Путин: Стават необратими промени в световната политика и икономика

Все по-очевидна е нарастващата роля на новите властови центрове
16 сеп 2022 21:00, Елка Василева
321
Путин: Стават необратими промени в световната политика и икономика
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин е убеден, че световната политика и икономика са в процес на необратими промени, съобщи ТАСС.

"В световната политика и икономика се наблюдават фундаментални трансформации, които са необратими", заяви днес руският държавен глава на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в Узбекистан.

Още по темата
Все по-очевидна става нарастващата роля на новите властови центрове, които си взаимодействат не въз основа на някакви наложени отвън правила, които никой не е виждал, а въз основа на общопризнатите принципи на върховенството на международното право и Устава на ООН, гарантирането на еднаква за всички и неделима сигурност, зачитане на суверенитета, националните ценности и интересите на другите, цитира АФП думите на руския лидер.

Той призова държавите да спрат да използват "икономическия егоизъм" и незаконните санкции в своята политика и посочи системните грешки на водещите световни икономики.

"Нашата организация  е необвързана, ние помагаме за решаването на нарастващите световни енергийни и продоволствени проблеми, породени от редица системни грешки във водещите световни икономики в областта на финансите и енергетиката", заяви Путин, като подчерта, че политиката на Русия е лишена от всякакъв "егоизъм".

"Надяваме се, че и другите участници в икономическото сътрудничество ще изградят политиките си на същите принципи и ще престанат да използват инструментите на протекционизма, незаконните санкции и икономическия егоизъм за свои собствени цели", подчерта руският лидер.

В този контекст Путин заяви, че Русия е готова да предостави безплатно на развиващите се страни повече от 300 000 тона руски торове, които поради санкциите са блокирани в европейски пристанища, съобщи Ройтерс.

Руският президент също така посочи, че до 90% от руските храни отиват в азиатски, африкански и латиноамерикански страни. Путин отбеляза, че Русия увеличава износа на зърно на световните пазари. "Тази година той ще бъде 30 милиона тона, а догодина ще го увеличим до 50 милиона тона", обеща той.

Стремежът на Путин към коренни промени в световен мащаб намери израз и в предложението му страните от ШОС да създадат под егидата на организацията асоциация на спортни организации, които да свикват големи спортни прояви, посочи АФП.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
5
 
14
 
! Отговори
Сигурен преди 1 година
Някой трябва да ни спаси от модифицирани вируси, ваксини, извращения и олигархията.
209
6
 
8
 
! Отговори
Гамен преди 1 година
Природата си играе лоша шега. Може първите високи сметки за отопление да дойдат, преди крадците да успеят да се изпарят.
208
28
 
34
 
! Отговори
Иии преди 1 година
Няма по нагло изчадие от тоя сатрап. От него тръгна всичко, той разбута кошера с пчелите с безсмислената му война в Украйна, той почна да използва газа като оръжие и ся другите държави били виновни. Ако си беше седял на евания гъс без да прави войни, всичко щеше да си е наред с икономиката! И да не се опитва да прехвърля вината на другите, защото сам си е виновен!
207
15
 
13
 
! Отговори
ОФ преди 1 година
В паралелен свят ли живее Президентът Путин или има право да казва, че стават необратими промени в световната политика и икономика? През последната година все по-очевидна стана нарастващата роля на новите центрове за управление и проектиране на силата и все по-унило и плашещо стана движението на цивилизованата Еесовска Зона към ръба на пропастта на Кризата. Обърнете внимание на рекордните темпове на деиндустриализацията, особено в сферата на черната металургия и производството на торове.
206
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бункерният пcиxoпат в Кремъл скоро ще гушне букета... Тази война се проточи и с времето ще става все по-зле за руснаците. Само отстраняването на джyджето може да я спре...
205
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин си живее в някакъв негов паралелен свят в който всичко изглежда прекрасно. Това което иска Путин от останалите участници на самита на ШОС е и те да заживеят в путинския свят на илюзиите. Председателят Си е отсвирил Путин и Ердоган и е отказал да участва в организираната от домакините закуска. Всеки от участниците в тази закуска не яде нищо притеснявайки се че другите съмишленици ще го отровят.
204
11
 
21
 
! Отговори
Off преди 1 година
Необратимо е копаенето на дъното от руснаците. Дълго време ще живеят там и ще изкупуват греховете си.
203
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай и Индия унизиха Путин на срещата на ШОС! А русофилите ръкопляскат без да са разбрали за какво иде реч! ШОС е палача на Русия, а те продължават да ръкопляскат и да се самозалъгват!
202
16
 
23
 
! Отговори
FCKPTN преди 1 година
Смърт на Путин!!!
201
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ами брато аз пък съм за Навални" - всички евроджендъри говорят за Навални, ама он на избори е нещо като Светльо Витков и Сашо Томов - явят се колкото да съберат 1% и да им се смее народа. Навални трябваше отдавна да го пуснат да отиде на избори и отдавна да го забрави целия свят. Да не питам кой е втори, кой е трети в Русия по вот, че нито сте ги чували, нито ще ги чуете. Важно е да говорим за Навални с единия процент, а това, че след Путин с 20% са комунистите не влиза в западния наратив.
200
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На нас, а и на цяла Европа е забранено да слушаме други източници. Задължително е да вярваме само това което ни казват украинците и американците. Там е истината.Всичко друго е руска пропаганда.
199
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как му ги ражда на Путин главата тия глyпости - света щял да променя. Той си е ясно установен, още малко ще иска да промени и местоположението на планетите, за да може Раша да стане световен лидер.
198
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Китаец / Пиян си, лягай си.
197
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хапчетата да си пие редовно Путин че само глупости дрънка
196
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стават необратими промени да - руснаците скоро ще трябва да бъркат в кoфитe за 6okлyk
195
2
 
3
 
! Отговори
До 240 преди 1 година
Какъв охранител? Пиян си, лягай си.
194
9
 
4
 
! Отговори
не харесвам Китай преди 1 година
До Големи *** сте Ами брато аз пък съм за Навални и за това Русия да влезе в ЕС ама като истинска демокрация а не с тия кремълски простотии и пак обичам Русия но обичам и Европа. За мене Русия винаги е била част от Европа и винаги ще бъде
193
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха, понеже ЕС и САЩ стават все по-незначими, другарят Си гледа да не си разваля рахатлъка с тях, а публично шамари Путин. Абе, щом руските пари са толкова яки, що не спестяваш в рубли?
192
4
 
10
 
! Отговори
до 232 преди 1 година
Чичо Рамбо добре ли си? Да не получиш киселини или да не се върне храна тази вечер като легнеш? Чичо Рамбо, такива като теб ги знам къде като получат призовка за запас се крият с болничен, знаеш ли? Това, че преди 30-40 години си докосвал автомат не те прави Василий Заейцев, Джон Рамбо или Командо, панимаеш? Аз пък ще ти кажа, че всеки работен ден съм с оръжие и такива като теб ме отвращават с нула подготовка, които още живеят все едно са на 18 и 40 килограма по-леки. Ами не си, дърта чичка си.
191
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип е прав.С всеки изминал ден ЕС и САЩ стават все по незначими и малки.Причините са комплексни.Просто всяко начало има и своя край.Надявам се че техния край като световни лидери няма да доведе до трета световна война.

Спонсорирани публикации