Олена Зеленска ще стартира форума в Давос с призив за доставки на оръжие

Володимир Зеленски ще говори чрез видео връзка
17 яну 2023 07:00, Нели Христова
209
Олена Зеленска ще стартира форума в Давос с призив за доставки на оръжие
Снимка: БГНЕС

Голяма украинска делегация от министри и кметове, ръководена от първата дама на Украйна Олена Зеленска, стартира днес на Световния икономически форум в Давос мащабна кампания за лобиране за по-голяма помощ и доставки на оръжие от Запада.

"Ето защо съм тук", заяви кметът на Киев, бившият шампион по бокс в тежка категория Виталий Кличко, пред репортери, когато го попитаха за необходимостта от нова помощ. "Много е важно да имаме лична връзка".

Годишната среща в Давос в швейцарските Алпи събира стотици правителствени ръководители, министри и хиляди бизнес лидери, като в сряда ще се яви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Нахлуването на Русия в Украйна е една от най-големите теми на тазгодишната среща на върха, която започва официално днес вечерта.

Зеленска ще говори лично днес на една от откриващите сесии, а съпругът ѝ ще говори чрез видеовръзка на събития в рамките на форума в сряда и четвъртък.

Предвидено е да присъстват кметовете на няколко други града, включително Николаев и Лвов, както и министрите на икономиката, културата и цифровите технологии, което прави украинския екип една от най-големите национални делегации на събитието.

"В момента икономиката в Украйна е напълно разрушена, разрушена е инфраструктурата, разрушен е нормалният живот на нашите граждани", заяви Кличко пред репортери на английски език. „Войната е голяма трагедия, защото Путин има болната идея да възстанови съветската империя. Ние живяхме в империята и не искаме да се връщаме в СССР. Виждаме бъдещето си като част от европейското семейство", добави той.

Руските официални лица и бизнес лидери не бяха поканени в Давос, като за много от тях така или иначе важат забрани за пътуване и санкции на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
19
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това вече тотално излиза от рамките на нормалното. Като нямате оръжия, защо воювате, бе? Зомбита укронациски. Дайте, дайте, дайте...Предизвикате тази война, а се оказва, че нямате пари и оръжия да я водите. Западът +помага+, но не даром и за 1 ден може да си смени мнението и да ви тегли една матна. Като в Афганистан.
15
1
 
6
 
! Отговори
23 няма да липсваш преди 1 година
на никой.
14
21
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислех, че форумът е икономически. За Олена и Володимир. Как ще свършат? Ако Русия падне - крале на Украйна. Ако Украйна падне - на кокаин в Лондон. Русия не може да падне докато войната е на съседна територия, а заводите й зад Урал работят. За Украйна не знам - с танкове или без - само болката е различна. Значи, на кокаин в Лондон. Защо на кокаин? Защото нормален човек не би преживял да унищожи страната си. Беше хубава, мирна.
13
22
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хубавото е, че с непрекъснатият си рев и просия, украинците почват да омръзват дори на хората които им симпатизираха.на икономически форум ще искат оръжия?
12
15
 
35
 
! Отговори
Обам Бараков преди 1 година
Скоро тая война ше прерасне в Отечествена за Русия. . И тогава ще стане страшно. Те в момента воюват със стари железа. Ама като пуснат по новите ще стане интересно.
11
9
 
29
 
! Отговори
еФтин рушки трол преди 1 година
"Огромната част от световния елит не удостои форума с вниманието си....." без въображение. денги нет?
10
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На годишната среща в Давос в швейцарските Алпи много й се искаше да събере стотици правителствени ръководители, министри и хиляди бизнес лидери, но тези мечти си останаха само в плановете и проектите. Огромната част от световния елит не удостои форума с вниманието си.
9
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зе-клоунадата е острието на колективния запад и няма как васлните слуги на хегемона да не аплодират Олена, да не я вдигнат на ръце и да не заподскачат по бендеровски.
8
2
 
27
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Ужасно е каквото става, как да се спре - въпросителна без отговор. Нулева дипломация, 30 години минаха при очевидни конфликти и - нищо.
7
7
 
41
 
! Отговори
Бойкот на ОLX преди 1 година
Зелената тениска го е страх да излезе от бункера, затова не отива...
6
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ще върти ли тръби.
5
8
 
47
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
От кога просията се нарича форум? Да пробва по автогарите ,гарите ,метрото ,пред магазините ,а ако не и се получи може да изкарва и по други начини...
4
5
 
44
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ОПОЗОРЕНАТА ЕВРОПА !!!
3
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кукленото шоу продължава. Зеленските мъпети подскачат в синхрон с краварските ритми
2
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давос не беше ли икономически форум? Толкова ли са изпаднали "най-богатите" че отчаяно се нуждаят от ресурсите на Русия?
1
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв форум, какви 5 лева. Чист събор на opкитe и гнoмитe.

Спонсорирани публикации