Баровете не затвориха в 22 ч., опашки се извиха пред дискотеките

Собствениците на ресторанти и клубове бойкотираха ограниченията
261

Десетки заведения в София останаха отворени и след 22 часа в първата вечер с ограничения, въведени срещу разпространението на коронавируса. Въпреки че противоепидемичният щаб разпореди заведения, кина и театри да работят с до 50% от капацитета си и не по-късно от 22 часа, собствениците на ресторанти и клубове единодушно обявиха, че бойкотират ограниченията.
Още по темата

Здравните власти засилиха контрола.  Общо четири екипа на РЗИ проверяваха за спазването на мерките в София.
Без изненада за никого, от първите пет заведения, които посетиха проверяващите снощи, четири не спазиха ограниченията и останаха отворени и след 22 часа. Пред една от столичните дискотеки дори се изви опашка от чакащи да влязат.

Санкциите за неспазването на мерките за физически лица варират от 300 до 1 000 лв., а за юридически започват от 500 лв. и могат да достигнат до 2000 лв.

"Съставен е акт за заведението. Има два вида актове, съставят се на физическо и на юридическо лице", уточниха от РЗИ.

"Институциите си вършат работата, спазва се всичко, носят се маски. Провериха и кухнята. Спазени са всички мерки и норми по заповедта, освен работното време", заяви председателят на БАЗ Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: меркизаведения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само бойкота ще възстанови демокрацията и правата на човека в България и света. Напълно безсмислени сертификати и мерки от управляващата шайка. Защо има хиляди заразени, след този кафяв сертификат.........? Затова ли беше въведен? Смъртността намалява ли заради него.....?
105
8
 
15
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Виждам типичната реакция на гань*овците. Нека им е зле на хотелите и ресторантите. Утре като смачкат този бранш ще дойдат да ви затворят и вас. Ама тогава друга част от народа ще каже - хак да ви е. Така спасявайки се поединично измряхме като нация и избутахме напред да ни управляват посредствени и откровено глуп*ави хора.
104
5
 
6
 
! Отговори
БКП преди 2 години
Лошо.Икономиката на България ще се срине.
103
2
 
14
 
! Отговори
aaa преди 2 години
Народните представители публично и показно нарушават закона. Барове и ресторанти публично и показно нарушават закона. И това даже се тръби по медиите. Това означава, че стабилно и сигурно отиваме към анархия. Правителството е слабо, народното събрание е пълно с полу ***. Дупе да ви е яко драги български граждани и селяни.
102
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момче със скъсани дънки.... Какво ли говори това за него!Ама вие иглениците не ставате за нищо, така че защо се изненадвам!Дал да му набодат дупето, за да ходи на дискотечка... Където пак ще му го боцнат
101
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това със заведенията е политика и нищо друго.
100
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа почнаха да падат мерките срещу ковида там народите са дисциплинирани и спазват законите и правилата на своите държави докато ние българите сме недисциплиниран народ не спазваме законите и правилата на нашата родина България и обичаме да си правим каквото си искаме и затова положението с ковида ще става още по зле в България
99
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краставицата, чушките на борсата в Булгарплод са 5 - 6 лева килограма, доматите 2.80 лв. Става нещо страшно, а тия се занимават с Ковид и ограничения !! Според мен до няколко месеца всички ще сме бедни, а бедните до няколко месеца ще започнат да ядат улични кучета и корени !
98
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
население на ЕС 514 мил. - 70% боц-боц = 154 мил. и те така
97
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам всички интелигентни българи в България да бойкотираме всички алчни ресторанти и дискотека за да фалират защото тези бизнесмени мислят само за собственото си удоволствие въобще не им пука за живота на другите българи .Заради алчните бизнесмени в България които мислят само за себе си за никой нашата родина България никога няма да се оправи като държава горчиви думи но за съжаление това е самата истина
96
8
 
16
 
! Отговори
Петров преди 2 години
За да могат пет сервитьорки -чалгаджийки да си тръгват с по 200 -250 лева на вечер всеки ден се заразяват по 10 000 души. Има да чакаме край на пандемията.
95
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клошарите се събраха на пиячка.Пригответе си по някоя хилядарка за ковчега момчета и момичета.Ще ви потрябват.
94
4
 
4
 
! Отговори
бизнесплач преди 2 години
*** нидейтеи тъй.Ако затворят ристурантити и дискотекити, ши рухни икономиката ни.
93
4
 
12
 
! Отговори
Bili преди 2 години
нашето премиерче да гледа кво се случва в канада следващите дни - трюдо се скри от тираджиите...нашия псевдо канадец да си прави изводите.... евала на заведенията!
92
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не се спазват правилата и законите се тъни в мизерия.
91
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствените за които не ми е жал-това са заведения, барове и дискотеки. Ние вече свикнахме да си се събираме по къщята-ква е разликата, освен, че никой не ти иска зелен сертификат? И като се напоркаш, лягаш на дивана, а не търсиш такси.
90
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво , на това се вика "отговорна и дисциплинирана" нация...
89
6
 
15
 
! Отговори
Bili преди 2 години
браво, така се прави! вижте какво става в канада...новините са пълно затъмнение тука...
88
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мслоумно поколение!!!!!
87
6
 
21
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Не може театрите и културните институции да са затворени, а през това време селяните да жулат алкохол и да хвърлят гюбеци в дискотеките!!!Всички трябва да страдате, както едно време беше в казармата, заради един наказваха цялата рота!Според мен вие изоставате вече от страните от Третия свят, защото сами загубихте най-важният ресурс , който имахте , а именно хората, загубихте ги като збягаха, прокудихте другите, а третите ги оставихте да агонизират неваксинирани и болни!Вие сте жестоки хора!ЦРУ

Спонсорирани публикации