Зеленски намекна, че може и да не преговаря с Путин

За да се срешнат двамата лидери, Русия трябва да бъде обвинена в геноцид
5 апр 2022 14:15, Нели Христова
370
Зеленски намекна, че може и да не преговаря с Путин
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски постави под съмнение възможността да се срещне с руския президент Владимир Путин, след като обвини Русия в геноцид.

"Може да се случи така, че няма да има преговори", каза Зеленски по украинската държавна телевизия във вторник.

Зеленски каза, че би било разбираемо да не говори с Путин, след като обвини руските войски, че извършват военни престъпления в Украйна. $Би било лесно да се каже, че няма да говоря с вас – и би било разбираемо, след това, което сте направили, ето защо.“

Среща може да се случи, ако Русия "понесе всички наказания" за извършване на геноцид, каза той. "В тази среща бихме могли да намерим изхода от тази ситуация, без да губим територията си. Мисля, че това е летвата, която трябва да поставим за тези преговори. И тогава ще видим. Може да се случи така, че да няма да има преговори. Може да се случи."

Зеленски посети в понеделник киевското предградие Буча, район, където през уикенда се появиха шокиращи изображения на цивилни тела, разпръснати по улиците. По време на посещението той каза, че е "много трудно да се преговаря" с Русия, "когато видиш какво са направили тук".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
1
 
1
 
! Отговори
Помните ли като пред преди 2 години
и 10ина дни обявиха, че вече Киев не е административен център на Украйна? Официално това изявление беше в резултат на очаквано нападение. Тогава държавните администрации се изнесоха от Киев. Сравнително тихо мина това събитие. Едни твърдят, че сега администрацията е в Лвов, а други, че е зад граница - в Полша. Ако Зеленски е бил на посещение в Буча, значи през цялото време е бил в Киев, а "преместването" на администрацията е било ход за заблуда на врага. Кой го е посъветвал е вече друг въпрос.
205
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какви преговори може да се говори, когато само за последните 24 часа оорките изгубиха 40 километра от завоюваните в луганска област територии, изгубиха окончателно Херсон и допуснаха украинските войски отново да стъпят на Азовско море. С това темпо на Украйна Севастопол ще бъде освободен още в началото на май.
204
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски с Путин няма да преговаря. Но това не е негова заслуга. :D
203
5
 
6
 
! Отговори
Путин лъже преди 2 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
202
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво да преговаря с човек който в 21 век има приоритет да заграби земя! Колкото и да са близки Русия и Украйна, явно разликата между тях е в мисленето!
201
3
 
6
 
! Отговори
'''&# преди 2 години
Точно ,като смениха декора и плъха изскочи с бронирана жилетка.Като ,че ли статистите ще го гърмят.
200
4
 
3
 
! Отговори
Крапов преди 2 години
Не чух нищо конкретно от тавариш Путин от началото на войната досега освен общи проказки за денацификация. Ако наистина беше толкова велик щеше да даде конкретни срокове и да каже на еди коя си дата всичко ще приключи по този начин. Сега явно хвърля боб и говори с врачки в опит да разбере накъде отиват нещата.
199
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 години за Руслямската джамахиря ще се споменава само в бюлетините за това как са поискали хумуанитарна помощ и как помежду отделните "държави" в нея се води поредната "специална военна операция".
198
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо трябва да има премирие бе русофилчета, когато Украйна праска яки шамари и шутове по целулитния руски ***? Примирие няма да има докато не бъде освободена Украйна в границите от преди 2014 година.
197
4
 
2
 
! Отговори
Рундьо Радев преди 2 години
Един ден може да въкликна Крим е Украински. Поне не си кривя душата, казавам си това което е релано.
196
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна, Маските на революцията, един и интересен филм, на френски журналист. Изгледайте го.
195
2
 
2
 
! Отговори
Що преди 2 години
страх ло ги е?
194
1
 
6
 
! Отговори
Крошка Картошка преди 2 години
Абе , верно ли на фронта пращат само залюхани провинциалисти, докато хайлафа в москва щъка по моловете? Има логика в това, живота на селянина и без това е безмислен, така му се дава възможност да го изпълни със смисъл.
193
7
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
,Правилно ,с терористи не се преговаря
192
0
 
3
 
! Отговори
В Русия съм преди 2 години
Италианските макарони свършиха, чакаме пратка от Китай на тройно по ниски цени. А макарона си е макарон, където и да е правен.
191
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин си взе неговето, Донбас и Крим най-богатата територия вие си пишете за Зеления Фасул ! Жалки и малки
190
9
 
9
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама Путин няма време да преговаря с нацистки клоуни. Има си по-важна работа. Бойците на РФ - също. А псевдо-хитрецът-актьор нека да продължава да си говори... В това време укро-вермахта ефективно бива редуциран/неутрализиран
189
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не знам къде търсят нацисти руснаците, но е добре да ги потърсят в Кремъл. Путин от години "флиртува" с неонацистки банди от типа на "Бял орел", а Зеленски е евреин. Крайнодесните в УКрайна извадиха едва 2 процента. Кой е нациста и кой трябва да се денацифицира? Русия или Украйна?
188
3
 
1
 
! Отговори
Чеченеца преди 2 години
След като войната в Чечня не трогна никой западняк, ние решихме да изберем по-малкото зло и мнахаме на страната на русите. Сега целта ни е да аргасаме тези които бяха безразлични към нас.
187
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха!Кой е зеленски, че да преговаря с Путин!