Спипаха в Узбекистан обвинения за убийствата пред дискотека "Соло"

Илиян Тодоров е опитал да излети за Истанбул
Обновена: 6 мар 2023 13:32 | 6 мар 2023 13:32, Красимир Ангелов
102
Спипаха в Узбекистан обвинения за убийствата пред дискотека "Соло"
Снимка: БГНЕС

Осъденият за двойното убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров е задържан в Узбекистан, съобщава БНР.

Той е арестуван на летището в столицата Ташкент при опит да излети за Истанбул. Тодоров е бил спрян заради съмнения за фалшив паспорт.

Още по темата
След експертна оценка на снимки от Националния институт по криминалистика към МВР е потвърдено, че става дума именно за изчезналия преди повече от 12 години мъж, осъден за двойното убийство пред столичната дискотека.

Предстои да бъдат изпратени документи за екстрадиция.

Двойното убийство пред дискотека „Соло“, което се намира на метри от съдебната палата, бе извършено на 18 април 2009 г. Тогава след скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров, които починаха. Техен приятел също бе нападнат, но оцеля.

По случаят бе задържан Илиян Тодоров от Перник. Окончателната присъда на Тодоров бе потвърдена от ВКС в края на 2013 г.

Той обаче избяга от България, за да не излежи доживотната си присъда за смъртта на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед и 24-годишния Васил Александров.

В последствие той беше публикувал клипове в интернет, с които отричаше да е замесен в двойното убийство. Така и обаче не бе открит точно къде се укрива. Той бе обявен за издирване от Интерпол с червена бюлетина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще си остане в Узбекистан! Първанов там отстреля някакво животно!ПРИЯТЕЛИ НА ПЪРВАНОВ! НЯМА ДА ДОЙДЕ!
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА ВСИЧКИ СЪДИИ ПРОКУРОРИ И СЛЕДОВАТЕЛИ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ПРОВЕРКА НА ДОХОДИ ,ИМОТИ И ЕКСКУРЗИИ ЗА ХИЛЯДИ ЛЕВА!КАК ЕДИН ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ МОЖЕ ДА СЕ СДОБИЕ С ИМОТИ ЗА МИЛИОНИ! ЕЕЕ ТЕ ТАКА!ПРИКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИ ,НАРКОТРАФИКАНТИ, КОНТРАБАНДА НА ЦИГАРИ И КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ! ЧИНАЛОВА ЩЕ ПРАВИ СЪДЕБНА РЕФОРМА! РАШКОВ ЗНАМЕ НА БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА!
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този убиец е роднина на Президента Първанов.Затова и не беше осъден, но макар и след 12 години има възмездие, дори и за комунистите....Ако може това да успокои с нещо родителите на убитите невинни момчета.
84
1
 
1
 
! Отговори
Бонго,ама от Конго преди 1 година
А кво стана с Брендо,ве?Последно беше индентифициран в Киев.
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обвинен или осъден?!
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас. Държава, извън ЕС ни арестува престъпник, за убийство, а в ЕС никой не го и търси. Пълна пародия е този ЕС.
81
0
 
2
 
! Отговори
Асан Карагъзъ преди 1 година
До Анонимен 84Ружа отдавна са я изяли рибите.
80
0
 
3
 
! Отговори
куку от карлукуву преди 1 година
полицаите на заден кадър много влюбено се гледат.
79
1
 
8
 
! Отговори
G.I. Joe преди 1 година
Всичките комунистически отрочета са такива престъпници.
78
0
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
тия в перник и Кюстендил и Благоевград са страшни сатрапи ! навремето ако не се лъжа някъв от перник утрепа и Георги Илиев .... а той си беше топ бандит !
77
1
 
11
 
! Отговори
= преди 1 година
Първанов го оттърва преди години, дали ще го оттърве и сега? Пернишките крастави кучета ще се надушат отново, въпроса е дали първанката още има реални позиции във властта
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очакваме с цветя Ружа, Братя Галеви и всички незнайни жертви на правосъдието. Ружа ще ни я вземат от САЩ. Няма да ни я дадат да я пуснем.
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маститите адвокати пак ще залеят телевизиите. Ще искат преразглеждане на делото, ново дело и т.н. Пак ще вземат пари, ако бащата още има. Има присъда, да се осъди за бягство от закона, да се прибере завинаги. 12 години ни прави на маймуни.
74
2
 
5
 
! Отговори
до 71 преди 1 година
До Анонименти си типичният български всезнайко ! 1во когато Фрийман беше намушкал сина на Монов -психлога минах от там случайно и трябва да ти кажа че никой случаен не носи и вади огромен нож туко така...после се разбра че е от няква ултра лява организация на анарахисти . феновете на Левски пък са ултра десни . и така . а перничанинът само като му видиш гнусната физионмия ти става ясно че няма как да е невинен ! и кой ръга 3ма човека с нож при самозащита ....нелепо е тва е което си написал !
73
3
 
1
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
До lolсамо че по времето на соц=а имаше милиция и прокоратура ....сега няма нищо !
72
2
 
7
 
! Отговори
lol преди 1 година
Същата работа като по време на соца. Бащата партиен функционер прескача закона, за да може синчето му да си спаси зaдникa. Имаше прекалено много доказателства, вкл. камери, така че нямаше как да го оправдаят, въпреки че се опитаха да го изкарат самозащита. Дори на таксиджията беше казал 'Заклах ги.'
71
1
 
1
 
! Отговори
до 78 преди 1 година
До ЗАПОЗНАТиздирва Интерпол няма да му се размине ! у нас прокоратура и съд няма мн отдавна така че ...там да го осъдят
70
10
 
7
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 1 година
Има 2 деца. Жена му е местна . Хората в тази държава ценят много семейството .Не е като в Евротолерастката България . Узбеките НИКОГА няма да разбият живота на едно семейство заради някое външно посолство. Имат закон който гласи че неможеш да бъдеш екстрадиран за престъпление в чужда държава ако имаш местна жена и деца! И в други държави е така. Затова е избрал да се скрие там !
69
3
 
29
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 1 година
А защо криете а не напишете че убиецът е пуснат от съдия Румяна Ченалова която е арестувана след това и последствие оправдана от колегите и. Днешен депутат от Възраждане. За мен Ченалова трябва да изгние също в затвора само за това си престъпление извършено за пари.
68
12
 
8
 
! Отговори
до Сту преди 1 година
Факт е че назобаните хокеисти са започнали първи. Привишил си е пределите за самоотбрана ФАКТ. Виновен е ФАКТ. Но не заслужава доживотна присъда. 15-20г максимум !

Спонсорирани публикации