Михайло Подоляк за позицията на Радев: Този човек иска Украйна да застане на колене

Вие сте страхотна страна, заявява съветникът на Зеленски
12 фев 2023 21:19, Нели Христова
783
Михайло Подоляк за позицията на Радев: Този човек иска Украйна да застане на колене
Снимка: БГНЕС

Румен Радев не предлага мир, не предлага войната да се прекрати, той не предлага основното – Русия да напусне нашата територия. Той ни предлага да застанем на колене и да продължаваме да позволяваме нашите деца да бъдат убивани.

Това заяви в интеврю за bTV съветникът на Володимир Зеленски Михайло Подоляк.

"Украйна се отнася топло към България, към обществото, което разбира какъв тип война Русия води срещу нас. Според мен в Европа няма държава, може би, Унгария е изключение, но няма такава, която да не е разбрала природата на тази война, причината за тази война. Както и президентът на България трябваше да излезе и да каже. Вижте, той предлага на Украйна да застане на колене и да приеме решението, че Украйна повече няма да я има", казва още той.

"Това е невъзможно. Искам да е ясна официалната позиция на Зеленски. Той много ясно казва следното: "Ние няма да капитулираме. Ние няма да загубим. Няма да застанем на колене. Няма да си дадем територията. Ние няма да си затворим очите пред масовите убийства. Ние няма да направим нищо от това. Ще воюваме, за да освободим територията си”. Всеки един президент, на всяка една страна би казал това. Защото, ако това се беше случило на България, навярно и българите щяха да защитават своите семейства и деца. Нашата позиция е кратка, а именно напускането на руските войски от територията на Украйна. Това е единственият начин да се прекрати тази война. Други начини няма. Няма нужда от илюзии за това къде и какво можем да договорим. Защото Русия дойде в Украйна не за да вземе територията, а за да унищожи максимално украинските граждани, както и украинската държавност", категоричен бе Подоляк.

Запитан за помощта, която България е оказала на Украйна, той заявява:

"Вие сте страхотна страна, която наистина много ни помогна. Вашият премиер сам ще реши кога е готов да говори за това публично. Не можем да говорим за това заради партньорските ни отношения с другите страни. Даваме право историческата мисия да бъде изпълнена от тях, а именно да разкажат кога, как и защо са подкрепяли Украйна, на какъв етап. Това, което касае България мога да кажа следното: В най-тежкия момент от войната, България наистина много помогна на Украйна и ние завинаги ще запишем това в нашите сърца."

"На практика в Европа всеки политически елит тотално разбира своята отговорност, която трябва да носи в рамките на оказаната помощ за Украйна и да заеме правилната позиция. Вашият премиер демонстрира това несъмнено в онзи момент", казва още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


783
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
490
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хохохох, този "човек" е долнопробен руски агент. Какво друго може да иска?!?
489
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е недопустимо интервю. Телевизията която го е излъчила трябва да бъде санкционирана. Моя въпрос е такъв. България суверенна страна ли е ?
488
6
 
6
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До пожарникар И да спазваме Българската поговорка, преклонена глава сабя не я сече.Затова сме в това положение. Позицията на Президента е несъвместима с Европа. Лично да си мисли каквото си иска, но като държавн глава на държава от ЕС трябва да следва общата позиция.
487
8
 
9
 
! Отговори
пожарникар преди 1 година
Правилно постъпва Радев. Когато има пожар не трябва да се хвърлят дърва е огъня за да не прерасне в ОГНЕНА СТИХИЯ.
486
15
 
7
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Такива като Радев, навремето ги разстрелвахме с ''шмайзера''
485
10
 
23
 
! Отговори
Емил Стефанов преди 1 година
Нагла и нахална бандеровска ***...
484
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече и на децата им стана ясно, че няма по-гнycно същество от зеленочорапестото нищожеcтво.
483
12
 
9
 
! Отговори
кой кого подклажда преди 1 година
А бе путифиле ,кой ви излъга ,че сте мнозинство във България ,откъде това самочувствие -- ами вижте се бсп и възрадане не можете да хванете 20 % като бсп се правят на европейци ! Къде сте ръгнали да командвате пътя на БГ На путин бляновете за реванш и ссср 2 съвсем скоро ще изчезнат ,ама срама от поведението на палеативната фигура ще остане ! А вие може да сте патриоти ,но във никакъв случай не сте бг патриоти .Жалки и неграмотни сте .А на историка дето ви води и двойка не бих му писал !
482
11
 
