България: Открий и сподели - Царевец

0

Крепостта Царевец е най-посещаваната българска забележителност. Тя води класацията в топ 100 от туристическите обекти в страната.  Синоним на величието, слава и богатството на България, крепостта се намира на едноименния хълм в старата част на Велико Търново, недалеч от центъра, и е превърната в архитектурно-музеен резерват.

Най-голямата атракция на Царевец е нощният аудиовизуален спектакъл "Звук и светлина". На фона на драматична музика, безброй разноцветни светлини, лазери и църковни камбани разказват славната и трагична история на Второто българско царство. Гледката е наистина вълнуваща и всеки, който може да се наслади, не бива да я пропуска.  Кога се провеждат аудиовизуалните спектакли, можете да намерите на сайта на крепостта в интренет.

Царският дворец е реконструиран с неговите тронна зала, дворцова църква и царски покои. Оттук са управлявали царете Асен I, Петър IV, Калоян, Иван Асен II, Иван Александър, Иван Шишман.

Над двореца се намира и възстановената Патриаршеска църква. Иконописите ѝ пресъздават възхода и залеза на Второто българско царство, а самата тя впечатлява с мащаба и уникалната си архитектура.

Тук е и реставрираната Балдуинова кула. Историята разказва, че тук е бил затворен плененият в битката при Одрин пръв латински император Балдуин, който по-късно намира смъртта си в нея.

Крепостта Царевец има много тайни, които ще ви разкрие само, ако я посетите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: царевец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари