Бебешки ботокс - нова мода за корекция на лицето

Ето какви са неговите предимства и недостатъци за кожата
17 окт 2022 21:35, Дарена Найденова
10
Бебешки ботокс - нова мода за корекция на лицето
IStockphoto

Може би сте обмисляли да си сложите ботокс, но се притеснявате от злополучни резултати като неспособност да движите веждите си или да изразявате емоции. Що се отнася до невромодулаторите и в частност до ботокса, невинаги е нужно да преминавате от 0 до 100 за една нощ, за да извлечете някои от предимствата на това лечение, което помага да върнем часовника назад.

Всъщност е много важно да обсъдите вашия личен план и конкретни естетически цели с професионалист, преди да се подложите на интервенцията. Оказва се, че инжекциите, могат да бъдат доста по-дискретни, отколкото си мислите.
 
Това е моментът, в който ви разкриваме за новото модерно лечение, наречено „бебешки ботокс“. Най-вероятно това е новият маршрут, по който много от знаменитостите ще тръгнат, за да се борят със стареенето и да постигнат гладка като коприна кожа, която никога не се отпуска.
 
Какво е бебешки ботокс?
 
Ако терминът „бебешки ботокс“ ви звучи като инжекции за малки деца, не се притеснявайте – това лечение изобщо не докосва лицето на бебетата. Изразът обхваща използването на по-ниски дози от обикновения ботокс, почти като начална доза за някой, който не е сигурен дали все още го иска или има нужда от него.
 
По същество, „бебешкият ботокс“ е по-ниска доза от стандартната и има някои превантивни ефекти, но също така и положителни ефекти върху кожата – просто не е пълен ефект със стандартното дозиране. Човек може да очаква по-гладка и по-ярка кожа, но не толкова ефективно и динамично намаляване на бръчките, колкото при стандартния ботокс.
 
И по време на двете процедури се използва малка игла за поставяне на малки количества ботокс или ботулинов токсин в избраните мускулни групи. Подобно на класическата интервенция, бебешкият ботокс обикновено се слага в трите зони, одобрени от експертите – между веждите, на челото и около очите. Въпреки това, напоследък се забелязва и поставяне на бебешки ботокс върху долната част на лицето, ако пациентът иска да я повдигне и стегне.
 
Каква е разликата с традиционното лечение?
 
Най-голямата разлика отново се свежда до дозирането и евентуално до броя на местата за инжектиране, които могат да бъдат по-малко в зависимост от силата и позицията на мускулите на лицето ви.
 
Типичното лечение с ботокс може да се състои от 30 до 50 единици, докато това с бебешкия вариант се ограничава до 30 единици. Ефектът от намалената доза е по-фин резултат и може да се използва от хора с ограничен бюджет, тези, които търсят фини резултати, или такива, които тепърва започват лечение в по-млада възрастова група.
 
Мислете за бебешкия ботокс като процедура по-скоро за отпускане на мускулите до отслабено състояние в сравнение с пълна парализа, което е точно желаният резултат, който някои пациенти търсят. В този сценарий целта е да се смекчи движението на мускулите, но не и напълно да изтрие емоциите от лицето ви.
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжат глупавите женици, как щели да изглеждат вместо на 40г на 20г, ама пак си изглеждат на 40г и то по-зле и по-смешно. в крайна сметка не може да изразиш една емоция към хората, които обичаш, пък и така или иначе на мъжа си отдавна си му омръзнала и каквото и да си набоцкаш, надали тази физиономия дето я гледа постоянно ще промени нещо.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не се харесваш какъвто си и нямаш видими негативи......да се пооправиш ей тъй, малко, си е болест на акъла, не на лицето. Другото е търговски трик на докторята.
7
0
 
2
 
! Отговори
Фен Загрижен преди 1 година
Аууу , Коцето Ангеловия ся трябва да си вади малко от ботокса ,ужас... Горкия хайванин.
6
0
 
1
 
! Отговори
pro100taka преди 1 година
Аз знам една витаминозна маска за лице, която има същия ефект.Сомо ви трябва един мъж...
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 Ние българите имаме пословичен израз "Търпи бабо за хубост!" В случая, търпят несгоди и дори болки, за да се "излекуват" от напредването на възрастта.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Gluposti.
3
0
 
3
 
! Отговори
Борей преди 1 година
Трябва да си угаждаме на егото... Нали ?
2
0
 
13
 
! Отговори
мани тия работи преди 1 година
Ако ще в микродози да е, тръгне ли човек с филърите, съсипва се. Една приятелка така се опитва да изглежда на половината на възрастта си, но от филъри е с пластмасово изражение и вечно осеяна с малки синини. Дръжте се нормално бе, хора. Красотата е в излъчването, не в контура.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ботоксът го наричате лечение?

Спонсорирани публикации