10
 
! Отговори
кой кого подклажда преди 1 година
Президент, ама на натовска държава ,позицията му е уклончива ,неясна някаква широкоразкрачена ,различна от позицията на НАТО ,а ние сме във НАТО ! Путифилите искат точно това направете референдум да видиме колко сте вие и колко сме ние ,ако вие сте повече да излизаме от нато и ес и кучетата на яли заедно със велика путинска русия !Ще правим ссср 2 И ще се бориоме срещу империализма със 6000 хиляди руски атомни бомби -- тиогава вече и БОГ не може ви опази от запада ! Тогава ще го видим чорапа
481
14
 
15
 
! Отговори
това е реалността преди 1 година
Този човек Радев постави и България на колене!Всичко около нас буквално се разпада,институции болници мвр пътища,реномето на България е на най-ниско ниво заради такива корумпирани руски агенти!
480
9
 
7
 
! Отговори
кой кого подклажда преди 1 година
Във интерес на държавата агресор е България да се държи точно така както се държи зеления чорап -- НО-- за наше щастие чорапа не може да ни изложи колкото му се иска !
479
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този човек е президент на България избран от българите, а тебе кой те е избирал за нещо че да ръсиш глупости? укро нацист
478
16
 
11
 
! Отговори
кой кого подклажда преди 1 година
Да помогнеш на един народ да си запази свободата и избраната посока на развитие със оръжие не е подклаждане, а помагане -- да му помогнеш да се защити и да прогони от земята си врага не е подклаждане и не е опасност за нападане на друга държава никой не иска руска територия Е то русия може да си обяви цяла украйна за руска и да си тълкува всичко както тя си иска --- точно затова накрая може да се наложи целия запад найстина да се включи и да защити украйна така се деиства срещу държава агресор
477
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трансджендърите отново заработват трохички докато са с включен ***
476
13
 
7
 
! Отговори
кой кого подклажда преди 1 година
След втората свободна Русия признава границите на украина руснаците във украйна са свободни да заминат за русия или да останат ! РФ не е привлекателна за украйна която се ориентира про западно това на Путин не се харесва ,той вижда че украйна се отдалечава и решава да измисли начин да се спре със това или да превземе украйна -започва постепенно превземане на украйна което прераства във война целяща пълно превземане на украйна досега е заграбена една трета от страната и то най-индустриалната
475
20
 
19
 
! Отговори
none преди 1 година
В интерес на България е да стойм настрани от Руzия. Ако някой не го е разбрал до сега след Османската империя Руzия е источника на всяко зло в България.
474
15
 
12
 
! Отговори
кой кого подклажда преди 1 година
На Путин му се изясни че Украйна няма да му направи подарък и реши да си го вземе сам докато украйнската армия не се е подготвила окончателно ,беше и подведен че украйнците няма да се бият както при превземането на Крим . Навлезе вероломно под претекст че някакви фашисти щели да го нападнат тоест русия стана агресор -- едно е да си мислиш че ще те нападнат едно е ти да нападнеш ,На Украйна целта винаги е била освобождаване на окупирани от русия територии ,а на Русия заграбване на Украйна .
473
24
 
18
 
! Отговори
ноне преди 1 година
За съжеление е прав. Българския отново избра да се сниши на вместо да заеме твърда позиция и да отстоява интересите си. Чудя се Радев като е ткъв патриот щеше ли да се съгласи на Руzките условия ако това беше неговата страна, или щеше веднага да се съгласи и да стане част от Руzия ?!
472
15
 
34
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Не само Радев го иска ,целият български народ го иска. Един наш политик да има т***пки и да защити нещо в интерес на България.Хич не ме интересува дали е червен ,син или какъвто ще да е - това е в наш интерес и точка!
471
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мишел Онфре: Войната в Украйна е скалъпена и не е наша. Това, че искаме мир, не значи, че сме путинисти. Г-жа Урсула фон дер Лайен реши вместо французите тяхното бъдеще, казва френският философ и писател Мишел Онфре в интервю за предаване Punchline на Europe 1. Медиите смятат, че тази война започна на 24 февруари и просто забравят, че тази война съществува от десет години и че от десет години Западът е абсолютно несръчен.