Виталий Кличко призова България да спре икономическите си отношения с Русия

Не вярвайте на руската пропаганда, заяви той
27 мар 2022 16:20, Нели Христова
487
Виталий Кличко призова България да спре икономическите си отношения с Русия
Снимка: БГНЕС

Кметът на Киев Виталий Кличко разказа в интервю за Нова телевизия, че е загубил много свои близки във войната, отхвърли всякакъв компромис Украйна да се откаже от територии, за да сключи мир, и призова България да спре всякакви икономически отношения с Русия, защото така подкрепя армията й.

 "Аз съм кмет на града. Хората ми дадоха правото да защитавам интересите им. Трябва да браня живота на жителите на моя град. Затова оставам с моите хора", каза Кличко. Той обясни, че остава в Украйна, защото това е неговият роден дом и не може да пребивава никъде другаде по света.

По думите му половината население на Киев е напуснало града. "Преди войната в Киев живееха 3,5 милиона души, сега предполагаме, че са около милион и половина. Жените и децата вече си тръгнаха. Хората, които може да срещнете, са с униформи и оръжия. Всяка сграда и улица се подготвя за атака от руски войници", разказва Кличко. По думите му руските войски се задават откъм Беларус. "На север са окупирали Чернобил. Те са на около 25-30 километра от града", казва кметът.

И призовава: "Не вярвайте на руската пропаганда! Това е война срещу украинския народ! Те вече унищожиха толкова много градове, сринаха сгради, убиха цивилни - жени, деца. Само в нашия град са убити повече от 300 човека, 4 деца, 16 деца са в болница. Повече от 1 000 души са ранени", казва още боксьорът начело на Киев. Над 90 сгради в столицата на Украйна са унищожени, Ирпен не съществува вече, а Буча, Гостомел и Бородянка са изцяло разрушени. Кличко добавя към списъка още и Чернигов, Харков и Мариупол.

Той отрича Украйна да е проявявала агресия.

"Никога не сме проявявали агресия към никого. Последва анексирането на Крим. След това Донецк и Луганск. И сега - войната в Украйна. Къде ще свършат интересите на Русия? Не съм сигурен, че с Донецк и Луганск. Русия иска да окупира Киев, столицата на Украйна. Интересите ѝ могат да стигнат до Полша, а и по-далеч - до Чехия или Германия. Трябва да разберете причините за тази война - да се построи отново Съветската империя", твърди Кличко.

"Голямата трагедия за нашата страна е, че от 40 милиона украинци, много от тях се преместиха в страните от Евросъюза. Благодарни сме на всяка държава. Искам да им кажа на всички едно голямо благодаря! Знам, че много украинци временно живеят в България. Получаваме от вас хуманитарна помощ. Това е много важно за нас. В тази трудна ситуация виждаме кои са истинските приятели на Украйна", благодари кметът на Киев.

И критикува нежеланието ни за помощ с оръжие за Украйна.

"Искам да го кажа на всички. Някои политици днес искат да са наполовина бременни. От една страна казват: "Войната е много лоша за Украйна", но от друга - не са готови да подкрепят страната ни. Ситуацията е черно-бяла. Трябва да решите - подкрепяте мира, подкрепяте Украйна или подкрепяте агресията. И още едно послание - моля ви, спрете икономическите си отношения с Русия, защото всяко евро, всеки цент, който Руската икономика получава от Европейския съюз или България, не се използва за икономически цели и за хората на Русия. Те използват парите за армията си", призовава Кличко.

