Сеч за жените в Туркменистан, забраниха им маникюр, дънки...

Пластичните операции също остават извън закона
14 май 2022 09:48, Александър Попов
243
Сеч за жените в Туркменистан, забраниха им маникюр, дънки...
Снимка: БГНЕС

Туркменистан наложи серия от забрани на жените в страната, сред тях са да си правят маникюр, да се подлагат на пластични операции и декоративна хирургия, забранено им е да правят аборти.

Дамите също така нямат право да носят "тесни" дрехи, да боядисват косите си, да удължават ноктите си или да си слагат мигли, както е забранено и уголемяването на гърдите.

Подготвяните в последните седмици забрани са причина много жени в страната да загубят работата си уж заради поставени гръдни импланти или увеличени устни.

В Ашхабад и други туркменски градове полицията задържа жени с изкуствени мигли и нокти и ги отведе в полицейските управления. Там са били принудени да се "отърват" от миглите или ноктите си, и им е била наложена глоба от 140 долара.

В Ашхабад най-малко 20 стюардеси са били уволнени през последните седмици за предполагаемо използване на ботокс и уголемяване на устните. Около 50 служителки на националния железопътен оператор са загубили работата си заради гръдни импланти и уголемяване на устни, твърдят източници.

В резултат на ограничителни мерки десетки салони за красота в цялата страна спряха дейността си, след като получиха предупреждение от полицията за забраната за „неразрешени“ процедури и услуги на клиенти.

Новите правила включват забрана за носене на сини дънки и всякакви други прилепнали дрехи. Разрешено е носенето на широки дълги рокли.

Служителите на реда, обаче, са упълномощени да задължат жени за носене на „грешни дрехи“. Полицаите снимат нарушителите, съставят им протокол и ги принуждават да платят глоба.

Забранено е и носенето на бели сватбени рокли.

Властите забраниха на жените да се возят в коли с мъже, които не са им роднини. Полицаи от Пътната полиция спират коли с пътници и изисква доказателства, че жената е роднина на шофьора. Жените нямат право да сядат на предната седалка до шофьора.

От април тази година бе въведена и забрана за извършване на аборти. Правозащитни организации отбелязват, че Туркменистан разрешава аборт до 5-ата седмица на бременността, докато в другите страни е до 12-та седмица.

Правителството, обаче, обнародва закона, който беше приет още през 2015 г. без обществено обсъждане. Този закон забранява абортите, тъй като повечето жени в петата седмица от бременността дори не знаят, че са бременни.

Жените в страната обмислят провеждането на масови протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Академик Пасков__НЕ Е УЧУДВАЩО ЗА СТРАНА НАРЕЧЕНА DYSTOPIA(въображаемо място,в което всичко е от лошо по-лошо), С ПОЖИЗНЕН ПРЕЗИДЕНТ,СЪС ЗЛАТНА СТАТУЯ ПРОЕКТИРАНА ДА СЕ ВЪРТИ КЪМ СЛЪНЦЕТО, С БОЛНИЦИ САМО В СТОЛИЦАТА (ЗА СТРАНА 491 210 кв.км.),СТРАНА, В КОЯТО ИЗБОРИТЕ НЕ СА БИЛИ НИКОГА СВОБОДНИ И ЧЕСТНИ... ЕХ, ПАСКОВ,ПАСКОВ!!!...
125
6
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Религиите бяха сътворени да контролират чрез различен "С"Е"К"С" Хората върху планетата Земя. Само ЧоВекът, Чо-Енергия, Век-Вечна, ЧоВекът с Вечна Енергия на Душата използува Ентропията, сутрин Рано, когато Загрея(Слънцето) ИзГрее на ХорИзОнта, изкачайки се по Върховете на Планините и смеейки се с Еволюцията и Религията и е Богът на Земята. Той, вървеше лъкатушейки по улиците. Лъчите през него минаваха без да го докоснат и мрак изпълни нечовешката му душа от Парите за доктора на Бронхопневмонията
124
4
 
12
 
! Отговори
Ерген преди 1 година
До анонимна-147.След като смятате че сте права защо намалява раждаемостта?Защо момчетата не искат да се женят и защо се увеличават разводите? Според мен ветровете са засяти, сега е време за жътва на Урагани.
123
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес.бг,знаем, че обичате на всяка новина да добявяте жълто-кафяв оттенък и че отчяно се опитвате да привлечете внимание, но БИВА ЛИ ДА СЛОЖИТЕ ТАКОВА ЗАГЛАВИЕ? Думата СЕЧ означава нещо по-страшно от забрана на маникюр и дънки! Може изпитите по български да са били СЕЧ за вас и да сте се дипломирали на късмет, но в (сериозна) новинарска медия тази дума навява брутални асоциации за насилие и зверства...
122
2
 
22
 
! Отговори
Диваци преди 1 година
в 21 век
121
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук не става въпрос за вяра и религия, а контрол на разпасани монголско-тюрки кандидати, подражаващи на диктатори.
120
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето една много добра новина...!!!
119
1
 
2
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 1 година
До ЕргенСАМО МЕРИШАТ
118
3
 
16
 
! Отговори
анонимна преди 1 година
До ергенче - като командвали жените, какво било - къде видя да командват жени, има тук - там единици. Командвате точно вие, така че стига с гл.упостите, само неразбории, войни, почти неразрешими ситуации и конфликти, но виж ти, жените виновни. Не ми нареждайте какво да правя, вече и на дъщерите си не можете. Като не ви харесва, има и други държави.
117
6
 
10
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 1 година
Е добре с жените разбрахме , а с травеститите и джендьрите как е
116
1
 
6
 
! Отговори
Любопитен. преди 1 година
Киро каква ми е позицията че не знам за кога да викам в момента?
115
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ерген Пробвай с мъж, сигурно ще ти допадне.
114
20
 
7
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 1 година
При бай Тошо беше още по-стриктно,даже в тъмните години на комунизма имаше закон- ако те хванат в легло с жена или се жените или отиваш в затвора ,а тя в изправителен дом за покварни жени .... Имаше нравствена полиция,за еднин плакат със цици отиваш в пандела...
113
10
 
17
 
! Отговори
Военен брокер преди 1 година
Сеч хахаха ,гавра,геноцид .Тия забрани ги имаше и в комунизма, -прибрана коса жените само с поли до коляното итнт
112
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Модела на Афганистан и Туркменистан ще надживее модела на САЩ Великобритания и Инстаграм
111
11
 
26
 
! Отговори
Еми ето ЕВРАЗИЯТА... преди 1 година
... Където иска да ви набутат ПУТИН И БКП/БСП..... ХА, ха ха ха ха ха
110
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярата не е лошо нещо. Лошо е, когато се приема буквално и до степен на маниакалност. В 21 век тия неща са просто... не знам какво.
109
3
 
29
 
! Отговори
Darth shadow преди 1 година
религията е за страх, контрол, подчинение
108
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но иначе ЛГБТИ -тата си остават нали ?! Сега чакам с интерес да чуя ПИСЪЦИ и КРЯСЪЦИ от " демократите " ,ООН и ЕС , че това е ДИКТАТУРА и НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА , и ОЧАКВАМ САНКЦИИ - Да но ще си остана само с очакванията , защото "цивилизованите " пет пари НЕ дават за Тюркменистан , ако ще да ги линчуват по улиците , защото оттам НЯМА КАКВО ДА ОТКРАДНАТ , иначе отдавна да са спретнали поредната цветна революция !!
107
3
 
5
 
! Отговори
Сеч? преди 1 година
Тука списват журналисти пълни ***.

Спонсорирани публикации