Олена Зеленска ще стартира форума в Давос с призив за доставки на оръжие

Володимир Зеленски ще говори чрез видео връзка
17 яну 2023 07:00, Нели Христова
209
Олена Зеленска ще стартира форума в Давос с призив за доставки на оръжие
Снимка: БГНЕС

Голяма украинска делегация от министри и кметове, ръководена от първата дама на Украйна Олена Зеленска, стартира днес на Световния икономически форум в Давос мащабна кампания за лобиране за по-голяма помощ и доставки на оръжие от Запада.

"Ето защо съм тук", заяви кметът на Киев, бившият шампион по бокс в тежка категория Виталий Кличко, пред репортери, когато го попитаха за необходимостта от нова помощ. "Много е важно да имаме лична връзка".

Годишната среща в Давос в швейцарските Алпи събира стотици правителствени ръководители, министри и хиляди бизнес лидери, като в сряда ще се яви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Нахлуването на Русия в Украйна е една от най-големите теми на тазгодишната среща на върха, която започва официално днес вечерта.

Зеленска ще говори лично днес на една от откриващите сесии, а съпругът ѝ ще говори чрез видеовръзка на събития в рамките на форума в сряда и четвъртък.

Предвидено е да присъстват кметовете на няколко други града, включително Николаев и Лвов, както и министрите на икономиката, културата и цифровите технологии, което прави украинския екип една от най-големите национални делегации на събитието.

"В момента икономиката в Украйна е напълно разрушена, разрушена е инфраструктурата, разрушен е нормалният живот на нашите граждани", заяви Кличко пред репортери на английски език. „Войната е голяма трагедия, защото Путин има болната идея да възстанови съветската империя. Ние живяхме в империята и не искаме да се връщаме в СССР. Виждаме бъдещето си като част от европейското семейство", добави той.

Руските официални лица и бизнес лидери не бяха поканени в Давос, като за много от тях така или иначе важат забрани за пътуване и санкции на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
5
 
! Отговори
ЦИРК , НЕ ФОРУМ!!!! преди 1 година
МЕРКЕЛ ДА ОТКРИЕ ФОРУМА С ИСТИНАТА ЗА ПОДПАЛВАНЕТО НА ВОЙНАТА ..ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА Е НОМЕР ЕДНО В СВЕТОВНИТЕ ФОРУМИ ..СЛЕД НЕЯ ДАЙТЕ ДУМАТА НА ОЛАНД, И ТОЙ КАТО МЕРКЕЛ Е УЧАСТНИК,ПРЯК СВИДЕТЕЛ НА ЗАГОВОРА ЗА ПОДПАЛВАНЕ НА ВОЙНАТА С РУСИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАКВО НИ ПРОБУТВАТЕ ТЕЗИ КВАЗИ ГЕРОИ! ПОДПАЛАЧИ НА ВОЙНАТА ОТКРИВАТ ФОРУМА!!!ЧУДО НА ЧУДЕСАТА!И БЕЗ ПРЕУВЕЛИЧЕНИЕ , МЕРКЕЛ ПРЕОБЪРНА СВЕТА , ТОВА Е ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ В ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ДЪРЖАВИТЕ , СТРАТЕГИЧЕСКО ПРЕОРЕНТИТАНЕ,ТОТАЛНА ПРОМЯНА
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укерутката ЕлелеЕва Фонтан БърбърБраун. Да уважаваме тъз дяволешка. Съдвата е избрала Лелята защитавайки децата си, сънародниците се живущи и заради Зеленски умиращи в Украина. Та мама Льонушка ще бъде украинската майка която ще натисне спесака на Калашника или оплете бримката за бесилото или най вече ще драсне клечката на Зеленски, завит като палачинка в одеало накиснато в нафта . Иде ден Сатаната да си плати. Директно от горящатата палачинка в Казана на горния етаж.
114
1
 
8
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
"Олена Зеленска ще стартира форума в Давос с призив за доставки на оръжие" - браво на американските ***.... Над 1000 американски бойни машини са прехвърлени в Европа през последните дни...Не си научи урока тая Европа!!
113
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
днес им слушах речите на тези държавни представители,останах с печетление че тези управители живеят в паралелен свят
112
1
 
4
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Taзи първо да обяви какви пари има откак наркотици е президент на укроландия
111
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
0лена зеленогорска, да си плати първо данъците от офшорките, пък тогава да стартира по форумите!
110
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който дава оръжие и подклажда война има черна душа.
109
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглост!
108
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тамса добри хора. ЕЛитът на Света - би трябвало да помогнат на горката жена.
107
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е те и сега пращат,ама толкова колкото,че да умират повече украинци.Някой ей така ще ти даде оръжия за милиарди,щото си руса.
106
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленото ми опротивя като цвят даже.....
105
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Оленка стигна чак до Давос, работата става дебела, май тя командва парада и Зеленски, ах, ах, ах! Браво Оленка!
104
4
 
28
 
! Отговори
мак преди 1 година
Зелените станаха звездипунтамара. Очаквам да открият евровизия с призив за още помощ, а защо не и олимпиади и всички спортни мероприятия. Но какво си мислят, че целият свят им е длъжен и вечно само ще им дава и дава, каквото наредят? Докога, за чия сметка? Освен това зеления бе информиран от сащ за планове на Русия, но не повярва и пренебрегна предупреждения.
103
32
 
1
 
! Отговори
до 108 мда преди 1 година
Войната я започна русия. А можеха да изиграят лошия запад и да не я започват. Ама на, ра6истите решиха да го играят по американска *** и нахлуха. И сега правят което американците искат от тях. Също както преди 80 години поляците изиграха хитлер.
102
5
 
26
 
! Отговори
Песен за Кака Олена преди 1 година
Американските палати-ах палати! Ми станаха познати, ах познати! Сметки потайни, долари безкрайни! С Зеленски шмъркам до зори!
101
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай ***: Ами те българите това искат бе! Съдя по действията, а не по думите. Не виждаш ли, че все си избират такива управляващи, които дават всичко от себе си да въвлекат България във война?!?!?!?
100
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кличко пред репортери, че на английски език?! Доста е напреднал.
99
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Африка можеш да си купиш автомат за няколко десетки долара. И в Украйна е така. Извод? Мачкай ги Вова! Смачкай до последно!
98
4
 
37
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
С просия войната не може да бъде спряна. Само ще бъде раздухвана. Нито ден без зеленски или зеленска. Гади ми се и от двамата.
97
4
 
37
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Вече очаквам всяко световно събитие, независимо за какво е- Оскари, малинки, Нобел, мис и миски, спортни надпревари и т.н. да започва с призив на Нарко и жена му за доставка на оръжие. Накъде върви света? Явно към трета световна. Жална ни майка!

Спонсорирани публикации