Българи задържани при посещение на Александър Вучич в Сърбия

Това потвърдиха български представители
11 мар 2023 19:15, Росен Стойчев
52
Българи задържани при посещение на Александър Вучич в Сърбия
Снимка: БГНЕС/EPA

По време на визитата на сръбския президент Александър Вучич в Босилеград и околностите бяха задържани и отведени в полицията лидерите на местните българи и членове на Културния информационен център. Това бе първа визита на сръбски държавен глава от 97 години насам.

Още по темата

По време на речта си в Босилеград Вучич буквално каза следното: "Радвам се, че няма разлика между сърбите и българите по начина, по който живеят и че чувствате начина, по който се отнася държавата към Вас". Той благодари и похвали кмета на града Владимир Захариев, който се превърна в основно оръдие на полицейската репресия срещу българите в региона. "Той ще бъде на власт докато е жив", каза още Вучич.

„Бях арестуван аз и жена на име Даниела – тя е учен, професор. Бях задържан около 10 ч. сутринта, защото имах няколко плаката, които исках да покажа на Вучич“, каза Димитър Димитров пред БГНЕС.

Той разказа още, че е бил задържан в ареста, където е чакал 30-40 минути без никой нищо да му каже. След няколко часа бил пуснат, след като посещението на Вучич приключило.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
10
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Жалка картинка сме 22 Пропуснах да ти кажа, че имаме малцинства на други места, едното е Албания - държавата с която никога не сме воювали. Ако познаваш хора по света, попитай ги дали има конфликти между българи и албанци. Гените и вярата са по силни от религиите.
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е наша територия там!Вучич ли прати да арестуват човека?!Май ще разваляме комшулука!!!!!
21
8
 
19
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Жалка картинка сме 22 Пропусна Украйна, руснаците забраниха часовете по български във временно окупираните територии, събориха паметника на Цар Кубрат и да не отваряме темата кой какви гени носи, защото пРосия винаги воюва на места на които има български ген в изобилие или са свързани с България. Четерите държави които не признаха пан-славизма и не сложиха цветтовете му на знамената си - България, Украйна, Полша и Беларус - това са тръните в очите на империалистите от блатото.
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофили, с тия ли ще правите съюз?
19
5
 
11
 
! Отговори
Жалка картинка сме преди 1 година
Когато няма силна държава е така. Всеки започва да си прави гаргара с теб, и с малцинствата ти. Македония, Сърбия, нямаме на друго място, че и там да ги тормозят. За майтап сме на всички. Жалко, че да се наречеш българин, означава да се подложиш на присмех, а вече и на физически заплахи. И това на 50 км от България. Не дай Бог, да чакаш подкрепа, ако ти трябва някъде на десетки хил км! От умрял писмо.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18 Трябва да питаш Вучич и Путин за това. Макар, че отговорът ясен.
17
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия е руска военна база. Води двойнствена, сепаратистична политика към съседите си, особено България. Сърбия е заплаха за мира на Балканите и Европа.
16
5
 
8
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 11 И какво ще направи Лилипутин? Най много да изпусне газ през задницата си и да вмирише бункера. Путин и Хитлер - братя по бункер! Живеят и умират в бункери.
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо напоследък се търсят конфликти със съседните страни? Достега всичко ли беше мед и масло и сега изведнаж всеки се сетил да си търси права. Кой подбутво това точно сега и с каква цел? Най-лесно се разпалва конфликти на етническа остова,
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** как ве, *** те са ни братя ве, *** Джокович, *** Лепа Брена, *** плескавици!!!
13
1
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Абе, ти голем путинофил си бил бе. Сигурно си против изграждането на паметник на хан Аспарух на мястото на ***. Съгласен си само, ако е паметник на ***.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 12 Да светът вече знае за нас уви!-:( Оказахме се най продажното племе за ПАРИ! Най " изкусните" " трафиканти" на " мигранти"!-:( И това ли трябва да " знае" Светът за нас? Ами прекарвайки тези мигранти,арабско говорящи,Европа в един момент,не мислиш ли,че ще им се стори " тясна"? Сега минават " транзит", Но в един момент ще се борят и да остават Тук!!! Не те ли притеснява това? Мен да!-:(Пръста си не бих помръднал,за да прекарам подобна ТВАР в сърцето на НАШАТА Европа!!!
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както ходил на посещение из страната си омръзнало му да се оправдава за подписването на протокола за Независимоста на Косово за който трябвало да реши в близките дни щом се изказа,че решил да не го подписва и за туй решил за последно посещение в пред подписването на важен протокол за който вече го чакат представители по външните въпроси на ЕС и Косово и да направи в Босилеград като подобна територия посещение с таквиз въпроси публично за сравнение за начина по който живеят и отношението към тях.
10
2
 
4
 
! Отговори
На всеки километър преди 1 година
До Анонимен 11: Не е толкова зле. Ние си знаем, че сме на всеки километър, но добре е и светът да го научи.
9
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите,нещо много взехме,да се бутаме между шамарите!-:( Къде стане нещо и все с българско " участие"! Дано не е вярна информацията,за " намереният" български фалшив паспорт около Взривения тръбопровод на Русия!-:((( Че сме Андрешковци си го знаем,ама и чак " партизани" ще ни дойде в повече мисля!
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алоооо Гълъба кде си , или си върши работата или излитай, до кога сърбите ще мачкат българите и вие с льотчика ще танцувате касачьок?
7
5
 
2
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Космонавт: Пак не си си пил хапчетата и сигурно ти се струва че хвърчиш в космоса.
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обединен балкански съюз и великата Великобритания заедно с целия запад ще им се стъжни ама много тъжно ще им стане
5
13
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Да но преди Сърбия е Турция !
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да връщат българите земи тия сръбски крадци.

Спонсорирани публикации