Русия: Ще намерим купувачи за своя нефт, ще бъде търсен

Слагането на таван от Запада е опасно
282
Русия: Ще намерим купувачи за своя нефт, ще бъде търсен
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия заяви, че ще продължи да намира купувачи за своя нефт, въпреки "опасния", по думите ѝ, опит на западните правителства да въведат таван на цените на суровината, която тя изнася по море.

"Установените от САЩ и техните партньори тавани на цената на руския нефт на практика означават прекратяване на базовите принципи на функциониране на свободните пазари, което води до по-голяма несигурност и по-високи цени за потребителите", се казва в коментар на руското посолство в САЩ, цитирано от ТАСС.

"Независимо от заиграването с опасни и нелегитимни инструменти, сме убедени, че нашият нефт ще продължи да бъде търсен", допълва дипломатическото ведомство.

Още по темата
Коалиция от западни страни, предвождани от Г-7, постигна вчера споразумение за налагане на таван на цената на превозвания по море нефт в размер на 60 долара за барел. Целта на тези страни е да се ограничат възможностите за Русия да финансира войната си в Украйна.

"Ще постигнем нашата цел и икономиката на Русия ще бъде унищожена, Кремъл ще си плати и ще понесе отговорност за всички престъпления", написа днес в Телеграм началникът на президентската канцелария в Украйна Андрий Ермак. "Въпреки това трябваше таванът да бъде свален до 30 долара, за да бъде унищожена по-бързо", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: нефтРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половината от атомните електроцентрали на Франция вече са извън строя. Франция няма нито технологии, нито специалисти да ги поддържа и да ги изгради отново, ако е останал някой специалист то той е над 80 години и всичко е забравил.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков отдавна каза, че Русия няма да продава нефт, на страни които налагат лимит на цените.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия държи в ръцете си енергетиката на Украйна и на ЕС. Без Русия ЕС ще рухне. Това не е битка за Украйна, това е битка за съществуването на ЕС.
47
0
 
0
 
! Отговори
Затвор за Качака преди 1 година
Ние, вързахме и цъфнахме - та, започнахме да оправяме чуждите проблеми... А дори това, което знаем от пропагандните телевизии е далеч от истината... Не го мислете Путин, Китай и т. Н. Гледайте си вашите канчета.....
46
0
 
0
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Купувачи на нефт винаги ще има, въпросът е цената!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 64Вероятно, би могло, не е изключено
44
0
 
0
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Заплашваха гнусофилите па клекнаха както винаги
43
0
 
0
 
! Отговори
До53 преди 1 година
Викаш те хитрите китайци или пък лукавите турци гламави и ще изкупят всичкият руски петрол на пазарни цени а няма да почакат да влезе в сила таванът на цената му?
42
0
 
0
 
! Отговори
до 64 преди 1 година
А пък всички русофили по някаква причина са все душевно и психично болни :)
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам доста голяма разлика в изказванията на русофили и русофоби. Прави впечатление че русофобите ползват много нечистоплътен език.
40
0
 
0
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
Брюксел и шефчетата от Вашингтон не разбраха, че света е голям и нищо не почва и не свършва с Европа и САЩ. Като не искат и прилагат антипазарни мерки има и други пазари. С газта ги пробваха, не фалираха, намери се пазар. С нефта сега, пак ще се намери пазар.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз *** *** няма ли да каталясва вече
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да намери ве :)
37
0
 
0
 
! Отговори
путин ще намери.. преди 1 година
путин ще намери едно голямо guлgo в едни по-задни и ниски части на тялото си.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ВярноХубав въпрос, вероятно скоро ще видим
35
0
 
0
 
! Отговори
ЗигХаил_КомДем преди 1 година
Аз като КомДем (КомунистДемократ - такива са всички като членовете на ДБ, ПП, ГЕРБ, ДПС) предлагам Русия да плаща по $60 за всеки изнесен барел петрол.... Тоест отива търговеца прибира петрола и си взима дължимите от Русия пари.... Това е истинско разрешение на проблема с Русия.... Сега друг е въпроса може ли да стане, как ще стане и прочие ... но това са дреболии,,, хахххахаххаххахахахаха
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа,сега Китайци,Индийци и Турци като почнат да се мръщят и те на цени над 60 долара,най вероятно ще ви се наложи да търсите пазар на Луната или на Марс!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
Вярно преди 1 година
Някой да ме светне за руската космическа индустрия, защото нещо много ми убягва. За някогашната съветска космическа индустия знам, но за руска такава? Какво имат?
32
0
 
0
 
! Отговори
Смех преди 1 година
...дали пък при дерогацията на руския нефт---сега при 60$/ барел нема БЕНЗИНА да стане на 1,60 лв. Бе.....хахахаааа
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отговорът на Русия е светкавичен всички които одобрят таван на цените остават без руски петрол. Блумбърг още преди два дни публикува Китай е готова да изкупува руски петрол предназначен за Европа, Индия също ще се включи. Така, че ЕС отново е прецакан и безпомощен.