Посланикът на Полша у нас: Най-вероятно ракетите са дошли от Украйна

Полша остава в бойна готовност
17 ное 2022 09:08, Нели Христова
81
Посланикът на Полша у нас: Най-вероятно ракетите са дошли от Украйна
Снимка: БГНЕС

Най-вероятно ракетите са дошли от Украйна. Може да е грешка на човек или на техника. Не се знае защо, но никой не изстрелва скъпа ракета за един хамбар. Това коментира посланикът на Полша у нас Мачей Шимански пред БТВ.

Лвов е на 50 км от Варшава. В Полша често се чуваха ракетни удари по Украйна, подчерта той. Според него, ако нямаше руски ракети във въздушното пространство на Украйна, Киев нямаше да изстрелва противовъздушни ракети и те да падат в територията на Полша.

Полша винаги е била напред с предложенията за санкции. В началото изглеждаше, че няма да е възможно да се приложат, но Русия показа, че те са нужни, продължи той.

А запитан как се пази Полша, той отговори така: Имаме стари системи, произведени в Русия, но модернизирани. Сега започнахме и да инсталираме „Пейтриът”.

Полша остава в бойна готовност. Остава така, докато ситуацията го изисква. Поляците не се притесняват. Полша не се подготвя за война, категоричен бе той.

В Полша се купува военна техника като самолети и танкове и затова се отделя около 3% от БВП на страната, стана ясно от думите му.

Не се опасяваме от бежанска криза, но се подготвяме. Знаем, че когато идва зима, а нямаш електричество и вода, трябва да намериш как да преживееш – украинците знаят, че в Полша винаги ще ги приемем. Никой не знае вече колко бежанци има в страната, каза полският посланик.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Варна преди 1 година
НА ТОЗИ ЛУД НАРЕЧЕН ОУТИН НЯМАЛИ ДА ИМА КРАЙ.?
51
0
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Ако в Полша имат още ракети да ги изпратят на Зеленски. От Украйна ще им ги върнат обртно.
50
0
 
3
 
! Отговори
Наполеончик преди 1 година
Не, от луната са дошли! Що за идиотизъм и мрънкане - война е?!? И у нас падаха ракети, и беше ясно кой ги изпраща, но никой не си помисли да мрънка и драматизира.
49
0
 
16
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Най-вероятно, както е тръгнало, някои заблудени ракети могат да посетят и нашите територии??? Колко му са грешките на операторите, колко му са грешките на компютърните управляващи системи? Колко му е на всичко, та да не може да се случи?... Та, ние сме на един хвърлей разстояние от фронтовите линии? А, на всичкото отгоре, може да са и от българските оръжия, които "нашия" Парламент реши да им подари???
48
0
 
21
 
! Отговори
123 преди 1 година
РАКЕТИТЕ, а те са две паднали на 50 м. една от друга. Как така се заблуждават две ракети. Украйна иска да вкара НАТО във войната. Не е случайно, че тази провокация се извърши по време на форума на Г 20.
47
1
 
5
 
! Отговори
ВИЖТЕ преди 1 година
Най-добре е за всички ракетата да е украинска. Необходимо е да приемем тази версия.
46
0
 
8
 
! Отговори
най-вероятно преди 1 година
сетихме се преди Зеленски!
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не бе унизителния ултиматум от 8 точки на ЕС при кандидатсването на Украйна за асоцииране и последвалия преват на Майдана, организиран от САЩ. Сега Украйна щеше да кандидатсва за присъединяване в ЕС. Не е случайно, че Англия излезе от ЕС. След като САЩ не успяха с Грузия 2008 година им трябваше друго"бясно куче" да хапе Руската федерация.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАТО ГЛЕДАМ НИВОТО НА ПОЛСКИЯ ПОСЛАННИК... айде и вие колеги съфорумци и съфорумки, нека Полша ви назначи вместо дипломатическия корпус... едва ли ще се изложите повече от досегашните...квото и да стане казвате политкоректно дежурните коментари и сте окей...
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пшekaта много добре знае откъде е фъркетата. Мислите ли, че тяхното ПВО не е проследило полета на фъркетата? Знаят, но се правят на улави, защото срамът е голям, фуя също. Снимките на отломките провалиха театрото.
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако нямаше геноцид и нацизъм в покрайна, нямаше да летят руски ракети. И специално ПоШла има огромни заслуги за промиването на укромозъците, които започнаха и продължават това безумие.
41
0
 
15
 
! Отговори
мак преди 1 година
Ще си изпатят от "братя" украинци. Полското правителство е като това на меркел, кани всичко живо. Помни Катин, но забрави за волински кланета. Ако ракетата бе пусната към Полша от руснаци, щеше да има вой до небето. Ако се окаже вина на укр..те, ще се говори за грешка. Как поляци се украинизират, не е за разбиране.
40
0
 
11
 
! Отговори
МОЗЪК ТЕЧЕ И СЕ ЛЕЕ преди 1 година
А ние мислехме, че ракетата е дошла от Вануату, Науру, Фиджи или Суринам...
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците първи се продадоха на хамериканците!
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . ,В Полша се купува военна техника като самолети и танкове и затова се отделя около 3% от БВП на страната, стана ясно от думите му. . . Някой знае ли колко са 3% при липсваща икономика, както в България е? Внасяме домати - като пример, достатъчно описва икономиката ни!
37
1
 
21
 
! Отговори
това преди 1 година
"Лвов е на 50 км от Варшава.", изобщо не е вярно? Как да вярваме на останалите писания, след като една толкова лесно проверима информация е грешна?
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 47 Супер, че сам се разкара. Чао!
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, кво толкова е станало. Някой пиян украинец е объркал посоките. И за по-сигурно е стрелял два пъти.
34
0
 
26
 
! Отговори
Осъзнайте се! преди 1 година
Да, грешки винаги могат да се допуснат, но ракетите са стартирани от украински ръце а не от руски! Поне да имат доблестта да признаят, че са сбъркали, а не да обвиняват Русия.Русия може да си е виновна за хиляда неща, но за този случай си е виновна единствено Украйна. Така наречените "инструктори" от НАТО, на това ли успяха да научат украинците? Некадърно боравене с опасно оръжие-това е причината, и не ви е виновна Русия! Но нали...всички трябва подкрепяме Украйна. Но Байдън вече ги захапа!
33
5
 
4
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
В Кремъл знаят, че враговете им са в София и ще унищожат само нея заедно с тебе а ние от провинцията сме с Русия и няма да ни закачат. Айде чау