Съветват британците да се топлят, като „скачат и се обличат повече“

Енергийна компания се извини заради неумесните съвети
11 яну 2022 19:50, Елка Василева
182
Съветват британците да се топлят, като „скачат и се обличат повече“
Снимка: архив, БГНЕС

Една от най-големите британски енергийни компании бе принудена да се извини след гневната реакция на хората на фона на покачващите се цени на електричеството и газта, заради отправен "съвет“ в неин блог към клиентите да започнат "да скачат, да си гушкат домашните любимци и да ядат овесени ядки, за да се стоплят“, предаде БНР.

"Ово Енерджи" се извини официално на клиентите си и ги информира, че блогът е премахнат, за да бъде коригиран и допълнен с информация, от която хората наистина ще имат полза.

"Съветите“ във въпросния блог са били изпратени на един от клоновете на компанията. Сред тях са още - хората да се обличат по-добре, да правят упражнения под формата на почистване на къщите си и да се състезават с децата си по въртене на обръчи.

Това става на фона на голямо обществено недоволство от покачването на цените на тока и газта и изобщо на цената на живота.

"Засрамени сме и искрено се извиняваме. Напълно разбираме колко трудна ще бъде ситуацията за много от нашите клиенти тази година“, гласи съобщението на "Ово Енерджи".

"Да кажеш на някой да си облече пуловер, вместо да пусне парното, ако не може да си го позволи, е абсолютна обида“, коментира председателят на парламентарната комисия за бизнес Дарън Джоунс.

Премиерът и правителството са под силен натиск да се намесят срещу увеличаването на цените на тока и газта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Натовеца "Както и да го въртиш соца се оказа по хуманният и добър режим" По-хуманнно е да те стрелят с бойни патроно ако се опиташ да избягаш от рая, да изчезват безследно хора, които са обявени за врагове на режима, да са празни магазините, законите за партийната номкенклатура да не важат, да има лагери, в които убиват мирни граждани, и т.н. Мдааааа, червените зверги винаги са имали интересни формулровки за "хуманно".
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен ми харесва тоя съвет да се гушкам домашни любимци, ама как па тъй, веднага се сетих за котенцето на Гретхен... ...уффф, че мръсно подсъзнание, значи!
59
2
 
16
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
То пък една зима в Англия !? Като завали мокър сняг и целия остров търчи на вън да снима с телефоните .
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До пенсионера ветера Другаря не знае, че това само показва колко некадърен беше режима, нищо друго, но те са толкова зле, че си мислят, че е за хвалба. И германците не надуват парното, защото знаят, че разхищението струва кинти.
57
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво успяха да унищожат всичко, което предците им са извоювали. Предците им оставиха наследство с което имаша от лесен по-лесен живот, а те ще оставят на децата си и внуците дългове, зелени сделки, ваксини, *** и тирания.
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ядат повече боб и да пъ.рдят яко . Така хем ще се нахранят хем ще се топлят . Само да внимават с глобалното затопляне .
55
9
 
23
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Както и да го въртиш соца се оказа по хуманният и добър режим от американо-капиталисткия по всички параграфи,да не се залъгваме :) !
54
11
 
7
 
! Отговори
До пенсионера ветера преди 2 години
Така беше, ама където имаше парно, а в много градове и къщи и блокове нямаше.Отваряхме прозорците, защото тия яки чугунени радиатори нямаха кранчета за намаляне.И даже и не се замисляхме, че това разхищение на енергия друг го плащаше.Е, време беше да слезем на земята и....кацнахме в реалностите.
53
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не искате ядрена енергия, топлете се на "вятърничеви" енергии. При това многократно на по високи цени.
52
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кой не скача е червен"-му-ха-ха.Ама има банани нали?
51
0
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Не вервам на човеци, дошли от горите. Много ще си припомнят как е оцелял прачовекот, отрил огъня
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 52 А сега живеееш щастливо в Русия, нали? :)))
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МАЙОРА Ако бяха останали в ЕССР щеше да е същото, ако не и по-зле.
48
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 53 Вие никога не сте спирали да си мечтаете за соца, защото толкова си можете.
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха...да си гушкат домашните любимци!Страхотни английски съвети, нямам думи. Във всеки случай достойни, като за поданиците на Кралицата...
46
0
 
26
 
! Отговори
:) преди 2 години
До 32 Точно обратното в смисъл, че ни приемат в ЕС, защото са щедри, благородни и исторически ни обичат, поради което ще изсипят Рога на изобилието връз нас ли? Един западняк си го каза по повод на Джокович - "да мpe тоя славянски ***!" Това им е отношението към нас, но го изразяват само помежду си или из анонимни форуми. Пресметливи, безсърдечни и лицемерни нации са.
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британците, като почти 100% ваксинирани, като нищо ще изпълнят този съвет. Гаврите станаха прекалено много.
44
1
 
20
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
A като надуваха найлонови кукли на Тръмп в Лондон и се радваха на инсталирането на Байдън? Беше празник а? Как си въобразяват че като Байдън съсипе енергетиката на САЩ и САЩ от най-голям износител стане консуматор- няма да се наложи да се обличат топло, подскачат и въртят обръчи. Особено след като Байдън предостави контрола на цените на Путин. Правилно им е казала компанията истината- право очите.
43
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато ЕС приключи с нас ще си мечтаем за соца.
42
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 5-6 години говорих с един англичанин в една болница и той ми каза, че много пенсионери нямали пари да си плащат за отопление и студували. Аз си мислех, че се майтапи, но като ми дойдоха биловете за тока и газта го разбрах. Местих се от Бритиш газ на Скотиш пауър и обратно,но едните те цакат повече на тока, другите на газта, а парното, бойлера и печката ми бяха на газ.

Спонсорирани публикации