Невероятно: Сметка от 600 евро за порция раци на гръцки остров

Жалбата на американската туристка предизвикала сензация
Обновена: 13 май 2022 07:23 | 13 май 2022 07:06, Елка Василева
232
Невероятно: Сметка от 600 евро за порция раци на гръцки остров
Снимка: "Труд"

Сензация предизвика жалбата на американска туристка в Гърция, която твърди, че е платила 600 евро в ресторант на Миконос за два коктейла и порция крачета от раци, предаде кореспондентът на „Труд“.

Американската туристка е изпратила на туристическия си агент порцията с крачетата на рака, която ѝ беше сервирана в ресторант, с жлъчен коментар срещу управителите на компанията.

„Между другото, това ни сервираха. Заедно с две напитки, които бяха в голяма чаша, но пълни с лед, сок и малко алкохол“, пише американската туристка до туристическия агент, който е организирал пътуването и настаняването в Миконос.

По думите ѝ сервитьорът, който ги обслужвал, е казал, че коктейлите струват по 25 евро, но така и не донесъл подробната сметка, за да се разбере какво точно е начислено.

Американската туристка твърди, че управителите на заведението са ѝ начислили и бакшиш от 78 евро, без нейно одобрение.

Американката е направила оплакване в полицията на Миконос срещу управителите на ресторанта, тъй като твърди, че е получавала заплахи от служители от рода "знаем къде сте отседнала", когато е отказала да плати 600 евро за двата коктейла и порция раци.

Собственикът на ресторанта е отказал коментар пред медиите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Препратих статията ви директно на mintour.gov.gr да разследват случая. Не може да публикувате новини със снимки, на които има скрита умишлено информация!
142
2
 
9
 
! Отговори
до 193 преди 1 година
айде моля ти се, в момента съм в Солун, тука карат като откачени, спират на пешеходните пътеки, а нямат инфраструктурата да мръднеш....
141
1
 
1
 
! Отговори
До 192 преди 1 година
Ти очевидно никога не си ходил! хахахх
140
8
 
8
 
! Отговори
д преди 1 година
абе вие ходили ли сте в Гърция? Мръсотия, неуважение към законите, всеки пресича насам натам...не мога да разбера какво са се наредили хората за там..
139
2
 
6
 
! Отговори
В МИКОНОС - Гърция преди 1 година
Една вечеря в приличен ресторант за двама около 700 евро. Ако решиш да отидеш на парти с DJ още 1000 Евро
138
4
 
6
 
! Отговори
Счетоводител преди 1 година
Нито се вижда какво е поръчано, скрито е, нито колко, нито се вижда дата на касовата бележка. Кой поръча тази публикация?! хахах
137
4
 
8
 
! Отговори
До 182 преди 1 година
Виж че са маркирани и скрити с мозайка. Нещо няма логика да правиш това, а да се оплакваш в нета. Тайна е името на ястието, което са поръчали ли?! Поръчкова фалшива новина
136
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите все много ни удивлява нещо да е скъпо, някой да има пари... много странни новини. И по скъпи ресторанти има и са пълни, като откриете и за тях сигурно ще взривите нета! А пък една чанта Шанел като видите колко струва, въх маму
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Случва се човек да се обърка ! Другият път да дойде на Слънчака - толкова да и вземат за мусака !
134
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждаме цялата касова бележка и няма как да сме сигурни, че това не е сметка на 10 човека вечеряли в ресторант. Другите артикули в бележката са скрити умишлено, защо ли? да не са изпочупили заведението пияни заляни
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неощ не са се разбрали ?! Тази си е мислела че като е Американка , в Гърция трябва да и е на цената на Mac Donald's , а Гърците пък са се объркали че като е от Америка половината Wall Sтreet е на баща и ?!
132
1
 
1
 
! Отговори
Градски Селянин преди 1 година
До Анонимен 174 - Аз затова си водя гаджетата на шкембе чорба БЕЗ скариди !
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз от десет години живея в Гърция. На Миконос съм била сигурно сто пъти и такова нещо нито ми се е случвало, нито съм чула. В ултра скъпите ресторанти с популярни готвачи порция е около 28-50 евро, примерно октопод. Около 3-5 евро ти е фрапе в замяна получаваш шезлонг и чадър на хубав плаж. На луксозните плажове, които са в хотелски комплекси цената за шезлонг и чадър достига 200 евро и навсякъде има цени и меню на английски език, дори в интернет. Няма как да не видиш и да те изненадат
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 174Бе колко да е тузарски, това е прекалено дори за милионер :))) Яко са е са е скубнали жената, то направо ми идва до смях :))
129
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миконос е един от най-тузарските Гръцки острови. Като не и е по джоба какво дири там? Като идеш в скъпарско заведение в скъпарски район на скъпарски остров не знам какво очакваш? В България в обикновен ресторант из центъра на София порция скариди е към 25-30лв за 150-180гр с бакшиша идват към 35лв и двете питиета си е сметка от 55-60лв. На слънчака в пик сезон цената е тройна около 140-150лв. В Миконос имат вили Джордж Клуни и Тейлър Суифт. Колко иска да и струва? 5 евро?
128
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Това си е измама, и в Турция го правят това, има случаи в които туристи плаштат за две бири 1600$, разбира се с касова бележка, както нашите таксиметрови начисляваха по 150лв, за курс от терминал 2 до централна гара.
127
3
 
11
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
И миналата година имаше подобна статия.... и по-миналата. Все някой бедняк от САЩ...Германия...България... се набутва в някой тузарски курорт и опищява света че цените били по-високи от колкото в любимото му "Хепи" ... McDonald's или Subway.... Всяка жабба да си знае гьола... На летището Шарл Де Гол в Париж пък продават коняк за 2730 евро.... Трябва ли да чета и за него че било "Невероятно" скъпо ?
126
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече не е "невероятно". Сменете заглавието. След този случай вече е вероятно.
125
0
 
2
 
! Отговори
Информация преди 1 година
Страхотна новина . Дано нормализират леко цените и за посетители от местните жители .
124
5
 
16
 
! Отговори
РРР преди 1 година
До ТуристТази е добра за посещение на Слънчака. Като я треснат рано сабаалем с 200 лв. за сянката на плажа и няма въобще да огладнее и да търси храна след това.

Спонсорирани публикации