Михайло Подоляк за позицията на Радев: Този човек иска Украйна да застане на колене

Вие сте страхотна страна, заявява съветникът на Зеленски
12 фев 2023 21:19, Нели Христова
783
Михайло Подоляк за позицията на Радев: Този човек иска Украйна да застане на колене
Снимка: БГНЕС

Румен Радев не предлага мир, не предлага войната да се прекрати, той не предлага основното – Русия да напусне нашата територия. Той ни предлага да застанем на колене и да продължаваме да позволяваме нашите деца да бъдат убивани.

Това заяви в интеврю за bTV съветникът на Володимир Зеленски Михайло Подоляк.

"Украйна се отнася топло към България, към обществото, което разбира какъв тип война Русия води срещу нас. Според мен в Европа няма държава, може би, Унгария е изключение, но няма такава, която да не е разбрала природата на тази война, причината за тази война. Както и президентът на България трябваше да излезе и да каже. Вижте, той предлага на Украйна да застане на колене и да приеме решението, че Украйна повече няма да я има", казва още той.

"Това е невъзможно. Искам да е ясна официалната позиция на Зеленски. Той много ясно казва следното: "Ние няма да капитулираме. Ние няма да загубим. Няма да застанем на колене. Няма да си дадем територията. Ние няма да си затворим очите пред масовите убийства. Ние няма да направим нищо от това. Ще воюваме, за да освободим територията си”. Всеки един президент, на всяка една страна би казал това. Защото, ако това се беше случило на България, навярно и българите щяха да защитават своите семейства и деца. Нашата позиция е кратка, а именно напускането на руските войски от територията на Украйна. Това е единственият начин да се прекрати тази война. Други начини няма. Няма нужда от илюзии за това къде и какво можем да договорим. Защото Русия дойде в Украйна не за да вземе територията, а за да унищожи максимално украинските граждани, както и украинската държавност", категоричен бе Подоляк.

Запитан за помощта, която България е оказала на Украйна, той заявява:

"Вие сте страхотна страна, която наистина много ни помогна. Вашият премиер сам ще реши кога е готов да говори за това публично. Не можем да говорим за това заради партньорските ни отношения с другите страни. Даваме право историческата мисия да бъде изпълнена от тях, а именно да разкажат кога, как и защо са подкрепяли Украйна, на какъв етап. Това, което касае България мога да кажа следното: В най-тежкия момент от войната, България наистина много помогна на Украйна и ние завинаги ще запишем това в нашите сърца."

"На практика в Европа всеки политически елит тотално разбира своята отговорност, която трябва да носи в рамките на оказаната помощ за Украйна и да заеме правилната позиция. Вашият премиер демонстрира това несъмнено в онзи момент", казва още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


783
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
550
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП+ДБ=Костовизъм+шарлатани,лъжци и аматьори.
549
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е пръв комунист и глобалист... но "мачкай глобалистите"... аман!
548
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плъхдоляк, какво си направил за нас, че да ти дължим нещо, както разбирам простоКиро вече се е постарал и ви е пратил.
547
5
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Хохлите да не би да са солта на земята? Не им дължим НИЩО!
546
4
 
10
 
! Отговори
Кой преди 1 година
каквото е забъркал това ще сърба! Ние нямаме абсолютно никаква вина за войната между Русия и Украйна и съвсем естествено е да гледаме собствените си интереси на първо място! Егоистично звучи, но това е положението!
545
3
 
6
 
! Отговори
Tsvetan s7406087068 преди 1 година
Ei mishok marsh ot BG
544
3
 
11
 
! Отговори
Куку преди 1 година
По руск*та тв гледах за благосъстоянието на съветника. Военни действия, доларес.
543
7
 
7
 
! Отговори
Сс преди 1 година
Че то украинките доста честичко застават на колене с гръб към врага.Лошото е че скоро и на самите украинци ще им се наложи да ги *** руснаците в тази поза.
542
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, Радев! Мачкай глобалистите
541
10
 
5
 
! Отговори
Doko doko преди 1 година
До Един -Човека просто казва неговата гледна точка. А че радев играе постановката Между два стола е видно на всички. По-добре да си беше мълчал най-добре щеше да е
540
8
 
22
 
! Отговори
Един преди 1 година
Какъв съветник е този смехурко? Откъде накъде той си позволява да се изказва против българския Президент?
539
10
 
24
 
! Отговори
Сократ преди 1 година
А кой пръв започна да убива децата на Донбас?
538
16
 
9
 
! Отговори
браво преди 1 година
радеф много добре си изигра картите, тази негова позиция за войната ако я беше казал преди изборите нямаше никакъв шанс за втори мандат,
537
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Погледът му е изпълнен с мъдрост толкава, колкото на Жан Виденов преди хиперинфлацията.. тежко и на Украйна с такива съветници... задава им се валутен борд.
536
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ме интересуват политикани тип Пендарковци, По-доляци, НАЙ-ДОЛЯЦИ И УЛТРА-ДОЛЯЦИ... Не гласувайте за още по-опасното нещо на власт от ГРОБ - това са маскираните едва-едва костоваци - разсипници на България. Това са Раз дай България и Продай промяната...
535
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато съветник на един президент коментира изказванията на друг президент се вижда колко е капацитета на съветника, колкото и на медиите които отразяват скандалното му изказване... И да Украйна благодарение на режима на Зеленски е на колене и то и пред изтока и пред запада... Това е видно за всеки обективен човек. Такива младички и неопитни ескалационни типажи-съветници разбира се савмо влошават нещата на държавата. Вижте му годините - какъв му е опита че да съветва за каквото и да било
534
11
 
33
 
! Отговори
Статистик преди 1 година
Тоя мършаляк не знае ли, че Радев се е заклел да брани интересите на България, а не на Бандерия? А ако бях на мястото на Радев, моментално ще му изпратя сметката от издръжката на бандурите у нас, както и за изпратените оръжия!
533
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой направи кървав преврат с хиляди убити и без един да е осъден между които и журналисти и депутати ,той на демокрация да не ни учи
532
14
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Цинизъм е да кажеш на хората,които винаги са живели на тая земя,че ще ги бесиш,щото те били приели някога културата на руснаците -----////------- Да, ок. Вие твърдите, че някой някъде е казал това и по тоя случай Путин на два пъти напада Украйна, причинявайки повече от милион жертви, над 10 млн бежанци и разрушена държава. Защото една жена казала, че някой някъде заплашил? Така ли?
531
15
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
До Сата НАТО,а какво трябва да каже според теб Ето ви икономиката на България само кажете,какво искате и ще го плати български данъкоплатец. ----///----- Кога Украйна е искала от нас пари? Искаха оръжие, за да се защитят. Оръжие, което българите никога няма да използват.

Спонсорирани публикации