Рецептата Dnes: Шведска шоколадова торта кладкака

Много шоколадова и много вкусна
27 апр 2022 08:07, Илияна Николова
1
Рецептата Dnes: Шведска шоколадова торта кладкака
Снимка: istock

 Продукти:

  • ½ чаша масло + допълнително за намазване
  • 1 чаша брашно
  • 1 и ½ чаши захар
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт
  • 6 супени лъжици какао
  • 2 големи яйца, разбити
  • 1/8 супена лъжица сол
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 170-180 градуса. Разтопете маслото. Намажете кръгла форма за печене с малко масло. Покрийте с хартия. Поръсете хартията с малко какао. Оставете настрана.
 
Пресейте брашното, какаото, солта, докато се смесят добре. Излейте пресятата смес от сухи съставки в разтопеното масло. Разбъркайте. Добавете разбърканите яйца и ванилията. Разбъркайте добре тестото и го излейте в подготвената тава. Печете за 25-30 минути или докато отгоре се образува коричка, а отвътре сладкишът остане леко лепкав.
 
Извадете от фурната. Сложете формата да изстине върху решетка. След това извадете тортата и я поръсете с пудра захар или още какао за украса. Нарежете на триъгълници и сервирайте.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо торта? Това си е шоколадов сладкиш.

Спонсорирани публикации