Адриан дори не се опитал да спре, преди да удари Явор и Ана-Мария

Той остава в ареста
Обновена: 10 май 2023 18:49 | 10 май 2023 16:33, Нели Христова
233
Адриан дори не се опитал да спре, преди да удари Явор и Ана-Мария
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Адриан Антонов, който уби в катастрофа младата двойка Явор и Ана-Мария, на които предстояло сватба, не само не е опитал да спре, преди да ги блъсне, но и не е опитал да завие, за да избегне сблъсъка. Това стана явно в Софийския градски съд.

По експертен път по делото е установено, че причина за катастрофата са единствено действията на Антонов, посочи прокурор Илиян Банков. Той пренебрегнал потенциални опасности на пътя като пресичащи хора, обясни обвинителят.

"Изключително дръзко и арогантно поведение", нарече той шофирането на Адриан, цитиран от "24 часа" И посочи, че първоначалните данни сочат, че ученикът е карал с около 102 км/ч в нощта срещу 8 май, когато стана катастрофата. Изтъкна, че младежът не е натиснал спирачката, когато ударил и убил Явор и Ана-Мария. Не предприел и други действия, например да опита да завие, за да избегне удара. Напомни, че ограничението на бул. "Сливница" в София е 50 км/ч.

Антонов е млад шофьор, има книжка от 2 месеца, което сочи, че има занижени оценка за способностите си, каза Банков. И поиска Антонов да бъде оставен в ареста.

Адвокатът на Адриан Димитър Марковски призна, че клиентът му е превишил значително скоростта. Той посочи, че на място имало друга кола, заради която той не видял пешеходците. Добави, че не е изследвано и каква е била видимостта на Явор и Ани, които пресичали булеварда. Марковски изтъкна, че клиентът му не е осъждан, имал добри характеристични данни, свирел на китара в църковен хор. Напомни, че ученикът доброволно е дал кръвни проби, които потвърдили полевите тестове на МВР, че ученикът не е бил нито пиян, нито дрогиран. Поиска от съда да пусне Адриан под домашен арест.

"Съжалявам и искам да дам своите съболезнования", каза Адриан пред съда. В обясненията си пред разследващите изтъкнал, че пред него имало джип и не е видял никой друг по платното.

Съдия Николай Младенов обаче посочи, че от другите разпитани свидетели станало ясно, че нямало други коли. Магистратът цитира заключения, които посочвали различни стойности на скоростта на Адриан по време на удара. Едното показвало 101 км/ч, друго - 107. Дори при по-високите обаче Антонов можел да спре безопасно, ако бил натиснал спирачката. Той бил на 266 метра от Явор и Ана-Мария, когато те стъпили на пешеходната пътека.

"2 месеца и половина след като някой е придобил книжка, е нормално да е по-внимателен", каза съдия Младенов. И посочи, че липсата на опит трябвало да е причина за съобразяването. Той се спря и на това, че като участник в църковния хор Адриан е трябвало да се съобразява с другите участници в движението.

Младенов остави Антонов в ареста. Ученикът може да обжалва пред Софийския апелативен съд на 16 май.

Всичко за случая вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
23
 
! Отговори
До 151 преди 1 година
Според закона и тоя е трябвало да шофира с 50км/ч. И да бяха му махнали хората дали е щял да забележи или нещо е щяло да го заслепи.Факт е, че е погубил два живота и не само, а и тея на семействата им. Да си носи последствията, все някой ден, ще излезе(и едва ли, ще е сле дълго време), но тези хора никога няма да се върнат.
146
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След такова покушение/убийство или както искате го наречете, най-добре ще бъде да го оставят за един час да си помисли между събралите се зяпачи някои от които ще му скачат върху главата или торса по половин час! След това на съд или погребение!
145
9
 
17
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Не оправдавам в никакъв случай ***, напротив! Но моля ви! Като пресичате спазвайте и вашите задължения като пешеходци! Спирате, оглеждате се и ако няма кола на безопасно разстояние тогава пресичате. В закона пише, че сте длъжни и да дадете сигнализация с ръка на шофьора. Вижте, че има всякакви ***, които летят като ненормални.
144
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . причина за катастрофата са единствено действията на Антонов. . . . А оня другия също с две жертви но напълно поркан с две бели линии най-малко, понеже е носил пица на министерския съвет се допуска да е бил отвлечен от извънземни! И двамата са еднакво виновни с еднакво наказание. Каквито и да са колите! Резултатите са еднакви - по двама убити!
143
3
 
19
 
! Отговори
нямал алкохол преди 1 година
и наркотици, а проверихте ли го дали има МОЗЪК това тъпо парче, директно в затвора до живот без право на адвокат, иначе ще продължаваме тъжната статистика.
142
0
 
13
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 1 година
Зле е матриала ! Избива се по пътищата.
141
1
 
20
 
! Отговори
Поредният преди 1 година
*** на пътя,повярвал си,че е велик,незаменим,несменяем и неотрзим!Лошото е,че такива се въдят и размножават,като ***,не е първият,няма да е и последният,за това хора се оглеждайте,бдете и пазете!Това виене по-медиите за нови и по-строги мерки ще е ден до пладне,не виждате ли,че сега,за власта е по-важно да се задържи на повърхността,жалко за двамата млади,влюбени,нелепо загинали хора-лека им пръст,бог да ги прости и да почиват в мир!Другото е,както беше казал някой:"Пунта-мара"!!!
140
1
 
15
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
Бе тоз Адриан всъщност бил Хасан!
139
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не ви прави впечатление, Марковски действа по протокол. Иска да си го запише това дело в кариерата. Реално, не помага на хората, които са го наели, а ги използва. Финалът за Адриано е ясен.
138
0
 
14
 
! Отговори
тъп ли си? преди 1 година
До Сата НАТОдругия път на теб да ти взимат проба за алкохол, когато те изчегъркват от пешеходната пътека, защото някой не те е видял хвърчейки с 100+ км.
137
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започва скъпото шоу на адвокат Марковски. Мама и тати да се бръкнот дълбоко.
136
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният нахакан хлапак с колата, купена от мама и тати, който убива на пътя.
135
19
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
А взехте ли проби за алкохол от сгазените?
134
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адвоката трябва да е в една килия с убиеца!
133
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във този момент се чуват изрязванията на майсторите по булевардите Ляпчев и Кл. Охридски. Всяко чудо, вече не е дори и за 3 дни. Утре сутрин, може да пишете за поредната жертва с лошия късмет да бъде на грешното място във грешното време.
132
0
 
10
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
133, прав си брат, през църквите в Гетата, се решават изборите в Бг. Павианите са бъдещето и настоящето и са под закрилата на политическата мафия
131
0
 
13
 
! Отговори
црн shебек преди 1 година
Колкото и да се пъне баща му от сатанинската секта, колкото и да вие грозната маааналка майка му, каквито и връзки да пуснат, тоя е приключен!
130
2
 
15
 
! Отговори
БХК преди 1 година
Този го вкараха в съда за дни. Не, че не е за трепане, обаче защо господа журналисти нищо не казвате за колко време едни други младежи, които убиха на пътя след 2 години още са навън?
129
1
 
34
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Щом като бащата е "пастор" и разпределя гласове, значи никой няма да пипне отрочето. Работата е ясна. След като има пари да си наеме Марковски (който между другото е един от най-скъпо платените адвокати в България за този вид дела) правете си сметката за какво иде реч. Млади деца, които четете това : БЯГАЙТЕ от България докато можете!!!
128
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От електората на Герб е тоя лалавио! Дано се удави тая нощ в клоззета!