Бербатов към децата: Не ви прави готини да се напивате, биете, да взимате наркотици

Прави ви готини образованието, заяви той
25 фев 2023 08:57, Нели Христова
82
Бербатов към децата: Не ви прави готини да се напивате, биете, да взимате наркотици
Снимка: БГНЕС

Изключително въздействащо обръщение към българските деца направи един от големите им любимци - българската звезда на световния футбол Димитър Бербатов. Той бе гост в "Шоуто на Николаос Цитиридис" по bTV, но на въпрос какво би казал на децата, обяви, че за тази тема трябва да заеме централното място на водещия, защото думите трябва да бъдат чути.

"Здравейте, аз съм Димитър Бербатов. Имам фондация от 15 години - за талантливи деца. Това което ще кажа е също и за тях. Но бих искал да се обърна най-вече към другите деца, към подрастващите младежи и девойки, които в момента се лутат - или са леко изгубени, или правят грешните избори на базата на това, че не търсят съвет или помощ, или просто защото са още малки и търсят пътя си в живота. Ще ви го кажа по начин, за да ме разберете, без да съм толкова краен, колкото си мислех, че искам да бъда.

Не ви прави готини да пушите. Не ви прави готини да се напивате. Не ви прави готини да ползвате райски газ. Не ви прави готини, недай си боже, да вземате наркотици. Не ви прави готини да държите наргилето и да си мислите, че държите света в ръцете си. Не го. Не ви прави готини да се биете по моловете или където и да е. Момичета, особено пък вие. Вие сте дами и трябва да се държите на положение. Тези неща не ви правят готини. Тези неща ви правят загубеняци. Нарочно използвам тази дума, защото на моменти сте загубени на моменти и търсите правилния път. Няма лошо, всички сме били там. Но искам да го знаете и да го чуете от мен.

Готини ви правят следните неща, част от които са: да сте образовани, да знаете как да говорите, да уважавате учителите си, родителите си, да знаете езици, да помагате при нужда, да казвате "здравей", "как сте". Тези неща ще ви направят готини. Да помагате на някой, който има нужда от помощ. Това ви прави готини в очите на хората около вас и специално в моите очи.

Разбира се, че ще правите грешки. Всички сме били там, аз съм бил там. Особено за момчетата, всички номерца са ми ясни, минал съм го този път.

Забавлявайте се, растете, търсете пътя си в живота. И се надявам да правите по-малките грешки. Има и такива - по-малки грешки. Има и много големи грешки, от които не може да се върнете назад.

Затова помислете върху всичко това", заяви в емоционалната си реч към българските деца Димитър Бербатов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
БайКольо преди 1 година
Така се прави! Браво Митко!Само с образование има прогрес. Всичко останало е чалга - чалга в политика, в съдебна власт, в администрацията, в спорта, в испълнителната власт. А чалгата неминуемо води до цiганизацiя и оскотяване.
42
1
 
2
 
! Отговори
+++ преди 1 година
До АнонименКупуват ги от брата на Митето....
41
3
 
0
 
! Отговори
Трактора преди 1 година
Те пък "децата" така се замислиха...съмнявам се че дори знаят кой е Бербатов. Има сега нови герои в мрежата
40
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата към Бербатов: Не те прави готин да се правиш на сърдитко и да бойкотираш БЪЛГАРСКИЯ национален отбор по футбол! Никой велик играч не го прави!!!
39
0
 
14
 
! Отговори
Морен сокол преди 1 година
Пропусна да кажеш ,че да слушаш чалга също не ви прави готини.
38
1
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
То добре, ама точно в "шоуто" на тоя кламер ли?Нито хумора му е хумор, нито излъчването му!Има хора грозни, дебели и въобще - непривлекателни, ама компенсират и те събарят от смях само с два погледа и без една реплика...А тоя Цити и това не може.И всичките сценаристи и пари да имаш на тоя свят, ако нямаш талант си оставаш посредствено водещо кьосе на посредствено шоунце...
37
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А къде дряма през последните 30г, когато "демокрацията", налагаше едни други ценности и модел на подражание? И то предимно от спортисти, и музикални изпълнители? Едните да са "батки", а другите ... и всичките са над нещатата (законите). Ами ето го сега резултата.
36
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Провален футболист, предател на националния ни отбор по футбол.
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взимат наркотици, защото закриха Спецпрокуратурата, която се занимаваше с наркоразпространението.
34
7
 
1
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Е какво няма да го псувам!?Излезе сам срещу Иванков,вместо да бие ниско в ъгъла или да подаде на съотборник,взе се разчекна като паяк,а ставахме шампиони при равен
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митко е един от малкото обществени личности, които имат съзнанието и могат да бъдат морални крепители на нацията. С цялото си поведение и с всяка дума той показа, уви, пълната несъстоятелност на политиците, които нито го могат, нито имат морала да го направят.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като стигнах до Шоуто на Николаос Цитиридис спрях да чета.
31
4
 
29
 
! Отговори
Даа преди 1 година
Добър Пример! Браво на Бербатов!!!Човек.
30
2
 
11
 
! Отговори
999 преди 1 година
А надрусаният Слави и кукувците му - какво ще изпеят по въпроса??? НЯМАТ НИТО ЕДНА ПЕСЕН ПРОТИВ ДРОГАТА. ДАЖЕ ОБРАТНОТО .
29
2
 
12
 
! Отговори
Майна преди 1 година
За разлика от него, братът на Рачков практикува точно това!!
28
4
 
34
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
АКО БЕРБАТОВ ПРАВИ ТОВА ПОСЛАНИЕ - МНОГО МЛАДИ ХОРА ЩЕ ЧУЯТ И ЩЕ РАЗБЕРАТ. ЧЕСТ МУ ПРАВИ ТОВА!!! НУЖНО Е И ДРУГИ УВАЖАВАНИ ПЕВЦИ И СПОРТИСТИ ДА ГО КАЖАТ !!! ПОЗДРАВЛЕНИЯ !
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митеее за продаване на наркотици на подрастващите брат ти колко присъди има?
26
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до някакьвси си:Бербатов, с топката беше цар на терена като играеше за Манчестър, а мнението му за днешната младеж е на 100% истина.
25
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лицемерче, брат му е дилър
24
1
 
22
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Шапки долу. Това е ролеви модел за подръжание. Дано има и други.

Спонсорирани публикации