Зеленски намекна, че може и да не преговаря с Путин

За да се срешнат двамата лидери, Русия трябва да бъде обвинена в геноцид
5 апр 2022 14:15, Нели Христова
370
Зеленски намекна, че може и да не преговаря с Путин
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски постави под съмнение възможността да се срещне с руския президент Владимир Путин, след като обвини Русия в геноцид.

"Може да се случи така, че няма да има преговори", каза Зеленски по украинската държавна телевизия във вторник.

Зеленски каза, че би било разбираемо да не говори с Путин, след като обвини руските войски, че извършват военни престъпления в Украйна. $Би било лесно да се каже, че няма да говоря с вас – и би било разбираемо, след това, което сте направили, ето защо.“

Среща може да се случи, ако Русия "понесе всички наказания" за извършване на геноцид, каза той. "В тази среща бихме могли да намерим изхода от тази ситуация, без да губим територията си. Мисля, че това е летвата, която трябва да поставим за тези преговори. И тогава ще видим. Може да се случи така, че да няма да има преговори. Може да се случи."

Зеленски посети в понеделник киевското предградие Буча, район, където през уикенда се появиха шокиращи изображения на цивилни тела, разпръснати по улиците. По време на посещението той каза, че е "много трудно да се преговаря" с Русия, "когато видиш какво са направили тук".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гражданите на Украйна трябва да кажат дали искат примирие или не,а не някакъв дрогиран да ги хвърля към смърт и разрушение заради болни амбиции.Днес го гледах и си личеше,че пак има достъп до наркотици.Пак излишни гримаси правеше.
225
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Победителите не искат примирие. Примирието трябва да го иска пребития до посиняване военнопрестъпник Путин.
224
0
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
...АБЕ ....НЕ Е МНОГО ОЧЕВИДНО 255--ТЪКМО ОБРАТНОТО...
223
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста неадекватно поведение. Ти си нападнатият, но поставяш условия?!? Не се ли усеща, че буквално бъдещето на страната му зависи от решението на Путин? Разбирам, че руснаците са агресорит, но след като е факт каква е логиката да се държиш като победител като очевидно си губещ.
222
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно след Буча никой не иска да е гарант по мирния договор.Преди имаше съгласни.Явно всички мислят,че е постановка от страна на украонците,но не го казват гласно.Партизанските движения,които организират Зеленски и Арестович ще са си чисти кланета на отделни окупирани места.Даже анкта са пуснали и 45% са съгласни.
221
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 250 Режат им гърлата, щото като ги пътат що дойдохте тука и чий го дирите в Украйна те не могат да отговорят.
220
6
 
7
 
! Отговори
О ,Буча... преди 2 години
75-изпържени руски бронирани *** за 40-мин. и оцелелите после са тръгнали да избиват цивилните за да си го върнат, ама ги снимали от космоса.....НЕМА ДА Е ПОСЛЕДНО ИЗПЪРЖВАНЕТО ОБАЧЕ.....!
219
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пожелавам на другарката Гунчева от и3раждане, която чака с разтворени крака руснаците, да я денацифицират поне 50 руски асвабадители.
218
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бой по фашистите , Вова !!! Да си научат добре урока !!!!
217
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като че ли по-добре да няма примирие отколкото да завличат натовски държави в конфликта и да има ядрена война.Не могат да намерят гаранти по мирния договор.Гарантите взеха да се дърпат включително САЩ.Русия пък не е съгласна с тея преговори 15 г. за Крим...това си е война след 15 години.Да си го решават сега обаче нас да не намесват.Накрая украинец там няма да остане.Хвърлят ги на смърт.
216
5
 
5
 
! Отговори
СМЕХ БАКЕ... преди 2 години
Нема кво да преговаря , ами да бие руските *** със всичките дронове, джавелини и стингъри , щото иначе ще се измъкнат в Белорусия и нема има възмездие за "НЕПОБЕДИМАЯТА РУСОКОЧИНА".....Вече са се нагъчкали между Херсон и Николаев и са адски сгодни за бастисване...!
215
4
 
2
 
! Отговори
О,Буча преди 2 години
И урките тръпнат,друг път не видели,в едно да да се бият с живи и умрели.
214
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски каза че има хиляди украинки които се били денацифицирани и демилитаризирани многократно от руските асвабадители. Една украинка вчера се оплака по телевизията че са я денацифицирали 30 асвабадители.
213
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да има примирие.Зеленски и Арестович обсъждат партизанско движение.Ще се бият до последния украинец докато САЩ им дава пари.
212
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските денацификатори оставят прекалено много трупове след себе си. Ако бяха правили мобилни крематориуми вместо тези танкове дето задръстиха улиците и пътищата на Украйна с останките си поне щяха да скрият хилядите трупове на денацифицирани и демилитаризирани украинци.
211
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ако ще да преговаря, Путин не е на зор, Зеленски обаче е.
210
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последната укро-далавера: Тия от западна Украйна избягаха в Европа първи и хапнаха най-хубавите помощи самостоятелни жилища, настаняване в хотели, финансова помощ и т.н. Едновременно с това, дават под наем свободните си жилища в Лвов на бежанците от централна и източна Украйна. За огромни цени. Нищо лично, просто бизнес.
209
5
 
5
 
! Отговори
Радев фигурант преди 2 години
В Гугъл пишат, че Радев е Фигурант, понеже Янев бил троянски кон на Русия.
208
6
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 години
Руснаците спечелиха първата фаза на спецоперацията по денацификация и демилитаризация като избягаха позорно от Киев, Чернигов, Харков и Сума. Сега са се съсредоточили върху втората фаза на спецоперацията по денацификация и демилитаризация позорното бягство от Луганск, Донбас, и Крим.
207
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** те Севастопол го взеха 2014, сега от себе си ли ще го вземат? То все едно утре България да освободи Варна от Турция!