Посланикът на Полша у нас: Най-вероятно ракетите са дошли от Украйна

Полша остава в бойна готовност
17 ное 2022 09:08, Нели Христова
81
Посланикът на Полша у нас: Най-вероятно ракетите са дошли от Украйна
Снимка: БГНЕС

Най-вероятно ракетите са дошли от Украйна. Може да е грешка на човек или на техника. Не се знае защо, но никой не изстрелва скъпа ракета за един хамбар. Това коментира посланикът на Полша у нас Мачей Шимански пред БТВ.

Лвов е на 50 км от Варшава. В Полша често се чуваха ракетни удари по Украйна, подчерта той. Според него, ако нямаше руски ракети във въздушното пространство на Украйна, Киев нямаше да изстрелва противовъздушни ракети и те да падат в територията на Полша.

Полша винаги е била напред с предложенията за санкции. В началото изглеждаше, че няма да е възможно да се приложат, но Русия показа, че те са нужни, продължи той.

А запитан как се пази Полша, той отговори така: Имаме стари системи, произведени в Русия, но модернизирани. Сега започнахме и да инсталираме „Пейтриът”.

Полша остава в бойна готовност. Остава така, докато ситуацията го изисква. Поляците не се притесняват. Полша не се подготвя за война, категоричен бе той.

В Полша се купува военна техника като самолети и танкове и затова се отделя около 3% от БВП на страната, стана ясно от думите му.

Не се опасяваме от бежанска криза, но се подготвяме. Знаем, че когато идва зима, а нямаш електричество и вода, трябва да намериш как да преживееш – украинците знаят, че в Полша винаги ще ги приемем. Никой не знае вече колко бежанци има в страната, каза полският посланик.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Любимото място на поляците за лагеруване знаете ли кое е? :)АУ....ИЦ ! хехех
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холера ясна...!!!
10
3
 
2
 
! Отговори
МВР Перник уроди преди 1 година
Абе какви са тези из,роди, гледат ни през стените, зомбита ли са, от отсрещния блок директно ни гледат в банята!?
9
1
 
13
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Дрогираните пияндурници са объркали посоката и вместо към Русия са гръмнали Полша!Какво му е чудното?Пък може нарочно да е че да обвинят пак Путин!Нещо не се чува неистов вой за убитите...даже чак се радват че е приятелска ракета!Ако беше путинова...Малее..една година щяха да ореват света?
8
0
 
13
 
! Отговори
Ехехехе преди 1 година
Този посланник ли е къв е за терапия с плутоний
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да е грешка на човек или на техника ако е една, ама две... Ех пак не му се получи на зеленското джудже провокацийката и пак не му стана планченцето за световна война.
6
0
 
21
 
! Отговори
Кво кво??? преди 1 година
Сега разбрахте ли защо чичо Долфи едно време първо Поляците прегази?
5
0
 
19
 
! Отговори
Отец Гелеменов преди 1 година
То и в България паднаха "Приятелски" НАТО-вски "Бомби" преди малко над 20 години... И единствената позитивна новина тогава беше , че НЕ се взривиха! Защото загиналите щяха,със сигурност, да са доста повече от двамата Поляци сега! Потулиха нещата за няколко месеца в онези години. Поръчковите и добре платени от Западни Организации медии изведнъж млъкнаха. А както чух от познати , а и четох на някои места - На хората , в чиито имоти са паднали БОМБИТЕ са им "купили" МЪЛЧАНИЕТО с добри суми!!!....
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО АДАМ И *** НЕ БЯХА СЪГРЕШИЛИ СЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ В РАЯ
3
1
 
27
 
! Отговори
След тоя панаир преди 1 година
не е ли редно Полша да се извини на руския посланик за клеветите? А всички медии, които побързаха да обвинят РФ не трябва ли да се посрамят малко? И какви са тия твърдения "Полша не се готви за война"? Човек като гледа първоначалните реакции ще рече, че само това са чакали. Ако Полша не си обуздае русофобията е възможно да пострада. Изненадващото за мен беше реакцията на САЩ. Очаквах, че те първи ще скочат с обвиненията, но изглежда разумът е надделял.
2
0
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
вашите игрички изобщо не ни интересуват какво прави главният у би-ец от црув киев какво правите това оръжие което сте събрали от запада
1
0
 
26
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Ако САЩ не бе направил преврата през 2014 в Украйна, то нямаше да има Донбас, Мариупол, Херсон, инфляция, войната.... и естественно нямаше да я има и таз ракета.. по логиката на посланика. Четири часа поляците не могат да се свържат с Вашингтон да питат какво да правят... руснаците за това време щяха... ако им трябваше.

Спонсорирани публикации