Грижа за скалпа - как да излекувате акнето по него?

То може да бъде причинено от агресивни съставки в шампоана
3
Грижа за скалпа - как да излекувате акнето по него?
IStockphoto

Всички знаем за акнето по лицето. Изпитвали сме го в един момент от растежа си, опитвали сме различни начини, за да го победим и накрая успяваме. Научаваме урока си и започваме да се грижим по-добре за кожата, за да предотвратим повторна поява на досадните пъпки.

Но какво ще кажете за акнето по скалпа? Това е един проблем, за който рядко се говори, но все пак съществува. Още по-досаден е от пъпките по лицето, защото тук не може да видите акнето, но го усещате всеки път, когато се къпете, решете или оформяте косата си. И тъй като е прикрито от няколко слоя кичури, състоянието е малко по-трудно за лечение.
 
За щастие, почти винаги има решение на проблемите и акнето по скалпа също може да бъде предотвратено или лекувано.
 
Какво е акне по скалпа?
 
Както подсказва името, това е акне, което се появява по кожата на скалпа. Според трихолога Бриджит Хил, състоянието често се проявява като малки пъпки, които могат да бъдат сърбящи и болезнени, но не са заразени с бактерии или гъбички. Пъпките тук също могат да бъдат доста изразени, възпалени и чувствителни на допир.Всички знаем за акнето по лицето. Изпитвали сме го в един момент от растежа си, опитвали сме различни начини, за да го победим и накрая успяваме. Научаваме урока си и започваме да се грижим по-добре за кожата, за да предотвратим повторна поява на досадните пъпки.
 

Суха коса и скалп – грижата не бива да се подценява

 

 

Гуа ша – как помага за по-здрав скалп и растеж на косата?

 

 

Детокс на скалпа – как да го правим и какви са ползите?

Какво причинява акне по скалпа?
 
Фризьорът Фабиан Лугуин приписва рутинното миене с шампоан като причина за акнето по скалпа. Когато миете косата си твърде често, вие отнемате естествените вещества от скалпа, особено ако използвате агресивни шампоани, богати на повърхностно активни компоненти. Тези продукти имат склонност да лишават скалпа от неговите жизненоважни хранителни вещества и да го дразнят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Разбирача преди 1 година
Хвърлете 2 килограма злато през балкона и готово

Спонсорирани публикации