Убитата в Перник била под защита от домашно насилие от края на декември

Съпругът й твърди, че той е престъпникът
Обновена: 30 апр 2023 11:46 | 30 апр 2023 11:30, Камелия Цветанова
65
Убитата в Перник била под защита от домашно насилие от края на декември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредната жертва на домашното насилие у нас е на 43 години. Убийството е извършено в Перник. Задържан е съпругът на жертвата, срещу когото вече е била издадена ограничителна заповед.

Сигналът е подаден в 4:27 часа - рано сутринта в събота. Отивайки на място, патрулът установява, че има данни за извършено тежко криминално престъпление. След докладването на наличната информация са сформирани съответните екипи, а периметърът е бил отцепен, разказват от ОД-МВР в Перник.

Още по темата

Малко по-късно е уведомена и Окръжна прокуратура – Перник. „Самата специфика на случая подсказваше, че има извършено тежко криминално престъпление, в което има умисъл. Дали това е станало в състояние на афект или не – това е друг въпрос. Факт е, че говорим за тежко криминално престъпление“, обясни старши комисар Павел Млеканов, директор на ОД-МВР в Перник, цитиран от bTV.

„Има един подаден стигнал – в края на месец декември. Той е за конфликт в семейството. По този повод на жертвата е била с поставена защита от домашно насилие. На нейният съпруг е била издадена забрана да доближава жилището на повече от 50 метра за срок от 10 месеца. Наложена му е и глоба“, каза Албена Стоилова, наблюдаващ прокурор и говорител на Окръжнатажната прокуратура в Перник.

В качеството си на обвиняем мъжът се е възползвал от правото си да не дава обяснения. На място, пред близките, които са отишли в жилището, е заявил, че не го е направил той.

Все още се очаква резултатът от аутопсията, за да се изясни причината за смъртта. По първоналачни данни става дума за намушкване с нож, но към момента от прокуратурата не го потвърждават.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: перникубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
3
 
! Отговори
В. преди 11 месеца
Поредният изверг "защитаващ" традиционни семейни ценности под които разбира най-вече безнаказано сексуално насилие. Обикновено се представят за онеправдана жертва.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-тихите и скромни хора пред общестовото, често вкъщи са типични ***, особено ако и пият. Бог да я прости жената.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Свобода-осъзнатост-отговорност-разбиране-любов. Това е процесът, другото е хормонална интоксикация.
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Повечето български мъже не могат да обичат.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има мъже, които мразят жените.
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има мъже, които са неспособно да обичат и жените трябва да го знаят.
47
0
 
7
 
! Отговори
да бе преди 11 месеца
До Анонимен"След като жената сама не се пази няма кой друг да я опази"Това само някой на 16 г може да го напише. Виждал съм през живота си най-добри хора да изперкват, да се пропиват, да стават съвсем различни хора. Някои се променят изцяло, като им се родят деца, като загубябт роднии, както им фалира бизнеса и т.н. Никой не знае какво ги чака след 15-20-30 г. брак. Идеалните бракове са единици.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 47 Защото някои девойчета се лъжат, още докато са съвсем млади и нямат житейски опит. Да не говорим пък, че някои такива момичета, ако нямат пияница в рода си и сред своите познати, не могат да си представят каква напаст е това. На такива подлъгали се момичета трябва да се помага, но ти си прав, че и жената трябва сама да се погрижи за безопасността си, когато разбере, че е сгрешила.
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След като жената сама не се пази няма кой друг да я опази. Като няма мозък в главата и се събира с такъв тип да си отнася това което си търси и не виждам за какво трябва да ни занимавате с такива глупави същества.
44
0
 
0
 
! Отговори
Ганя преди 11 месеца
какво значи "под защита" ?
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До виктория Е ми явно ефективното е само гривни, които да бият ток като се приближат един към друг. То не става да я защитават, пък тя да си ходи у насилника. На къса каишка и двамата и това е.
42
6
 
7
 
! Отговори
виктория преди 11 месеца
Повече от убитите са били под защита от домашно насилие.Имали са издадена от съда заповед за забрана на достъп до дома им от бившите им съпрузи. Значи тези мерки не са ефективни. Необходимо е да се мисли за по строги!Дано не ни се налага да разбрем какво е!Дано никога да не се окажем в подобна ситуация,зарида това не бива да сме безразлични,поне жените!
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българин значи, защото в никоя от другите държави няма престъпления.
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Добре са я защитили институциите вБългария! Напускайте това място...!!" - Какво може да направи държавата? Той има ограничителна заповед, а тя отишла при него? Освен да им бяха сложили каишки на вратовете като тия модерните кучешки дето бият ток, ама с GPS и като се приближат на по-малко от 200метра една от друга да бие ток този който се движи в посоката на другия? Тя е виновна, че не се е обадила на полицията като е почнал да я заплашва със самоубийство за да го приберат в някоя лудница.
39
13
 
7
 
! Отговори
Добре преди 1 година
Добре са я защитили институциите във България! Напускайте това проклето място докато все още имате време и възможност!!
38
2
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
В случая институциите не могат да се обвиняват.Жената сама се е върнала.
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Иванов - стига се излага с тия коментарчета за "евроатлантически ценности" щото същите неща се случват навсякъде по света включително и под погледа на любовника ти Путин. Ако не вярваш си включи Vasya in the hay на английски или Вася в сене на руски в тубата да видиш какви битовизми са там. Изневери, наркомани, побоища, убийства, психично болни кажи речи цялата палитра "евро-атлантически ценности" в един обикновен руски град - Калуга.
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33ГЕРБ печелят изборите за ВТОРИ път, но Клепоухия управлявлява от 2 години.
35
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 38Само да те светна, че забраната е била за дома на родителите на жертвата. Жертвата сама се върнала при убиеца си преди 2месеца без децата. Веднъж го е докарвала до опит за самообийство с газов пистолет. Не го защитавам, но монетата винаги има две страни. Имало е спор за пари, дето убиеца е получил при дарителска акция за претърпян от него инцидент. Ако тя му е пречела да ги изпие.....на нож отиват работите.
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38 - проблема е, че тя е нарешила забраната, а не той. И на двамата трябва да се слагат гривни, че жертвата често се привързва към насилника... Вместо да ги държат далеч един от друг изгубихме 2ма работника, от които на единия ще трябва да му плащаме кашата в затвора...

Спонсорирани публикации