Г-7 срещу законите на свободния пазар, петролът ще скача

WSJ: Западът се готви за ново покачване на цените на петрола
100
Г-7 срещу законите на свободния пазар, петролът ще скача
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Западните страни решиха упорито да противоречат на законите на свободния пазар и решиха да подготвят почвата за ново покачване на цените на петрола заради налагането на евентуален таван на цените на горивата от Руската федерация. Това пише Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.

„Групировката "Запад" с маниакална упоритост продължава да се бори срещу обективната реалност и законите на свободния пазар. Членовете на Г-7 може да одобрят план за определяне на пределни цени на руския петрол и петролни продукти, което ще предизвика нов ръст на цените на горивата“, отбелязва изданието.

В статията се посочва, че западните страни са стигнали до идеята за налагане на таван още през април. Европейският съюз обаче реши да отложи обсъждането на този въпрос за август, тъй като много страни се противопоставиха на ембаргото. Освен това дори САЩ не възразиха срещу това решение, тъй като осъзнаха, че икономиките на повечето съюзнически страни просто ще се сринат.

Авторите на статията добавят, че през последните шест месеца Европа и Съединените щати са признали, че не могат принудително да затворят руския петролен клапан, и това принуждава Г-7 да не забранява вноса и транспортирането на руски петрол като цяло, а само да определи таван на цените.

Но Китай и Индия, които многократно увеличиха доставките на петрол от Русия през последните месеци, просто ще игнорират решението на Европейския съюз. Освен това е невъзможно да се замени петролът от Русия, което стана ясно от провалените през лятото преговори между САЩ и Саудитска Арабия за увеличаване на производството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: петрол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
8
 
! Отговори
Урсула е за трепане преди 1 година
Комунизъм се завръща. Явно Европа се нуждае някой да я изнасилва. Било то Хитлер, било то САЩ, било то Русия. Няма собствено мнение, защото няма собствено производство на почти нищо. Изнесе производство в третия свят и си мисли, че ще управлява парите. Смях.
83
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС ако не спре да бъде американски икономически инструмент и да работи за интересите на САЩ, ще се разпадне!
82
1
 
33
 
! Отговори
Гей7 преди 1 година
И как определяш цена на нещо, което нямаш?
81
0
 
39
 
! Отговори
глупаците са 7 преди 1 година
Путин благодари на усилията на Г7 да преизпълнят руския бюджетен приход!
80
0
 
21
 
! Отговори
Г7 без топки преди 1 година
Тия си отнесоха топките със незаредена пушка!
79
5
 
12
 
! Отговори
Потребител преди 1 година
Абсолютно неверен цитат на WSJ, Александър Попов написал тази статия. По-скоро си е дал собственото мнение и вероятно не знае английски език. Няма линк към уж цитираната статия от WSJ. Статията е за някой жълт вестник. Стойност 0.
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поревднара ружа игнатова и оня хапче в душата си е набил една заплата в тая пиамида иначе резервациите са от шефове на автом компании, които ще ги купят за да ги разглобят и да видят какво има вътре това е светнах ви пък вие си набивайте парите в такива мошеници
77
2
 
22
 
! Отговори
ЕС+САЩ=цензура преди 1 година
До Донки ХотАко 60 % от Руснаците не знаят къде е България /силно се съмнявам, тяхното формално образование не е на етап Родител 1, мултикултурни ценности и правиРезаниКраставичоци/, то 99,999999999% от Хамериканците не знаят, че изобщо съществува България - 60% безмозъчни негроАфроХамериканци на социални помощи, които Хамерика се чуди как да ги храни, че като се разбунтуват бият белите!
76
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две мирни споразумения нарушени... Нещеш мира, те на ти секира
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 81: браво! Много добре казано!
74
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобите какви глупости пишат... Каква злоба какво нещо... И защо? Заради един зелен Наркоман? Тоест зеления наркоман да сложи натовски ракети на руската граница и това ще е един щастлив свят??!?
73
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада се разпада!!!
72
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест се очаква Русия да изпълнява а запада да нарушава собствените си правила за свободен пазар???!? Има ли мислещи?
71
37
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Платена от долните руснаци публикация...
70
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада никога досега не е бил управляван от по некадърни управници. Много жалко, защото гледам хората продължават със същата упоритост да ги търпят.
69
28
 
17
 
! Отговори
Донки Хот преди 1 година
До коментар 41"русите са наши братя".... Искаш да кажеш, тези с този цвят на косата, защото, ако си бил в Русия, трябва да знаеш, че 60 %от руснаците не зная къде е България/освен тези, които са идвали тук/, така че са доста далече от наши братя и сестри, но ти, ако ги чустваш като такива, прав ти път....
68
49
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубавото е, че Русия е в ръцете на Европа и САЩ и от вас тук нищо не зависи. Те ще се справят с тях, както са го правили и с други преди това. Да заплашиш открито западняците с ядрено оръжие и да си мислиш, че те ще забравят просто ей така и ще ти се размине накрая? Явно са големи оптимисти в Кремъл. Тепърва ще има да патят от глупостта си руснаците.
67
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За първи път чувам потребители да се оплакват от таван на цената. Странна работа. Или сте *** или слабоумни.
66
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
68 Те вече я стоят и съвсем скоро ще е готова инфраструктурата. За какво мислиш е този всичкия рев от Русия? Цената на газа падат всеки ден, защото хранилищата са вече пълни. Терминалите за втечнен газ на Германия са наполовина готови. Гърция строи, дори Албания строи. Няма ги вече Меркел, Шрьодер и дори нашия *** да саботират. Европа държи парите, това е истината. Да, една половин година се гърчиха, но скоро ще се гърчат други. Който плаща, той поръчва музиката.
65
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Г-7 важни бяха сънищата им как се разпада Русия и богатствата и са техни. Г7 все още живее в миналото... мислят си че като печатат парите държат бога за шлифера ама на оказа се че парите не се ядат, не се пият, енергия не доставят... хаахахахах, реалната икономика е различна от въображаемата дейност на борсите на финансовия капитал.хахахах