна на държавата. А цели 80% дори смятат, че ограниченията на основните права са по-тежки, отколкото опасността, произтичаща от вируса. 89 на сто от анкетираните пък смятат, че медиите представят едностранна картина на епидемичната ситуация.

По-възрастните хора - над 55 години - посочват особено често, че не се доверяват на съществуващите до момента видове ваксини. А по-младите (под 40 години) посочват като аргумент срещу имунизацията най-вече желанието да имат деца. В този смисъл допускането на алтернативи на наличните ваксини би могло да промени нещо в поведението на тези хора, посочват авторите на проучването. Над половината от анкетираните неваксинирани заявяват, че ако бъдат одобрени ваксини, които действат на класическия принцип на действие, това повишило тяхната готовност за ваксиниране. Такива са например инактивираните ваксини, действащи на принципа на убитите вируса.

Общественият натиск няма да помогне

Освен това 29 процента от неваксинираните посочват, че евентуално засилване на обществения натиск само би намалило допълнително готовността им да се ваксинират. 21% казват, че ще бъдат още по-малко склонни да се ваксинират, ако на работното им място бъде въведено правилото: свободен вход само за ваксинирани, негативно тествани или преболедували.

За изследването е изготвен скрийнинг на 100 000 активни онлайн-потребители, който е представителен за възрастовата група над 14 години. От тях са били анкетирани общо 3048 души, които досега не са се ваксинирали.

По данни на германския институт "Роберт Кох", 66,5% от населението на Германия е напълно ваксинирано, а 69,3% имат поставена поне една доза от ваксините. Седемдневната заболеваемост в страната достигна 139,2 нови инфекции на 100 000 души от населението. За последните 24 часа в 83-милионната страна са регистрирани малко над 24 668 новозаразени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МЕЛИНДА И БИЛ ГЕЙТС ИСКАТ Д АНАМАЛЯТ НАСЕЛЕНИЕТО КАТО СЪЗДАДАТ ВИРУС И ВНУШАТ Н АХОРАТА ЧЕ Е ОПАСЕН. КАТО СЪЗДАДАТ ВАКСИНИ И ВНУШАТ Н АХОРАТА ЧЕ ЩЕ ГИ ПРЕДПАЗЯТ ОТ ИЗМИСЛЕНИЯ ИМ ВИРУС. ЦЕЛТА Е УПОТРЕБА НА ВАКСИНИТЕ. НОВ СВЕТОВЕН РЕД И НАМАЛЕНИЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО. КАТО СЕ ОСЪЗНАЕТЕ ЩЕ Е КЪСНО. УБИВАТ ВИ МЕНТАЛНО И ФИЗИЧЕСКИ. ТОВА КОЕТО СЕ ИЗВЪРШВА Н АЗЕМЯТА Е СРЕЩЕ БОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАКОНИ И ВСИЧКИ ЩЕ ПЛАЩАТ.НЕ ЖИВЕЕТЕ В ЛЮБОВ А В СТРАХ И БОЛЕСТИ НЕВЕЖЕСТВО
136
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До .я кажи какви са последствията от ваксините ?
135
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе напълно имунизирани до кога? До следващите шест месеца. Предстои да започнат да разпространяват хапчетата, след това ще има още изненади. За балъците ще има още дози. С всяка поставена ваксина спада имунитета, вадете си изводите докато е време.
134
5
 
20
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Значи има 1/3 германци,които мислят!
133
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не е спомената най-голямата причина заради, която останалите германци не искат да се ваксинират, а именно прекарана вече инфекция?
132
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
преди разгара на лятото не можеше да се върви по тротоара по трима наведнъж.може баща с 1 дете или майка с 1 дете.ама цялото семейство не..за Сингапур ще ми говори той...
131
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти пък кога последно беше в Сингапур.там човек без маска навън няма.дори сам в парка и сам да кара колело.глобата е 300 долара.ама наистина си ги вземат.не като тука.
130
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руснаци.поляци.турци и мигранти не са.не искат.
129
3
 
12
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Мина времето, когато слушахме ,, Дойче веле" и ,,Свободна Европа" сега е интересно да четем, защото прилича на вестник ,,Шок" или Чук-Чук.
128
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това днес новозаразените са над 30 000. 80%от тях са ваксинирани. Ваксинираните също така боледуват тежко. В някои домовете за възрастни хора има по повече от 10 починали.
127
7
 
22
 
! Отговори
Lekar преди 2 години
До 80% от заболелите са ваксинирани. Затова има пандемии, щото ваксините и разните тестове водят до тези резултати.
126
6
 
30
 
! Отговори
Адолфо Родригез преди 2 години
Защо в Сигнапур, страна с висок процент набоцкани, има висок процент заразени? Защо никой не говори за страните от Азия? Промиват ни мозъците с Европа и САЩ само, и чат-пат с Израел, но и за тях млъкнаха, защото и там много се набоцкаха и сега има много болни.
125
13
 
60
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До Коментатора Аз и други образовани хора (включтелно лекар в Ковид отделение) не желаем да ставаме опитни мишки на фармацефтичните компании. Това, че умират по един самолет хора на ден е голяма трагедия, но не разбирам как ще помогнем, като си разбием здравето? И ние сме първи по смъртност в ЕС години преди епидемията с Ковид 19, някак се омаловажава катастрофата на Здравната ни система в цялата ситуация , за която ние също нямаме вина.
124
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А мигрантите ваксинирахте ли бря
123
10
 
59
 
! Отговори
. преди 2 години
Който е видял последствията от ваксините никога няма да иска да помисли за това.
122
6
 
19
 
! Отговори
. преди 2 години
Над половината от анкетираните неваксинирани заявяват, че ако бъдат одобрени ваксини, които действат на класическия принцип на действие, това повишило тяхната готовност за ваксиниране. Ваксината на Санофи идва, но нашето правителство е поръчало цееееели 10 000 бройки.
121
8
 
16
 
! Отговори
айдгеносе преди 2 години
остави ме менговорим за дойчистанците. аз добре си живея и нищо не ми липсва. а да ти кажа не трябва да си много интелигентен нито да станеш доктор, нито да станеш адвокат, още по малко зъболекър дето един стругар има по кадърни ръчички от тея месари. лекарите ги виждаш в пандемията за какво иде реч. зубрят 5 6 години като изоглавени и след това слуги на биг фарма. дойчистаня умре, до няколко годинки ще има гражданска война там. имам познати в берлин със сметки за ток по 300 евра. тука са 30 фра
120
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво немци ! Но ние в България сме повече умните.
119
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по-малката част излязоха по-умни от масата, нищо изненадващо
118
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До айдегеносоте. Брех, много са "задръстени" пък адвокати, лекари, все професии за нискоинтелигентни. Ако не е тайна, ти какво работиш в Цюрих? Чистиш дъното на езерото ли или си оператор на фонтан? Явно такива са ти "знанията" и за германците.

Спонсорирани публикации