Ирина Дилкинска, юристката на Ружа Игнатова, е екстрадирана в САЩ заради OneCoin

Грозят я 40 години затвор
22 мар 2023 08:56, Нели Христова
88
Ирина Дилкинска, юристката на Ружа Игнатова, е екстрадирана в САЩ заради OneCoin
Снимка: БГНЕС

Американското министерство на правосъдието съобщи, че българката Ирина Дилкинска в понеделник е екстрадирана в САЩ, повдигнато й е обвинение във връзка с криптоизмамата "OneCoin" и трябва да се яви пред съдия.

Според правосъдните органи във Вашингтон Дилкинска е работила като ръководител на правния отдел на компанията, основана от Ружа Игнатова.

Игнатова, която е в списъка на 10-те най-издирвани от ФБР лица, е в неизвестност от 2017 г., когато служители на Съединените щати издадоха заповед за нейния арест. Тя основава "УанКойн" (OneCoin) - базирана в България компания, която търгува на пазара с криптовалута. "УанКойн" предлага на купувачите комисиона, ако продадат валута на други хора - Понци схема, маскирана като криптовалута. Така инвеститорите са измамени с 3,2 милиарда лири стерлинги.

В обвинението срещу Ирина Дилкинска се твърди, че тя е помогнала за създаването на фиктивни дружества с цел изпиране на пари и запазване на имущество, принадлежащо на "криптокралицата" Ружа Игнатова.

Освен това се твърди, че Дилкинска е помогнала на адвоката и съучастник в схемата с "OneCoin" Марк Скот да изпере средства в размер на 400 милиона долара. След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго замесено лице за ареста.

Юристката е обвинена в заговор за извършване на измама и в заговор за пране на пари. Всяко от двете обвинения може да доведе до максимална присъда от 20 години затвор.


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
мив преди 2 месеца
До ВЪЗРАЖДАНЕограбените също имат деца, семейства, близки!
65
0
 
1
 
! Отговори
Абе преди 2 месеца
Тая Ружа ме разочарова - толкова ли не можа да си намери някоя Розалия, Виолета или Теменужка за юрист !??
64
3
 
4
 
! Отговори
Рамбо преди 2 месеца
До момента България се управляваше от Москва. Но скоро стотиците руски агенти ще бъдат изгонени позорно и ЦРУ ще отвори офис в София с 1 милион американски агенти.
63
1
 
6
 
! Отговори
Янков преди 2 месеца
Българските служби бяха заден двор за руските служби и се занимаваха с измами, като пирамидата на "доктор" Ружа Игнатова. Занимаваха се и с отвличания до 2010 г. но после решиха да не правят повече отвличания защото много се излагахме пред света. До ден днешен светът гледа на България със съжаление и отвращение.
62
2
 
3
 
! Отговори
Спас преди 2 месеца
Таки уби Ружа Игнатова на една яхта в Гърция по поръчка на Борисов и Пеевски. Така че и Таки трябва да бъде екстрадиран, както и другите двама престъпници.
61
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доказателство за това че България е територия... Няма нужда от Бг гражданство, то за нищо не служи... Ако САЩ рекат и те екстрадират моментално... Тогава защо требва да се плащат данъци на БГ териториалната администрация... По-добре направо в САЩ, там поне ако плащаш данъци никой не може да те пипне включително и разните служби като ЦРУ, ФБР и прочие....
60
14
 
10
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 2 месеца
Поредното доказателство че България е най обикновенна слуга на САЩ .Американците ако си поискат някой и веднага му го даваме. Отвратен съм !! Тази жена има семейство, деца ,близки.
59
1
 
3
 
! Отговори
стршният съд преди 2 месеца
ONE Coin не е крипто!!! Стига писали глупости, няма блокчейн няма алгоритъм за копаене!!!
58
0
 
7
 
! Отговори
Сахар преди 2 месеца
До БългаринВ България освен да "изперем" някой престъпник друго не може да направим...
57
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Според БТВ новините - жената е екстрадирана от България... Ако това е верно , тогава аз бих искал да знам дали Бг може да поиска а и да получи американски гражданин екстрадиран от САЩ.
56
5
 
8
 
! Отговори
О хо хо преди 2 месеца
Ружа е жива и най- вероятно живее в Русия. Защото е проект на руските служби.
55
4
 
8
 
! Отговори
О хо хо преди 2 месеца
ИРИНА ДИЛКИНСКА Е ТИПИЧНО РУСКО ИМЕ. ДЪЛГАТА РЪКА НА КГБ ВСЕ ОЩЕ Е ТУК.
54
1
 
7
 
! Отговори
До 43 Спомени преди 2 месеца
Не съм фен на тиквата, но това не е вярно.Наградата и връчи лорд (хаха) Евгени Минчев.
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой я е екстрадирал към САЩ, България или друга държава?
52
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На тази 30 г. общо не и мърдат. Затова като участвате в подобни схеми мислете дали си заслужава за трохи да оперете пешкира, защото големите пари ще ги вземе яко друг.
51
6
 
10
 
! Отговори
him преди 2 месеца
Вие как мислите - частния Федерален резерв на САЩ да не знае нищо за шмекериите на Р. И. и да и търпи игрите няколко години без да плаща рекет? Те Кенеди утрепаха, пък една Р. И. ще ги спре!
50
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В света годишно се перат към 3 трилиона долара. От тях 2 в щатите. Точно тази адвокатка им притрябвала! Българският съд не е трябвало да им я дава. Все пак още ни искат визи и подобни. Дайте и зъболекаря на Ружа Игнатова да екстрадираме, че и е ровил из устата?! Политиците ни са пoдлоги, подмазвачи и нагаждачи. Грам достойнство нямат.
49
2
 
13
 
! Отговори
До 56 преди 2 месеца
Съдят кокошките, а ги управляват крадци и измамници. Като на всякъде
48
1
 
7
 
! Отговори
ОтКъдеЕ преди 2 месеца
еьтрадирана??? Разбрах че отива в САЩ, но не пишете коя държава ехтрадира жената...
47
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега разбрахте ли защо САЩ са напред, а вие сте си в ти нята ?Защото там КРАДЦИТЕ ГИ СЪДЯТ !

Спонсорирани публикации