Ваксините срещу рак: Ще са специфични за всеки вид, няма да са евтини

С времето ще става по-достъпно за хората, каза д-р Аспарух Илиев
14 апр 2023 09:42, Елка Василева
129

До 2030 г. ще има ваксини срещу рак, сърдечно-съдови и автоимунни заболявания, съобщи американската фармацевтична компания Moderna.

Според д-р Аспарух Илиев, който е ръководител на инфекциозна лаборатория в Берн, това е един от големите приноси на ковид пандемията - че този тип нови РНК ваксини бяха изпробвани и беше установено колко са ефективни.

"Moderna работи още преди ковид кризата с BioNTech да създадат ваксини срещу рак и автоимунни заболявания. Нямаме един-единствен тип рак, повече от 200 различни са. Ракът е заболяване, в което части от клетките започват да се размножават странно, без да може да бъдат контролирани. Много от видовете рак могат да блокират имунната система", обясни д-р Илиев в "България сутрин".

По думите му големият плюс на тези ваксини е, че концепцията им е да се вземат тъкани от специфичния рак и да се подготви специфична ваксина за всеки един човек. Тези ваксини позволяват голяма гъвкавост, но това няма да е евтино, с времето ще става по-достъпно за хората, отбеляза събеседникът на Bulgaria ON AIR.

"Технологията на РНК ваксините прави процедурата по-бърза. Генетичната информация се влага директно в основата на ваксината. Уникалното за самия рак бива извлечено много бързо и всяка ваксина е за рака на съответния човек", поясни д-р Илиев.

Инфекционистът подчерта, че няма ваксина и имунен процес, при които да няма риск от странични ефекти. Това е балансът между ползата и риска - имаме рак, който може да убие човек и разчитаме на ваксини, малки странични реакции биха могли да се очакват, смята д-р Илиев.

Той добави, че много от лекарствата срещу рак не се въвеждат венозно.

"При този тип РНК ваксини прилагането като хапче е малко вероятно, тъй като трябва да бъдат въведени в кръвообращението. Първо трябва да се вземе биопсия от рака и второ - да се въведат венозно", посочи д-р Илиев.

"Трябва да сме търпеливи, няма да бъде еднократно действие, което ще реши проблема срещу всички видове рак", завърши ръководителят на инфекциозна лаборатория в Берн.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Аз това нещо го вярвам. Звучи си направо логично и правдоподобно. Само че, както казва Мел Брукс в "История на света": -"Бедните да го дyxaт!". И Кокорчо ви го каза същото дрогаре. До тези ваксини с чипове в тях, дето ще ви зомбират от 6G мрежата достъп ще имат само милионерите, а не *** напръскани от кемтрейлс и работещи като нощна охрана:))))))))))))))) За тях това ще е поредната ваксина, дето ще ви убие. Само дето не съм видял милионер, умрял под 90 години
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бог пази! това дума по дума го писа за майка сие преди два дни. Абе, да не си съчиняваш нещо?
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По идея на Клаус Шваб ли са?
9
1
 
27
 
! Отговори
ЦИРК ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 1 година
И след инжектиране на ваксина срещу рак - пак ще хванете рак, ама ще боледувате с по-леки симптоми XD
8
4
 
18
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Тия са големи шегаджии, дори и аз не мога да им смогна на опашатите лъжи...
7
2
 
13
 
! Отговори
Бог пази! преди 1 година
Моят баща беше на 69 години, когато му откриха рак на дебелото черво и то в последен стадий, чак когато се появи много кръв в тоалетната чиния. Откарахме го в болницата, веднага за операция го тикнаха, тва беше 2010 година. Пет операции преживя! Имаше и разсейки, курс терапии прекара и ОЦЕЛЯ! Сега е на 82 години, да чукнем на дърво няма и помен от рака. Само старческиии болежки го мъчат. Имал е дни живот. А един приятел на 44 години си отиде от рак на дебелото черво и то в по-ранен стадий. Съдба
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе, толкова истински експерти и учени на световно ниво имаме в България, до този лаборант, дето подрежда на студентите оборудването ли опряхте?
5
3
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПЪЛНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ/ ТЕЯ НЕУДАЧНИЦИ И СРЕЩУ ЕДНО ОТ ИЗБРОЕНИТЕ НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ВАКСИНА В БЛИЗИКТЕ 50 ГОДИНИ! ТОВА НЕ СА ВИРУСИ А НАУКА ОТ МНОГО ПО-ВИСШЕ НИВО ЗА НЕУДАЧНИЦИТЕ ОТ МОДЕРНА ИЛИ КОИТО И ДА БИЛО ДРУГИ В МОМЕНТА!
4
1
 
14
 
! Отговори
Не мерси преди 1 година
Тоз пурко тесен специалист
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спесифични ваксини, според генетитиката, ама така ще патенвтоваме всичко, че ако някой случайно попадне на решенията, които ще отркивем, просот зщаото имае достъп до машини за милиони днес, да не мжое да го предлага на хората за стотинките, които ще ни излиза утре :)
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мияча на епруветки пак е получил медийно време ха ха. Ей тоя ковид много разбута тинята и всякакви *** от всякакви области изплуваха на повърхността.
1
1
 
22
 
! Отговори
.. преди 1 година
Еееее, на този не му ли омръзна, като Витанов, предсказател, на всяка манджа мерудия....