Той е категоричен, че по време на преговорите Украйна няма как да приеме компромисите, които иска Русия. "Компромис? Какъв? Да дадем на Русия част от Украйна? Това компромис ли е? Не!", категоричен е кметът на Киев. Кличко е убеден, че "тази война зависи от един човек, който седи в Русия, Москва, Кремъл. Той започна войната. От него зависи всичко", заяви Виталий Кличко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


487
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
4
 
27
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Виталчо,а вашите силоваци като кощунстваха с български паметници и убиха няколко българи с украински паспорти ,ти тогава СПА нали???????
270
2
 
0
 
! Отговори
До 309 преди 2 години
Нито време , нито кой го е правил, нито имена на журналисти....еххх ***, добре че има едеоти
269
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя знае ли че украйна всеки ден взима милиони от транзит на руска газ? Защо те дето са във война продължават да си цоцат транзитната такса, и то при положение че същия този транзит носи близо 500 милиона на ден на Русия? И не те, а НИЕ трябва да си спираме икономическите отношения?
268
1
 
6
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Хаха, Кубрат ни каза да не спираме :P
267
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пусле българите да духат супата на студено. Без горива и с фалирала икономика
266
3
 
28
 
! Отговори
ЛДНР преди 2 години
Стотици доказателства за престъпленията на нацбатальоните срещу мирното население в Мариупол. Избити са цели семейства, след като дни наред са държани, като заложници в собствените им домове. Масови разстрели на невъоръжени цивилни, които са се опитвали да напуснат града. Зверства над военнопленници, десетки видео доказателства в Telegram. Западни журналисти разкриват случаи на убийства на техни колеги, опитали се да покажат геноцидът над Донбас през последните 8г. Избити таврийски българи...
265
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде още един "виден политик" марионетка на глобалистите, ще поучава какво България да прави.
264
4
 
26
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Американския журналист Patrick Lancaster е излъчил видео в ютюба Refugees expose Mariupol war crimes В него на лош руски език американеца разпитва бежанци от Мариупол какво точно се е случило в града. Потвърждава се това което вече знаем, Азовците са си избирали високи етажи за огневи точки в блоковете и от апартаментите са гонили собствениците. Не са евакуирали никой. Който иска да бяга са стреляли по него. Само руснаците са се опитвали да правят евакуация на граждани.
263
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на германците ли каза така?
262
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече всички работят по това да станат независими от руския газ и нефт.
261
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия я чака пълен игнор от целия свят. Ако не са природните им ресурси, тези ще умрат от глад - те нищо не могат да произведат.
260
2
 
10
 
! Отговори
хмм преди 2 години
Ами този Кличко никога не е бил Пулев...
259
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Еее Кличко такъв, ако не беше пребил нашия Пулев, можехме и да се разберем.
258
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние не сме щат на САЩ , че да ни казваш какво да правим. Ние сме суверенна държава,, вярно зависима от алчния западен свят, но дай боже да се измъкнем от това.
257
5
 
28
 
! Отговори
Па я преди 2 години
Да попитам, сега дали избивате самоопределящи се българи, които живеят на ваша територия или сте се спрели за малко, зарад войната?После да продължите прочистването, все пак сте по-долна нация и от северо македонците, не губете позиции.Иначе съм за, да се спасят децата и жените, а мъжетеееее, аааа те се спасиха, като бутаха подкупи от 5К$ на границата, останаха да се бият само гламурниците
256
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В началото на войната Русия не ползваше пропагандна обосновка, защото разчиташе на кампания за няколко дни! Чак като работата зацикли се почна с убитите в Донбас, биохимични лаборатории, Бандера и т.н.
255
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живеем в 21 век. Би трябвало хората да са Пи- мъдри и разумни. Не разбирам, защо трябва да се спира руския газ и по един хистеричен начин да си усложнявамеж 16живота. Трябва да си най- големия *** за да го направиш.
254
1
 
15
 
! Отговори
до 287 преди 2 години
Да. Позна. Рекламно лице в Ютюб напиши Кличко реклама и ще видиш как рекламира бира и какво ли не. :D :D
253
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Зеления, сега и Витко почна да призовава. Абе вие, да не сте рекламни лица, че само вас да гледам и слушам. Витко, мога да го посъветвам да предаде ключа на града, да спаси града от разрушения и жертви, няма да е нито първият, нито последен.
252
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция е четвърта армия в НАТО, втора и трета са Франция и Англия а пета е Канада

Спонсорирани публикации